Symbolen

Nog even over de cursus. We moesten iets fotograferen, iets dierbaars, iets dat iets over ons zou vertellen.. en dat dan onder een lamp, in kleur, zw/w en sepia.

Nu zijn alle kleine frutseldingen wel waardevol voor mij, maar die grote vogel is dat zeker, ik kreeg hem ooit van Joke. Het kleintje kwam er later bij ze staan symbool voor Joke en mij, de grote en de kleine.

Ze blonken steeds onder de lamp, dat was vervelend, dus ik koos voor de volgende optie.

Ook vogeltjes die me dierbaar zijn, ik kreeg ze ooit van Truus. Ze zijn al eens gevallen toen waren allebei de kroontjes eraf, maar die heb ik er weer opgelijmd. Alle vogeltjes staan sinds we hier wonen op de wc.

Het blok hout heb ik ooit gered van de brandstapel omdat ik even een blokje nodig had om iets op te zetten. Ik schuurde het en het wordt alsmaar mooier, een herinnering aan het vele gesjouw en een oude vriendschap.

Deze twee versies konden ermee door volgens mij, maar ik kon niet kiezen dus ik nam ze allebei mee.

Ikzelf vind de bovenste mooier, want en het mooie blok en de vogeltjes goed in beeld, de 'meester' koos voor de tweede, want ook het blok, maar toch vooral de vogeltjes beter in beeld. Ik snap het wel, ik had ook het verhaal erachter moeten vertellen.

Zo waardevol ziet het er niet uit en niemand snapt ook mijn verhouding met dat blokje hout. Hele bossen hebben we omgezaagd, geladen in de kar, gelost, versleept, verzaagd, gekloofd, gestapeld en weer naar de kachel gedragen. Niet dat ik bij elke fase aanwezig was maar toch wel een paar en vooral de laatste, ik word nog moe als ik eraan denk.

Dus ja, zeker waardevol, die drie vriendschappen, ooit geweest of nog zijn.

Ria Vrijdag 21 Februari 2020 at 6:33 pm | | Standaard

vijf reacties

Jeanne

Mooie foto’s met een mooi verhaal erachter.

Jeanne, (URL) - 21-02-’20 22:18
Sjoerd

Goed bezig Ria…

Sjoerd, (URL) - 22-02-’20 08:25
John

Blauw is altijd goed toch :)

John, (URL) - 22-02-’20 08:50
Jan K. alias Afanja

Je wordt wel aan het denken gezet op deze manier. Fotograferen begint bijna op werk te lijken zo … ;-)
Maar je bent goed bezig, en daar gaat het om.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 22-02-’20 11:27
Janny Waanders

Wel leuk zo’n cursus en de vogeltjes inclusief verhalen erg leuk! Wat de reactie van de leraar was begrijp ik wel maar het verhaal met het blok raakt meer het gevoel!

Janny Waanders, - 22-02-’20 12:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.