Tijd

Een donkere dag die begon met regen. Ik deed nog eens wat boodschappen bij de Lidl maar de helft van wat ik nodig had was op, veel schappen waren leeg... heel vervelend. Ik kwam wel een oude bekende tegen waar ik even mee heb staan kletsen, dat was erg leuk.

Bij de vleesboerderij was er iemand die me aansprak:  'jie bin toch Ria van Felies?' ze had wel een bekend gezicht maar verder wist ik het niet.  'Ik zie't an je huzicht, je lieken op je voader', ja hoor dat zal dan wel dacht ik, die maar het liefst op mijn moeder wil lijken. Ze woonde vroeger vlakbij ons op de Boogerdweg, vandaar dat ik het niet meer wist, ik was net uit de luiers.

Vanmiddag was het droog en deed ik toch nog een klein rondje. Na gisteren even kalm aan want mijn goede schoenen hebben Janny en Freek meegenomen die zijn bij de schoenmaker, die ik nu aandoe zitten eigenlijk net iets te krap.

Ik heb heerlijk geslapen afgelopen nacht, misschien door de lange wandeling, of misschien door mijn bezoek aan de grot, wie zal het zeggen. Mijn schouder is in 1 keer niet over natuurlijk, dat had ik ook niet verwacht, dat zou te mooi zijn voor iets waar ik al jaren mee loop. Maar het was wel heel fijn, ik heb er een goed gevoel aan overgehouden, het heeft me opgelucht. Ik ga zeker nog eens, het kan zijn dat de schouder dan ook minder pijnlijk wordt, ook kan dat nu nog het geval zijn zei Ed. Dat merk ik dan vanzelf. Het is ook niet zo dat ik dat de hele dag door voel, zo erg is het ook weer niet gelukkig.

Vandaag is het alweer twee jaar geleden dat Joke overleed.

tijd vliegt

tijd heelt

vaak hebben we tekort

maar soms staat hij even stil...

Ria Woensdag 08 Juli 2020 at 7:08 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

zie je wel. laat het gaan meis…

Sjoerd, (URL) - 08-07-’20 22:31
Renesmurf

Wat goed voelt hoeft niet altijd goed te zijn. Zodra iets geld gaat kosten moet je waakzaam zijn. Het leven is ook wat je er zelf van maakt, al zal onderweg je van alles overkomen.

Renesmurf, (URL) - 08-07-’20 23:05
John

IK liep precies op twee droge momenten van de dag en telkens als ik bijna thuis was begon het te regenen. Wat een geluk.
Mij herkennen ze soms ook maar gelukkig niet omdat ik op een van mijn ouders zou lijken.

John, (URL) - 09-07-’20 08:37
hanscke

Mooi dat je er in ieder geval al een goede nachtrust aan overgehouden hebt. Doe wat goed voor je lijkt.

hanscke, (URL) - 10-07-’20 11:53
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.