Over zaad en zakken

Het zaad voor de tuin was binnen, dus de schaatsen konden in het vet, zoiets moet het geweest zijn, want de ijzers zaten in het papier van de zaden gerold.

Sommige dingen kan je gewoon nog niet weggooien, ik niet tenminste, net zoals het tasje waar ze in zaten, dus dat gaat nog een fase mee. Op die 'friezen' heb ik tenslotte leren schaatsen en op die 'bootjes' schaatste mijn moeder denk ik. Ze zijn in elk geval uit de periode dat we bij Delst op de kreek schaatsten en al gauw na de friezen had ik kunstschaatsen. En misschien doe ik ze de volgende rit alsnog in de kar.

De ene dag lijkt het ook wel dat je makkelijker weggooit dan de andere, vandaag ging het niet zo lekker.

Joop zijn plunjezakken uit dienst, de slechtste is naar de stort, deze hebben we nog bewaard, net als de boxhandschoenen. Die plunjezakken hebben ook na de dienst nog vaak dienst gedaan, als reistas/zak met Joop mee en op de vakanties naar Frankrijk mochten de kinderen er elk eentje vollladen, vol was vol, meer mocht er niet mee.

Het valt allemaal niet mee hoor, ook voor de kar niet, die loopt ook op zijn laatste wielen, nog een paar weekjes dan mag hij ook uit gaan rusten.

En omdat Joop vanmiddag andere verplichtingen had en daar met de Spitfire heen ging, begon ik met het verhuizen van de meeneemtuin. Dat is ook best een heel gedoe natuurlijk, maar ik vind het fijn zulke dingen alleen en voorzichtig te doen.

De rand achter de blokken opgevuld met tuinaanrde, plastic zakken tegen de houten schutting en een paar dingen geplant, maar nog lang niet alles.

Het wordt leuk!

Het zal ook best nog veranderen.

Maar het is er nu al heerlijk en zo lekker overzichtelijk allemaal en ik deed mezelf een mooie Rhododendron cadeau want eindelijk was mijn AOW gestort, nu de rest nog. Je bankrekeningnr veranderen is één, maar dan nog zien dat alles weer daarop komt. Bij Joop was het netjes door de bank geregeld maar mij hadden ze maar vergeten...

Die Rhododendron krijgt natuurlijk nog een mooie grote pot.

Buiten de poort ook al een beetje gezellig.

Ria Maandag 09 Mei 2016 at 6:13 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zes reacties

Thérèse

Nostalgie en verhuizen in het klein. Het zal best de ene dag beter gaan dan de andere. Nog schaatsen van je moeder, tja… en die Turkenburgzakken doet mij weer aan mijn vader denken. Die zt vaak in een Turkenburgboekje te lezen over dingen in zijn moestuin. Dat was zijn lust en zijn leven.
En het nieuwe huis wordt al steeds mooier….

Thérèse, (URL) - 09-05-’16 19:26
Jeanne

De leuke hoekjes beginnen al te ontstaan. Dat wordt prachtig!

Jeanne, (URL) - 09-05-’16 22:33
Renesmurf

Nooit teveel weggooien, want dat kan altijd nog. Hoe opgeruimd je graag ook wilt zijn, geef je gevoel ook de ruimte.

Renesmurf, (URL) - 10-05-’16 00:06
Jan K. alias Afanja

Om de een of andere reden verschijnen je foto’s hier niet op dit moment. Hoe het wordt kan ik daarom niet bekijken, maar ik wens je wel veel succes met verder opruimen en verhuizen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 10-05-’16 11:35
Wieneke

Ik moet het met de tekst doen, want de foto’s zijn kruisjes. Ook in oudere logjes.
Krijg jij al AOW, Ria? Wat leuk! :-)

Wieneke, (URL) - 10-05-’16 14:32
Tineke

Ik krijg ook geen foto’s te zien alleen de tekst.
Maar aan alles wat je in je handen krijgt met het opruimen kleeft een herinnering aan vast.
Maar waar wij maar moeilijk afstand van kunnen doen!

Tineke, - 10-05-’16 18:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.