Verademing

Wat een verademing na die hitte en wie ik ook tegenkwam iedereen was het daarmee eens vanmorgen. Want natuurlijk mogen we niet zeuren als het nu eindelijk eens niet meer regent en dat het nu eindelijk 'zomer' is, maar als dat inhoudt dat we allemaal een soort sudderlapjes worden is de lol er gauw vanaf hoor, bij mij wel tenminste.

Ik wandelde voornamelijk vandaag. Vanmorgen gelijk al een rondje Korteweg en vanmiddag om groente op Noordgouwe bij Kwekerij Zuidbos.

Toen ik daarna eens ging kijken wat er vanavond op het menu zou staan en daarbij een uitje miste, kuierde ik de Oostweg nog maar eens in maar daar waren de uien inmiddels van het land af zag ik uit de verte terwijl donkere wolken naderden.

Ik raap af en toe uitjes op die van de wagens vallen en ik was nu ook eens van plan na te gaan rapen, ook voor wat aardappels, gelukkig had de overbuurman dat al gedaan, dus toen ik ging vragen om een uitje, was de wedervraag hoeveel ik er wilde hebben en wat voor kleur, zodoende kwam ik met een handjevol thuis. Het dorpsleven is zo gek nog niet.

Ria Vrijdag 16 September 2016 at 6:24 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

zes reacties

Margo

Sudderlapjes, ja zo voelt het inderdaad! :-D Binnen is het nog warm maar ik heb lekker alles van boven naar beneden tegen elkaar opengezet.
Uien heb ik zelf van’t eigen land genoeg maar zag ze inderdaad ook liggen na het oogsten op de uienvelden. Het leven in een dorp is op het geouwehoer na prima!

Margo, (URL) - 16-09-’16 19:15
joke

Wij waren daar ook vanmiddag….

joke, - 16-09-’16 20:15
sil

Ik voel me nog steeds een biefstuk hoor

sil, - 16-09-’16 20:53
Sjoerd

Mij is het weer best wel bevallen. Eens een keer in Zeeland zonder regen…

Sjoerd, (URL) - 16-09-’16 21:07
Renesmurf

Zomer is leuk en kan me niet lang genoeg duren. Maar dat hoeft nou ook weer niet zo overdreven heet, maar ach, we nemen het maar.

Renesmurf, (URL) - 16-09-’16 22:17
John

Ik raap ook altijd uien en aardappels. Was voor de uien bijna te laat dit jaar. Ik vind dat warme weer prima.

John, (URL) - 17-09-’16 17:31
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.