Gewoontes

Een grijze boel vanmorgen, maar gelukkig niet zo koud. Ik loop nu het rondje ook weleens andersom als dat voor de wind gunstiger is. Didi wilde altijd gelijk rechsaf als we de deur uitstapten. Honden hebben ook zo hun gewoontes.

Daarna veegde ik vooral. De proppers van afgelopen maandag hadden er een behoorlijke bende van gemaakt, want wel alles maaien, maar niks vegen schiet niet op en het leek ook allemaal mijn kant op te waaien, wat natuurlijk niet zo is want het lag overal. 

Ach ja het is weer aan de kant en ik was wat in beweging. Gelijk de uitgebloeide campanula ook maar eens grondig opgeruimd en ook de parkeerplaatsen van de buren, want die vinden het wel best zolang de auto past ;)

Nou en toen hadden we vanmiddag opeens weer dit.

Ik liep langs de eigenaar van het dode paard en hij wist al lang dat het moest gebeuren, kreupel aan de achterkant en nu ook aan de voorkant, het ging niet meer. Er komt nu een Tinker bij zei hij, dat zijn wat kleinere paardjes. Dan zijn ze weer met z'n drietjes.

Daarna kwam ik voorbij Paule, het wandelhondje. Hij blafte dus ik keek even om hem wat lekkers te geven, het vrouwtje kwam ook en ik moest zitten en wat drinken en ja, ze heeft veel te vertellen, maar ik wilde ook nog even mijn rondje af maken, dus ik was blij toen er een ander wandelvriendinnetje iets kwam halen.

Het kwam even ter sprake, maar die kinderen gaan natuurlijk na de vakantie weer naar school. Ik hoop niet dat ze van me verwacht dat ik heel veel en op vaste tijden met Paule ga wandelen, want geen hond meer geeft mij ook meer vrijheid voor andere dingen, zoals wat verdere wandelingen en misschien ook eens ergens anders, foto's maken. Ik heb een vinger gegeven en hopelijk verwacht ze nu niet als vanzelfsprekend mijn hele hand. 

Ik mis Didi, niet alleen een hond.

UPDATE:

Voor Dhyan, de Proppers in beeld. In opdracht van de gemeente houden ze de straten onkruidvrij, maaien de dijk en houden de trapjes begaanbaar, zulke dingen. Dat had ik erbij moeten zetten natuurlijk.

Hier had ik het ook over ze maar jullie kunnen ook niet alles onthouden natuurlijk.

Ria Donderdag 02 Juli 2020 at 6:59 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: ,

drie reacties

Sjoerd

Dat is natuurlijk het risico als je zoiets voorstelt en dan ook regelmatig gaat… Dat kweekt verwachtingen.

Sjoerd, (URL) - 02-07-’20 21:59
John

Ja, pas maar goed op want veel mensen verwachten dan heel je hand, je arm, .. en opeens ben je er constant mee bezig. Je laatste foto is toch wel mooi hoor.

John, (URL) - 03-07-’20 08:12
Dhyan

Weet niet wat proppers zijn, maar Wikipedia zegt dat het lokkertjes zijn die bij een disco of iets dergelijks mensen naar binnen proberen te krijgen. Wat moeten die nou bij jou en wat is de bende die ze maken?

Dhyan, - 04-07-’20 08:16
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.