Kleine hoekjes

Het is een beetje raar plaatje met die buizerd, maar ik vind het wel mooi eigenlijk. Ik liep een beetje in gedachten vanmorgen en toen ik opkeek keek hij me recht aan, vlakbij. Maar ja eer je dan je fototoestel te pakken hebt is de vogel gevlogen natuurlijk. Even later was hij geland op een paaltje een stukje verderop, achter een struikje dat zag ik thuis pas.

Vanmiddag klaarde het op, mooie wolkjes, we deden een rondje Stoofweg, dat betekende twee opritjes. Joop helpt dan wel mee met zijn handen maar ik ben toch altijd blij als we weer boven zijn.

We werden bijna ondersteboven gereden door zo'n grote strontwagen, volgens mij had de chauffeur ons totaal niet gezien. Er was een volle strontkar gearriveerd en de lege kon weg, wij liepen er met rolstoel en hond net naast op een strookje van een meter ongeveer toen hij begon te rijden en het scheelde echt een haar of hij had ons geraakt. Ik schrok me wel een ongeluk, maar gelukkig liep het goed af.

Daarna even wat boodschappen in Scharendijke. Daar was het stilte voor de storm zo te zien, volgende week met Pasen zal het wel anders zijn.

Ria Donderdag 04 April 2019 at 5:21 pm | | Standaard

negen reacties

 Heleen

Volgens mij is het geen buizerd maar een kiekendief, die zijn er in vele kleuren. Een buizerd is gewoon bruin. Een prachtige foto, dat dan weer wel.

Heleen , - 04-04-’19 21:09
Sjoerd

Snel wegkomen met zo’n rolstoel is niet makkelijk. Gelukkig liep het goed af. Die buizerd is een flinke jongen… Mooi.

Sjoerd, (URL) - 04-04-’19 21:55
Jan K. alias Afanja

Toch een mooie foto van die buizerd, want dat is het toch wel, de mooiste buizerds zijn goeddeels wit zoals deze. Grappig dat je later pas dat struikje zag.
Gelukkig dat het weer goed is afgelopen. Met landbouwverkeer is het hier in de buurt ook altijd extra uitkijken.
Hier was het de hele dag weer grijs en kil.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 04-04-’19 22:16
Renesmurf

Nou, bijna dood, dat zou zonde geweest zijn! En dan had je het nooit kunnen vertellen van die vogel, en nu gelukkig wel!

Renesmurf, (URL) - 04-04-’19 22:41
ria

Ja Heleen ik dacht toch ook een buizerd en nu Jan ook en hij kan het weten. Er zitten er een paar bij de binnendijk ik denk dat ze daar ergens bij Gerrit een nest hebben.

https://nl.wikipedia.org/wiki/Buizerd

ria, (URL) - 04-04-’19 22:45
ria

Renesmurf :-D

ria, (URL) - 04-04-’19 22:46
Thérèse

Nou moe, in een rolstoel bijna aangereden worden; dat is wel heel erg.

Thérèse, (URL) - 04-04-’19 22:48
Bart van der Vlugt

Vroeger dacht ik : we kunnen weer, tegenwoordig denk ik : ze komen weer

Bart van der Vlugt, - 07-04-’19 17:09
ria

Ja haha scheelt wel een hoop file

ria, (URL) - 07-04-’19 17:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.