Al doende

Het was een natte boel vanmorgen, ik deed wel een poging maar kwam niet verder dan een rondje Achterweg, dan heb ik daar ook weer eens gekeken. Regen heeft ook voordelen.

 Vanmiddag nog een poging maar ook toen kwam ik niet ver want er waren andere dingen. De schapen moesten opgesplitst worden, de lammetjes bij de moeders vandaan en naar een andere wei en zo meer, dus ze moesten op een wagen. Ik besloot een filmpje te maken maar mijn 'card was full' dat zal je net altijd zien, ik wist het maar was vergeten de boel leeg te maken. 

Dan maar met de telefoon, al hou ik daar niet zo van, eigenlijk gebruik ik die voor zulke dingen nooit. Op facebook plaatsen gaat dan wel weer makkelijk maar ik wist nooit hoe ik het dan eenvoudig hier kon krijgen via youtube, nou gewoon dus ben ik nu achter, raar dat ik dat nooit eerder heb gezien, maar goed, weer wat ontdekt, dat is het meer.

Bij dezelfde boerderij staan nu ook pruimen te koop en ik nam een paar zakjes mee. De oude pruimenleverancier is ermee gestopt. De bomen zijn gerooid en het is nu wei, erg jammer, maar ook begrijpelijk want het brengt toch veel extra werk mee, maar de koeling ging stuk en dan moet er toch weer iets anders komen.

Heel fijn dat er aan de Bosweg nu ook een kraampje staat, daar kom ik 's morgens bijna langs. Heerlijke grote, sappige pruimen, nog niet de lekkerste want die zijn nog niet rijp, nog even geduld.

Ria Donderdag 16 Juli 2020 at 6:22 pm | | Standaard

drie reacties

Sjoerd

Een lekker pruimpje is nooit weg. Vroeger kon ik de pruimen bij mijn vriend plukken om o.a. wijn mee te maken. Helaas is die een paar jaar geleden overleden.

Sjoerd, (URL) - 16-07-’20 19:44
John

Hier was het gister gewoon droog dus ik kon mijn rondjes goed doen.

John, (URL) - 17-07-’20 08:11
Dhyan

Wat is schitterend filmpje hoe omzichtig zulke honden tewerk gaan.

Dhyan, - 17-07-’20 09:58
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.