Getoeter

Vroeg op vanmorgen het was nog donker, maar ja wakker is soms ook gewoon wakker. Het was nattig, van die vervelende miezer. Met windje mee is het nog wel te doen, maar met wind tegen word je er toch nog behoorlijk nat van. 

Vanmiddag klaarde het op. Ina is er nog en we deden een rondje Schraphage. 'Waarom heet die boerderij zo?' Dat wist ik niet, misschien ooit een polder met die naam of een boer met een krappe heg, veel huizen hebben namen daarvan weet ik ook niet waarom ze zo heten. Oude boerderijen heten vaak naar de vroegere polder waar ze in staan/stonden.

"Dat boompje is dood. Waarom zou dat boompje dood zijn en waarom hebben ze nog geen nieuw boompje geplant? Deze is zeker al twee jaar dood'.

Ze kan er wat van hoor! Na de wandeling keken we eens bij het tuincentrum in Renesse. Nipten aan een gloeiend heet gluhwijntje en keken meer naar de kandizie dan naar de kerstspullen. Toch kwam ik met een leuk vogelvoederhuisje thuis, ik was al een tijdje op zoek naar iets dergelijks zonder poot en nu ben ik toch vergeten een foto te maken! Dat komt morgen, dan heb ik weer tijd voor zulke dingen. 

We aten preischotel, ik denk dat het goed gelukt was, want alles is op.

Verder toeterde ik eens onderweg, ik dacht dat ik bekenden zag, maar nee dat was weer een andere bekende, eentje waar ik niet zo snel naar zou toeteren, maar ze zwaaiden wel terug zonder te weten naar wie denk ik.

Ria Zondag 08 December 2019 at 6:27 pm | | Standaard

vijf reacties

Ina

Ja…. dat ze daar nou niet ff een nieuw boompje voor neerzetten hè? Dat snap ik dus niet ;-))

Ina, - 08-12-’19 19:11
Renesmurf

Grappig, ik at laatst ook een preischotel, best lekker, maar niet genoeg, dus dat neem ik niet weer. Het weer was hier vandaag prima, maar de voorspellingen zijn niet al te best. Ik toeter overigens nooit.

Renesmurf, (URL) - 08-12-’19 21:52
Sjoerd

Af en toe een toeter moet kunnen. Weet je meteen weer hoe dat klinkt.

Sjoerd, (URL) - 09-12-’19 06:23
John

Miezer vind ik altijd vreselijk tegen mijn bril aan. JE ziet dan veel minder als met gewone regen.

John, (URL) - 09-12-’19 09:01
Jan K. alias Afanja

En dan is zo’n dag al kuierend, pratend en toeterend ook zo maar weer om.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 09-12-’19 10:28
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.