Bloedmooi

Joop werd wakker en ging eens kijken of de maan al verduisterd was, maar hij was te vroeg, het zou nog een uur duren zei hij. Ik draaide me om en dacht 'ik zie wel'. 

Echt vast slapen doe je dan niet meer. Ik keek eens naar het binnenkomende licht, wij hebben geen verduisterende gordijnen, en vroeg me af of het al zover zou zijn, het leek wel donkerder. 

Mijn klokje is binnen handbereik, ik hoef alleen het lichtknopje even aan te raken om te zien hoe laat het is, maar dat was me teveel moeite en ik zou Joop dan misschien weer wakker maken...

Ik lag heerlijk in mijn warme bedje en vond het wel best, het feest zou toch wel doorgaan zonder mij.

En daarna was er een heerlijke windstille morgen en een prachtig landschap. Er ritselde iets, ik keek eens en zag een klein wipstaartje, ik bleef even staan om te zien of het misschien een winterkoninkje was, maar nee ... een bloedmooie roodborst.

Ria Maandag 21 Januari 2019 at 4:52 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

acht reacties

Thérèse

Ik heb hem ook niet gezien, niet in het echt tenminste. Wel op foto’s van anderen. Ik lag ook in mijn warme bedje en was het glad vergeten. Misschien is jouw roodborstje wel veel mooier eigenlijk. :-)

Thérèse, (URL) - 21-01-’19 19:53
ria

ja hè, vind ik stiekem ook :-D

ria, (URL) - 21-01-’19 20:00
Sjoerd

Ik was op en was het vergeten, pas in de auto dacht ik eraan, toen was het net voorbij en werd de maan alweer wit…

Sjoerd, (URL) - 21-01-’19 21:04
Jan K. alias Afanja

Ik werd zonder wekker op tijd wakker, dus toen moest ik wel even de tuin. Blij dat ik het gedaan heb, niet dat zo’n verduistering nou zo bijzonder is, maar ik had zo al mooi op tijd een onderwerp en foto’s voor mijn weblog vandaag … :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 21-01-’19 21:39
Renesmurf

Ik heb het gezien bij het opstaan, ik was niet onder de indruk, en tijdens mijn rit naar mijn werk zag ik hapjes uit de maan.

Renesmurf, (URL) - 21-01-’19 22:53
Jeanne

Prachtige foto’s ook zonder bloedmaan.

Jeanne, (URL) - 21-01-’19 23:11
John

Ik zag ‘m wel. En gisteravond nog een keer toen we naar de sportschool reden al was het toen wel al minder.

John, (URL) - 22-01-’19 08:48
aargh

Roodborsten in de winter, altijd prachtig. Zo met de zon erop lijkt het wel of er vuur in zit. Ik heb verder niks met bloed. De maan was weer gewoon een mandarijntje net als vorig jaar.

aargh, (URL) - 22-01-’19 15:35
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.