Paniekgedoe

Ik ben een beetje klaar met al die paniekzaaierij.

Windkracht 8 wel niet, tsja dan waait het behoorlijk.  In '53 hadden we 10 of meer! Meestal kreeg ik het ook pas een beetje benauwd als ze 9 afgaven, want dat was toch best zware storm, maar nu wordt het je gewoon al opgedrongen je zorgen te gaan maken bij 8.

'Ut sturmt' zeiden we vroeger en gingen gewoon door met waar we mee bezig waren. Een nieuwe watersnood willen we niet natuurlijk... ik kon er niet van slapen vannacht en hoorde het behoorlijk stormen in de verte.

Zo maak je toch ex watersnoders bij voorbaat al bang. Hoge waterstanden verwacht, zandzakken werden er al gelegd, de stormvloedkering dicht.... ja en ... die is daar toch voor, voor onze veiligheid!

Hier binnen merken we er bijna niets van, we zitten heerlijk schuil en ik voel me hier op de een of andere manier ook veiliger bij storm dan op Scharendijke, al staat ons huis daar juist daarom behoorlijk hoog.

Ria Vrijdag 13 Januari 2017 at 6:24 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

zeven reacties

Thérèse

Toen jij het er gisteren over had, dacht ik: “Zou Ria nu een beetje angstig zijn?” maar ik vroeg het expres niet. IK dacht: dat is iemand maar bang MAKEN en dat is het dus ook. Gelukkig zit je lekker thuis en hoor je er weinig van. Dappere Ria!

Thérèse, (URL) - 13-01-’17 19:51
Sjoerd

Ik vind dat met die codes ook zwaar overdreven en meestentijds zitten ze er gelukkig naast.

Sjoerd, (URL) - 13-01-’17 20:05
Irene

O mooi, dus het huis is veilig. Was dit de eerste storm daar voor jullie?

Irene, (URL) - 13-01-’17 22:07
ria

Nee niet de eerste storm hoor, maar wel een waar serieus voor gewaarschuwd werd.

ria, (URL) - 13-01-’17 22:44
John

Ook de stormvloed die voorspeld was bleef uit. Ik ben twee keer bij de haven geweest maar het viel niet te vergelijken met eerdere zware stormen.
De ergste sinds 50 jaar zeiden ze nog.

John, (URL) - 14-01-’17 07:21
Renesmurf

Voorspellen blijft erg moeilijk, hier kwam het zeewater zelfs hoger dan verwacht, de vorige keer lager.
Gelukkig gaat elke storm weer over.

Renesmurf, (URL) - 14-01-’17 13:14
Jan K. alias Afanja

Voordat die codes werden ingevoerd waren de stormen krachtiger, de wegen veel gladder en de winters een stuk strenger. En we hadden nergens last van … :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-01-’17 15:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.