Gebreken

Het is er in al de jaren niet beter op geworden met mijn Hallux knobbel.

Tegenwoordig heb ik vooral in de ruststand last, als ik eenmaal op gang ben met lopen gaat het wel, maar 's nachts kan het behoorlijk steken en ook overdag in meer of mindere mate. 

Joop sukkelt nog steeds met zijn Morton's neuroom, al is dat wel behoorlijk aan de beterende hand. Morgen moet hij op controle met zijn nieuwe zooltjes die hij al een tijdje heeft, maar nog niet helemaal naar wens zijn.

Op aanraden van de huisarts ging hij eens naar Koole Middelburg vanmorgen omdat zijn oude wandelschoenen na lange tijd van trouw wandelplezier behoorlijk versleten zijn, misschien ligt het daaraan dat ook de nieuwe zooltjes, die in zijn nieuwe (gewone) schoenen wèl goed werken in de wandelschoenen niet het juiste effect geven.

En ik ging eens mee, vanwege mijn hallux, vooral ook omdat daar een podoloog rondloopt en hij had ook even tijd gelukkig. Ik heb ook wel zooltjes maar die zijn al oud en zoals bleek lang niet meer goed natuurlijk. Volgende week zijn ze klaar. Alles afgedrukt, gemeten en bekeken.

'Oefenen is ook goed' zei hij, en ik deed mijn waaiertje nog maar eens. Hij moest er erg om lachen, 'bijna niemand kan dat' zei hij, dat weet ik wel, daarom juist en ik doe het best vaak voor de oefening, maar met mijn linkervoet gaat het dus wel lastiger. 

Joop was zo geslaagd, dezelfde Lowa's, hij heeft maar één paar gepast.

Ria Woensdag 13 Februari 2019 at 6:45 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

Tsja, voeten hebben heel wat te verduren in de loop van het ouder worden. Die van mij willen ook echt niet meer zo fijn.

Sjoerd, (URL) - 13-02-’19 22:19
Irene

Keurige rijtjes verder, afgezien van de hallux.

Irene, (URL) - 13-02-’19 22:36
Jan K. alias Afanja

Ach, zo hebben we allemaal onze eigenaardigheden en beperkingen. Zo lang je er nog maar wat mobiel bij blijft, zeg ik altijd maar.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-02-’19 10:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.