Algen hier en daar

Algaanslag in de tuinslang dachten we, want het water stonk steeds als we onder de douche gingen. Joop  haalde een nieuwe bij de praxis vanmiddag en nu ruikt alles weer fris. Gelijk de koppelingen ook schoongemaakt en een nieuw ringetje en hennep in de buitenkraan. Zo kunnen we er weer even tegen, denken we.

Het was weer warm, maar ik had beter opgelet vandaag. Gelijk alles dicht boven aan de zonkant. Op mijn kamertje kan gewoon heel de dag het raam lekker open er was ook wind vandaag, dat scheelt een hoop.

Niet veel gedaan natuurlijk, een beetje hangen en dus steeds even onder die koude straal!

De bloemen staan er fris bij, straks krijgen ze ook nog een sproeibeurt, zodat ze lekker bij kunnen komen vannacht. Deze kleiine geraniumpjes zijn zo leuk!

Verder raad ik iedereen aan vooral niet deze kant op te komen want de algen rukken ook buiten de slangen op:

Blauwalgen kunnen leiden tot irritaties aan ogen of huid. Andere klachten zijn hoofdpijn, maag- en darmklachten en soms grotere gezondheidsproblemen. Blauwalgen zijn bacteriën. Ze leven van licht, koolstofdioxide en voedingsstoffen in het water. Als er veel voedingsstoffen in het water zitten en het zo warm is als nu, leidt dat tot blauwalgenbloei. De algen vormen een drijflaag. Als de onderkant van de drijflaag afsterft, komen gifstoffen (toxines) in het water terecht, meldt zwemwater.nl.

Ria Zondag 09 Augustus 2020 at 7:18 pm | | Standaard

Eén reactie

Sjoerd

beter niet in vuil water zwemmen, en ook thuis alles goed doorspoelen.

Sjoerd, (URL) - 10-08-’20 07:18
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.