Jota

De Suzanne met haar mooie ogen was heel het kerstboompje aan het verstrengelen, ze pakte hem helemaal in, aan één kant tenminste. Ik trok het steeds wel een beetje los maar nu kreeg ik het idee dat het boompje het niet prettig meer vond, ook al stond het best leuk van die zomerse bloemen in haar haar.

Dus Suzanne mag nu op de stoep verder of waar ze het dan ook maar leuk vindt om naar toe te kruipen als het maar niet meer in het boompje is want die moet zich vast klaarmaken voor kerst.

De eerste tekening met de Lumiance potloden is af. Stom om gelijk zo'n grote te doen met zo weinig keus aan kleuren en toen begon ik ook nog eens met groen, dus ja, eigenlijk wilde ik halfverwege al stoppen maar ik heb hem toch afgemaakt. Aan de keurtjes moet ik erg wennen, ik ga er nu weer eentje doen met de Polychromos, die zijn iets harder en werken iets preciezer, maar vullen niet zo snel natuurlijk, kortom je bent er langer mee bezig.

Er was iets vanmorgen, ik weet niet meer waar ik aan dacht, maar mijn eerste gedachte was dat ik er geen jota van snapte, dat zei mijn moeder geloof ik ook weleens, of misschien wel altijd...

Mijn volgende gedachte was toen natuurlijk 'waar zou het vandaan komen', dat Jota.

Ik zie nu ineens wel waar mijn tekening over gaat, tenminste ik denk dat dat het is....

Ria Donderdag 02 Augustus 2018 at 6:00 pm | | Standaard

zes reacties

Margo

Ik vind hem best mooi! Heb je wel eens aan pastelpotloden gedacht? Of beter nog, pastelkrijt? Het grote voordeel van de Luminance is dat het goede lichtvaste potloden zijn. De tekeningen kunnen ook nog door de volgende generaties bewonderd worden, terwijl ie aan de wand hangt. Professionele kwaliteit, net iets beter dan Polychromos dus.
Leuk die Suzanne, vooral waar’ ie in het boompje klimt!

Margo, (URL) - 02-08-’18 19:17
Fien

`Kleuren kan ik totaal niet. dwz tussen de lijntjes blijven. Maar de kleuren vind ik wel mooi.
Verder hang ik maar een beetje in het rond. Het was weer 33 graden. En mijn echtgenoot begon over de najaarsvakantie. Wat na zomeren. Ik kan geen zon meer zien!!!!

Fien, - 02-08-’18 19:39
Sjoerd

Ik zie er een slang in en weet nog niet wat ik van de kleuren moet vinden.

Sjoerd, (URL) - 02-08-’18 22:44
Renesmurf

Ja, dat boompje moet gered worden, anders stikt die! En het tekenen zal allemaal wel, als je er maar plezier aan hebt.

Renesmurf, (URL) - 02-08-’18 23:05
John

Een kerstboom hoort natuurlijk allen versiert te worden met kerstdecoraties en niet met overwoekerende planten.

John, (URL) - 03-08-’18 13:37
Thérèse

Wel heel mooi geworden, die felle kleuren. Arm boompje om bijna gewurgd te worden door Suzanne, ook al heeft ze nog zulke mooie ogen.

Thérèse, (URL) - 03-08-’18 23:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.