Oefenen

Joop kocht voor zijn verjaardag, of zoiets, een paar nieuwe stappers. Eind dit jaar wil hij weer eens naar Nepal en daar zal toch voor getraind moeten worden en om dat nu altijd op van die zware schoenen te doen is ook onzin.

We gaan zodoende weer apart een rondje doen, dan kan hij lekker doorstappen en ik gewoon mijn eigen tempo aanhouden met af en toe eens even stilstaan voor een foto of gewoon even op Didi wachten als ze loopt te snuffelen.

Bij Joop gaat het echt om het lopen, die ziet ook nooit iets, een paar dagen geleden kwamen we samen aanlopen, hij uit het dorp en ik van de dijk, dan ziet hij niet eens dat ik eraan kom. Ik vraag me weleens af of hij in Nepal wel alles ziet, maar dat zal wel natuurlijk. Ik zal hem eens adviseren om af en toe eens stil te gaan staan, dan zie je nog eens iets, zoeits kan je ook oefenen natuurlijk.

Ria Dinsdag 28 Februari 2017 at 6:55 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

elf reacties

Sjoerd

Lopen om te lopen kun je overal. Het is toch om ergens wat te zien…

Sjoerd, (URL) - 28-02-’17 20:55
aargh

Iemand moet ook wel willen natuurlijk. Het is een gave, niet iedereen heeft hem. Mensen die tekenen/fotograferen/schrijven kijken ook vaak beter.

aargh, (URL) - 28-02-’17 23:14
Renesmurf

ja, dat doorstappen heeft helemaal geen zin als je niks ziet. Maar och, ieder zijn ding.

Renesmurf, (URL) - 28-02-’17 23:32
Wieneke

Hahaha….. mannen kijken gewoon heel anders dan vrouwen, denk ik. Is een sportschool iets voor Joop. Je hebt daar van die wandelapparaten en je kunt er zo hard en zo ver op lopen als je wilt. Onderwijl kun je naar een filmpje kijken of naar niks.

Wieneke, (URL) - 01-03-’17 09:38
ria

ja dat zei ik ook al maar nee, dat is niets voor hem ;-)

ria, (URL) - 01-03-’17 10:40
hanscke

Gosse kan soms iets “nieuws” zien waar hij al jaren aan voorbij gelopen is. Een bijzondere boom bijvoorbeeld.
Maar het verschijnsel lopen om het lopen komt heel vaak voor, denk maar aan de marathonlopers, maar ook de lange afstandlopers hebben er nog al eens last van. Dat is voor mij één van de redenen geweest om, voordat ik voetklachten kreeg, zo lang Nijmegen niet meer te lopen.

hanscke, (URL) - 01-03-’17 11:03
John

Ik dacht eerst dat er lampjes in de schoenen zaten, maar dat zal wel niet. Ik loop ook sneller dan Heidi. Logisch denk ik.

John, (URL) - 01-03-’17 15:34
Thérèse

Hahaha, hoe jij dat vertelt over Joop zijn lopen “Joop die ziet ook nooit iets”, ja, dat kan ik mij ook niet voorstellen. Ik ga juist om veel te zien.
Hoe doe jij dat met die foto’s, Ria? Zo mooi. zo’n zacht randje…prachtig.

Thérèse, (URL) - 01-03-’17 21:18
Margo

Ja. Ik verwonder mij daar ook over, wandelaars die een mooie route uitstippelen en dan maar straf door blijven marcheren zonder even stil te staan bij alle moois dat ze passeren.

Margo, (URL) - 02-03-’17 00:36
ria

Dat is een dingetje in Photoshop Therese.

ria, (URL) - 02-03-’17 20:32
marlies

Typisch, ik zei verleden week nog tegen iemand dat het tijd wordt dat Joop weer naar Nepal gaat. De dekentjes raken op en er komen eind van het jaar denk ik weer nieuwe mensjes. ;-))

marlies, - 02-03-’17 22:24
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.