Les 1

Het was prachtig vanmorgen, dus ik speelde eens met het geleerde van gisteravond. Want mijn toestel stond wel altijd op de P, maar dan nog kan je kiezen of de ISO of de AWB (jaja) automatisch staat, dat vond ik altijd het veiligst en nu schiet ik er nog niets mee op want eigenlijk moet je dan eerst een foto maken zoals je altijd deed en dat ben ik vergeten. Ik was toch al een half uur langer onderweg dan anders.

Vanmiddag nog steeds mooi weer, wel af en toe wolken en dan was het flink kouder.

Samen met Heleen, die ook op de cursus zit en Joop die zelf vroeger ook een donkere kamer had en zodoende ook nog wel het e.e.a. weet, dus we oefenden er alweer lustig op los, tot Heleen geen beeld meer had, toch aan het verkeerde knopje gezeten allicht....

De foto's komen zo uit het toestel, vaak doe ik eens een beetje extra contrast of zo, maar nu even niet.

Leuk en leerzaam was het dus, tien man met de meesten met van die grote jongens, die van mij was het kleinst. En er was ook iemand die alles al wist. 

Eerste les: Altijd eerst het klepje van de lens! 

En dan oefenen met de verschillende waardes en daarna vergelijken, heel omslachtig natuurlijk...

Huiswerk hebben we ook al, te beginnen met een stilleven binnen en iets anders buiten wat je wilt laten zien. Suggesties zijn welkom.

Het toetertje van gisteravond, met de 'meester' vooraan in beeld.

Ria Donderdag 06 Februari 2020 at 4:20 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

Zie je wel dat het leuk wordt… De hele familie is straks het slachtoffer.

Sjoerd, (URL) - 06-02-’20 22:31
John

Donkere kamers zullen er niet veel meer zijn denk ik nu alles digitaal is.

John, (URL) - 07-02-’20 08:21
Jan K. alias Afanja

Formaat en prijs van een camera zeggen in principe niets over de kwaliteit van een foto, het is uiteindelijk toch altijd de fotograaf die het plaatje moet maken. En dat komt jou wel goed, daar ben ik van overtuigd.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 07-02-’20 11:12
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.