Flashback

Nu veertien jaar geleden was het de tijd dat ik begon met bloggen. Af en toe kijk ik eens terug en ben vanaf nu van plan wekelijks eens een paar regels van toen te herhalen.

Begin 2003 was Joop nog herstellende van de beroerte die hij in 2002 had en we waren daar nog volop van aan het bijkomen, met de daarbij horende zorgen. Het lijkt nu allemaal vreselijk lang geleden, dat komt ook omdat het eigenlijk (bijna) niet meer aanwezig is en vervelende dingen schuif je nu eenmaal het liefst zo ver mogelijk naar de achtergrond. Maar er waren ook leuke dingen natuurlijk, kortom gewoon af en toe eens even een flasback.

maandag, januari 06, 2003

Ik had ook nog een mailtje van Truus, daar gaan we binnenkort eens heen om lekker te wandelen. Ze heeft nog een hasjcake in de vriezer, daar kunnen we dan eens van proeven.

donderdag, januari 09, 2003 

Eind van de maand zit Joop een jaar in de ziektewet. Gisteren is hij nog op controle geweest bij de neuroloog. Hij raadde hem toch aan om anti-depressiva te gaan slikken, daar moet hij dan weer voor naar de huisarts volgende week als de brief van de neuroloog daar binnen is.  Joop is vandaag naar de vakantiebeurs in Utrecht.

zaterdag, januari 11, 2003

 Weer niet gelukt op tijd naar bed te gaan gisteravond. Het was weer 2 uur. We zitten allebei een beetje in een moeilijke periode. Joop vraagt zich vooral af of we wel rond kunnen komen van een evt. uitkering. Verder is hij heel erg op zoek om iets om handen te hebben. Hij wil nu al op braderien gaan staan met spullen uit Nepal en informatie over zijn reizen. Verder had hij ook een stand op de beurs gezien met informatie over vrijwilligerswerk in Nepal. Daar gaat hij vandaag nog langs. Voor mij is het vooral het nutteloze, me waardeloos voelen, waar ik mee zit. 

Veertien jaar geleden had er nog geen bij of duif ons pad gepasseerd, dat moest allemaal nog komen. Ik surfte en chatte al wel volop, het waren wat dat betreft nog heel andere tijden. Foto's maakte ik in die begin tijd ook nog niet dat kwam een paar maanden later pas, want plaatjes bij je stukje dat was pas leuk!

Zoals op bijgaande foto zal het nooit meer worden, daar staat inmiddels een groot vakantie park. Ik hoop toch zo dat dat Brouwerseiland niet doorgaat en het mooie open gebied van de Brouwersdam blijft bestaan.

Oh ja en vanaf nu geen linken meer op Facebook en ik meen het nu echt!

Mensen die me alleen daarvoor te vriend houden en alleen maar gluren hoef ik niet, de toekomst zal het leren.

Ria Maandag 09 Januari 2017 at 6:21 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

dertien reacties

Thérèse

Ik ben benieuwd hoe dat wordt. Door Facebook zie en lees je vaak dingen terug, maar of het voor jou zelf leuk is om droevige of nare dingen te herlezen??
Nou ja, maar kijken….ik lees wel dingen die ik niet zo goed wist, logisch want toen deed ik er zelf nog helemaal niet aan.

Thérèse, (URL) - 09-01-’17 20:45
Irene

Lang hè. Ik begon in september van dat jaar. Ja wat verandert er enorm veel in een paar jaar, toch maar een klein stukje van een mensenleven. Bijen, duiven, paarden, kleinkinderen.

Irene, (URL) - 09-01-’17 20:58
Laurent

Jij was er al vroeg bij met dat bloggen. Zo heel normaal was dat nog niet in 2003 :-)

Laurent, - 09-01-’17 21:19
Sjoerd

Ik blog al wat langer, maar hoe lang ik hier al kom, geen idee… Soms is er een klik, en dan blijft dat.

Sjoerd, (URL) - 09-01-’17 21:50
Renesmurf

Het mooie van teruglezen is dat ik als lezer al weet hoe het af zal lopen allemaal. De tijd vliegt.

Renesmurf, (URL) - 09-01-’17 22:47
John

Het schiereiland gaat iig niet meer door. Linken op Facebook doe ik nooit zoals je weet. Ik Facebook momenteel zelfs amper.

John, (URL) - 10-01-’17 08:01
aargh

Door die linkjes op Facebook kwam ik toch steeds weer hier terecht, hoewel het webloggen zelf bij mij nogal in het slop geraakt is. Ik vond het wel handig.

aargh, (URL) - 10-01-’17 11:09
ria

@Aargh, ja dat snap ik die zijn er meer, en jij reageert tenminste nog eens gewoon hier, maar dat schijnt voor velen toch erg moeilijk te zijn. Ik probeer het gewoon nog eens om ze zo over de streep te trekken. Als ik nu helemaal geen lezers meer over hou ga ik ze wel weer plaatsen :-D

ria, (URL) - 10-01-’17 11:17
Wieneke

Jeeee, wat een tijd blog jij dan al. Ik weet niet precies hoe lang ik al bij jou op visite kom hier, Ria, maar het is best lang. Je kunt spreken over een trouw klantje dus :-) Ik weet niets van FB en dat zal zo blijven. Op de een of andere manier trekt het me voor geen meter.

Wieneke, (URL) - 10-01-’17 12:45
Margo

Ja dat is een hele tijd, je bent erg trouw. Bij mij schiet het bloggen er steeds weer bij in. Er is steeds weer iets, dat eerlijkheidshalve het best is te omschrijven als luiheid. Hoewel ik voor andere dingen weer niet lui ben, nou hopelijk komt het weer op gang.
Teruglezen van oude blogs zou niks zijn voor mij. Ik archiveer als een bezetene in woord en beeld, maar ik lees of kijk niet graag terug in mijn eigen leven.

Margo, (URL) - 10-01-’17 20:24
Bart

Ik blijf wel lezen hoor

Bart, (URL) - 11-01-’17 13:41
Els

Jammer hoor, word ik nu verwijderd?

Els, - 11-01-’17 14:19
ria

Wat bedoel je Els? Ik zet alleen geen linken naar mijn weblog meer op Facebook, ik vind het juist erg leuk dat je nu laat zien dat je hier geweest bent. Ik ga gewoon door hoor je bent en blijft welkom :-D

ria, (URL) - 11-01-’17 14:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.