Voorpret

Kannie beter eigenlijk, wat een lekker dagje. Rondjes in de zon met Didi, niet te ver, maar wel een lekker stukje, net goed. En vanmiddag samen met Joop op de fiets naar Brouw, dat was weer nieuw en best leuk. We gingen om een makreel en een ijsje bij Oud Brouw, maar die was nog niet open, we besloten om in plaats van ijs een haring te nemen.

Ik moest best lang wachten, het was druk bij de visboer, zoals altijd eigenlijk en de haring wordt gekaakt waar je bij staat. Er was nu een meisje dat het nog moest leren blijkbaar en ik wachtte samen met een meneer. Iets waar je lang op moet wachten is veel lekkerder, smaakt ook veel beter dan dat je het gelijk maar voor het pakken hebt natuurlijk, zo zeiden wij om de tijd te doden en zo is het ook natuurlijk.

Eindelijk waren ze klaar en ik naar buiten met mijn harinkjes en makreel. Nergens Joop, ook niet bij de fietsen, dus ik riep eens voluit "JOHOOOP!" over het plein. Niets. Geen Joop nergens, de harinkjes lachten me breeduit toe en ik probeerde het nog eens iets harder, het was niet erg druk dus eigenlijk best raar, maar nee, geen Joop. Ik begon maar eens te lopen en vroeg me af hoe lang het eigenlijk duurde eer zo'n haring bedorven zou zijn, het was best warm en het is rauwe vis..... maar hee... daar was Joop en hij riep me.

De harinkjes waren heerlijk! 

En kijk eens hoe een perfect gerookte makreel eruit ziet. Helemaal netjes van de graat, dan is schoonmaken ook zo gepiept, ook die was heerlijk met een stokbroodje erbij vanavond.

Onze auto wordt 24 september in productie genomen zo werd ons gisteren meegedeeld en dat gebeurt dan helemaal in Zuid Afrika. Dus ja, geen idee hoelang zoiets duurt, maar het zou zomaar eind oktober kunnen worden.

Ach ja, 't bezit van de zaak is het eind van 't vermaak, zoals en oud Zeeuws spreekwoord luidt, lang leve de voorpret.

Ria Zaterdag 14 September 2019 at 6:13 pm | | Standaard

twee reacties

Sjoerd

Voorpret is altijd het fijnste. Het nieuw is er zo vanaf. Ook bij de haring.

Sjoerd, (URL) - 14-09-’19 20:21
Francien.

Ik gruw van haring. Die smaak van die vette vis die in je mond blijft hangen.
Makreel vind ik wel lekker. Op brood.

Francien., - 15-09-’19 08:56
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.