Ver weg maar ook dicht bij

Joop doet niet veel meer dan eten drinken en rusten, het is te warm om iets te ondernemen zegt hij.

Vanavond at hij bij Hari in zijn hotel met vrouw en kinderen. Ze aten schaap. Ik moet er eerlijk gezegd niet aan denken, net als geit, lam heb ik een keer geprobeerd maar daarna nooit meer. Het vlees was taai zei hij, ik geloof niet dat ik het recept hoef te vragen.

Eigenlijk is er niets meer aan om zover weg te zijn, want via het www ben je toch dicht bij huis. Ik krijg foto's van het eten en wat hij doet met de nodige informatie erbij. We kunnen chatten, of elkaar zelfs zien tijdens het bellen, zo heb je toch als je thuiskomt niets meer te vertellen. 

In de tijd dat wij elk jaar naar Frankrijk gingen en één van de kinderen niet meer meeging, schreven we brieven over wat we deden. Geen foto's want bij thuiskomst moesten eerst de rolletjes ontwikkeld en afgedrukt worden en als je ze dan samen ging bekijken kwamen de herinneringen weer boven.

We zaten 'maar' in Frankrijk maar eigenlijk veel verder van elkaar verwijderd dan nu ook al zit je aan de andere kant van de wereld.

Ria Zondag 01 Oktober 2017 at 5:45 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , , ,

elf reacties

hanscke

Al dat vreemde eten, niets voor mij. Des te meer een reden om daar niet heen te gaan.

hanscke, (URL) - 01-10-’17 19:19
Margo

Vroeger aten wij wel schapencoteletten in Afrika, vrij normaal daar. Toen ik het een keer in de jaren ’70 in Kroatië bestelde at ik er niets van. Die geur! :-( En het droop van het vet, walgelijk. Maar dat weet je dan. Sowieso eet ik weinig vlees, het liefst een stukje kip.
Ja tegenwoordig hebben de internationale liefdes het maar makkelijk met internet. Ik moest steeds maar wachten op brieven en telefoneren deed je ook niet want veel te duur.

Margo, (URL) - 01-10-’17 19:32
Margo

Komt Joop gauw weer thuis?

Margo, (URL) - 01-10-’17 19:33
ria

Overmorgen vliegt hij weer naar kathmandu en donderdagmorgen is hij weer thuis.

ria, (URL) - 01-10-’17 20:08
Irene

Jij bent ook niet gauw tevreden :D Houdt hij je van alles op de hoogte, is het weer niet goed ;)

Irene, (URL) - 01-10-’17 20:49
Irene

Ho, dat ziet er raar uit, ik wilde een lachertje en een knipoog, streept je programma alles door. Maar ik weet zeker dat je blij bent dat hij alweer bijna op de terugweg is.

Irene, (URL) - 01-10-’17 20:51
ria

Ja als je een lachertje doet moet je daarna op een nieuwe regel beginnen dan gaat het met die knipoog ook goed. ;-)
En ja ik ben blij…

ria, (URL) - 01-10-’17 21:11
Sjoerd

Je moet je daar gewoon aanpassen aan de plaatselijke gewoontes, als je dat niet kunt moet je niet gaan…

Sjoerd, (URL) - 01-10-’17 21:25
Renesmurf

ja, er is veel veranderd in de loop der tijd, en wat zal de toekomst nog allemaal brengen! Het was altijd fijn als de foto`s eindelijk ontwikkeld waren! En tegenwoordig ziet men ze al rechtsreeks via internet.

Renesmurf, (URL) - 01-10-’17 23:21
John

Leuk hoor. Maar je hebt gelijk. Afstand is niets meer, en dat is best jammer. Ik vond schaap en zo altijd wel lekker maar probeer nu zo weinig mogelijk vlees te eten.

John, (URL) - 02-10-’17 09:23
Jan K. alias Afanja

Je hoeft natuurlijk niet dagelijks contact met elkaar te hebben via internet, het is niet verplicht tenslotte … Maar ik begrijp wel wat je bedoelt. Zo werkt het nu eenmaal, als het kàn dan doen we het ook. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 02-10-’17 13:03
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.