'Oares'

 

De spruuten hroeie hoet alleen ange dr nog nie vee an. Ik zag ze a wè in de wienkel laege, die komme vast nie ier vandean. Ik è dr mit dit waerrume weer ôk nog niks gin zin in, spruuten motte een nachtvorsje oat è, zaeguh ze oaltiet.

Van ver wandelen komt niet veel, het is nog best warm en eigenlijk geen zin, teveel aan ons hoofd, bezigheden...

Kijk dit is dat lekkere ochtendrondje van net drie kilometer, zo heerlijk rustig, ik deed het vandaag vanmiddag nog een keer, dat zijn er dan al zes en als ik dan straks nog 'een rondje rond Keesje' doe kom ik ongeveer aan de middagwandeling die ik op Scharendijke deed, maar ik denk niet dat dat ervan komt.

Het is wat betreft hond uitlaten en wandelen nog best wennen, want met uitlaten ben ik ook niet met tien stappen klaar natuurlijk, ik kan hier nu eenmaal niet de deur open doen en zeggen 'ga maar even plassen/poepen', daarom is het ook beter drie korte rondjes te doen, maar voor mijn gevoel loop ik zo dus veel verder.

Het hangt ook een beetje van het weer af, dus het zal vaker per dag anders zijn en niet per definitie om 1 uur wandeltijd.

Ria Woensdag 21 September 2016 at 6:23 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

acht reacties

joke

Voor Didi is het prima zo denk ik…!!

joke, - 21-09-’16 19:31
Margo

Ja, ik heb het ontcijferd! Ik hou nie van spruute nie, met of zonder nachtvorstje!
Ja dat is waar, je moet nu sanitaire rondjes maken! Ik liet m’n hond nooit in de tuin plassen, krijg je allemaal gele plekken in je gras van. Toen hadden we nog gras. Nu moet je voor het slapen ook nog even de deur uit zeker?

Margo, (URL) - 21-09-’16 19:55
ria

Nee hoor, we hebben net nog een rondje rond Keesje gedaan ze heeft nog iets lekkers gehad en gaat zo lekker op haar kussen tot morgenochtend.

ria, (URL) - 21-09-’16 20:25
Thérèse

Tjonge,ik kan het lezen, hardop dan. Maar ja, ik ben een Brabantse en dus al bijna een Zeeuwse.
O ik moet nog even kijken wie Keesje is. Wandel ze maar lekker, Ik ben niet zo dol op spruuten.

Thérèse, (URL) - 21-09-’16 22:00
Renesmurf

Je vindt je draai wel, en steeds iets veranderen is helemaal niet verkeerd. En wat meer rustpauzes ook niet.

Renesmurf, (URL) - 21-09-’16 23:32
Sjoerd

Over de spruiten moet inderdaad eerst een nachtje vorst voordat ze echt lekker zijn…

Sjoerd, (URL) - 22-09-’16 10:42
Eugenie

Zo leuk om je foto’s van de rondjes met de hond te zien. Ik loop daar al 10 jaar met de hond(en) en het komt mij allemaal zo bekend voor. Wij hebben al 10 jaar een seizoensplaats op de Zonnehoeve vandaar. Noord Langeweg, Korteweg, haventje van Bommenede, Kijkuitsedijk, rondje rond Kijkuit en door Schapenweg terug, rondje dorp Zonnemaire etc. We zijn nu 2 seizoenen zonder hond geweest en ik vond het maar niks. Ik heb nu sinds een week weer een puppy (bordercollie) en verheug me nu al op het volgende seizoen!

Eugenie, - 25-09-’16 08:44
hanscke

Wij hebben een aardig vast patroon in het uitlaten van onze honden. Hoewel we best een aardige tuin hebben, stellen we het niet op prijs als zij daar hun behoeftes doen, dus is het wandelen voor ons. ‘s morgens om 8 uur 1 km, rond 1uur 4 km, rond 7 uur ‘s avonds weer 4 km en om half twaalf weer 1 km. Het middagrondje van 1 uur vervangen we een paar keer in de week voor een veel langere wandeling van minimaal 8 km. En zo af en toe, een paar keer per maand, maken we een dagwandeling van rond de twintig km.

hanscke, (URL) - 25-09-’16 22:04
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.