Rondje

's Morgens krijg ik Didi niet goed mee, ik geef er maar aan toe dan zit ik zelf ook lekker snel aan de koffie. Maar vanmiddag had ze er weer zin in we moesten de Bosweg in vond ze en ik vond dat ook een prima plan. Als het niet lukt kan ik altijd Joop bellen, want het is natuurlijk wel zo dat het niet per se moet, weet dat beest veel hoever zo'n rondje is.

Ik noem het een rondje Mon Genie, zo heet het karakterestieke huis net buiten Brouwershaven, inmiddels een Rijksmonument. En op mijn zoektocht zag ik dat vorig jaar de tegels boven de ramen zijn opgeknapt. Dat was me ontgaan, maar nu leuk om te zien dat het netjes onderhouden wordt, want ik vind het een mooi huis.

De in 1911 gebouwde woning aan de Provinciale Straatweg, op de kop van de Delingsdijk, is op zich al een plaatje om te zien. Opvallend hoog en rank gebouwd, met verschillende kleuren steentjes en glas-in-loodramen. Het is één van de weinige objecten in (Noord-)Zeeland met Jugendstil-invloeden, omschrijft de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed de boerderijwoning.

Tekening ook weer klaar een beetje voorjaarskleurtjes gebruikt, dat geeft een mens moed.

Op naar de volgende, wol is nog steeds niet binnen, dus weinig afwisseling. Ik begin maar weer met een rondje.

Ria Maandag 13 Januari 2020 at 5:05 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

Haha, nieuwe ronde, nieuwe kansen… Het is inderdaad een karakteristiek huis, ik kan me niet herinneren het hier eerder te hebben gezien. Hoe zijn de kansen inmiddels bij Photobucket?

Sjoerd, (URL) - 13-01-’20 19:30
John

Haha, ja weten honden veel. Ik laat het ook wel aan Bentley over hoe we lopen, maar soms kiest hij een onlogische weg. Dan grijp ik in.

John, (URL) - 14-01-’20 08:46
Jan K. alias Afanja

Terecht dat dat huis een rijksmonument is, het is prachtig.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-01-’20 13:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.