Wegpiraten

We hadden vandaag gepland om eens in Oostende bij Ed de broer van Joop en Ina te gaan kijken met de otootjes. Hij woont daar alweer een paar jaar en wij waren er nog nooit geweest, schande natuurlijk.

Eerst een stop in Goes om te kijken of het achterwiel wel goed vast zat, dat wiebelde volgens onze achtervolgers. Gelukkig was er niets aan de hand en gingen we weer verder op pad.

We dronken koffie daar waar Nederland België wordt. Lekker!

Nou en toen trokken we België in. Ongelooflijk wat ze daar met de wegen deden, juist niet doen en waar ze mee bezig zijn, vooral dat laatste. Degene die daar verantwoordelijk voor is moet eigenlijk gelijk achter slot en grendel, diegene is niet goed wijs en er juist op uit iedereen op een dwaalspoor te brengen, Tom snapt er ook niets van.. en Joop probeerde zelfs een keer spook te rijden. Best eng allemaal hoor.

Maarrr.... we hebben het gevonden en kijk eens wat een mooi geplaveide straat, daar zijn ze ook blijkbaar al een jaar mee bezig.

We dronken wat en aten een taartje toen ik er achter kwam dat we in het huis van de vriendin van mijn zwager zaten, dat kan natuurlijk want daar waren we ook nog nooit geweest, maar qua meubels en dingetjes die er stonden had het zomaar ook zwager zijn huis kunnen zijn vond ik.

 

Daarna wandelden we een stukje, keken ook even bij het huis van Ed en op de boulevard.

Daarachter is ergens de zee, af en toe zie je een klein stukje. We moeten maar goed ons best doen om dat hier zien te voorkomen, want het is echt geen gezicht.

We moeten er maar niet aan denken dat het bij ons zo wordt.

Inmiddels was het al later dan we dachten, dus keerden we snel weer huiswaarts, deze keer via de snelweg dachten we, eerst weer even verkeerd gereden maar dat konden we herstellen, Ina en Martin gingen ook verkeerd en die dolen nu nog ergens door België op zoek naar de goede weg naar huis.

Konden we maar gewoon lekker al fladderend door de lucht net als die zwanen, wat moet dat heerlijk rustig zijn.

Ria Woensdag 27 Juli 2016 at 8:33 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

negen reacties

hanscke

Helemaal met je eens, laten we dat strand alsjeblieft niet volbouwen. Het mooie brede strand bij jullie, voorbij Renesse staat nog heel goed in mijn geheugen. Wat vond ik het daar mooi en wijds. Vraagt om nog eens op herhaling te gaan, als we tijd van leven hebben.
Jullie hebben vast een leuke dag gehad, behalve die ergernissen dan.

hanscke, (URL) - 27-07-’16 22:31
Irene

Belgen zeggen dan ook altijd ‘we gaan naar de kust’, niet ‘we gaan naar zee’, want die zie je toch niet.

Irene, (URL) - 27-07-’16 22:32
ria

Nou Hanscke, het weer werkte niet erg mee en Joop voelde zich al niet 100% dus het was een aardige dag, maar eerlijk gezegd kon het beter.

ria, (URL) - 27-07-’16 22:38
Renesmurf

Ja, een heel ander land en dan gaat alles heel anders.
Altijd uitkijken en opletten, en dan nog kan het fout gaan.

Renesmurf, (URL) - 27-07-’16 23:41
Jan K. alias Afanja

Ja, met Belgische wegen heb ik ook niet bepaald de beste ervaringen opgedaan in het verleden. En van de schoonheid van de Vlaamse kust hoef je het al helemaal niet te hebben. Oost west, thuis best … ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 27-07-’16 23:56
Ina

Belgische wegwijzers staan nog steeds niet op de goede plek. Echt….dat leren ze nooit daar :-/

Ina, - 28-07-’16 00:29
Sjoerd

Haha Zeeuwen in het buitenland… Dat gaat ook niet goed.

Sjoerd, (URL) - 28-07-’16 12:17
Thérèse

Wat een avonturen, Ria. Ik probeer jouw belevenissen in te halen, want ik ben achtergeraakt.

Thérèse, (URL) - 29-07-’16 19:10
ria

Schande Therese! ;-)

ria, (URL) - 29-07-’16 19:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.