Stomme dingen

De Bermweg in de avondzon, ik keek nog even achterom toen ik nog een avondwandelingetje ging maken gisteravond.

Het was een prachtige avond, zo rustig en stil. Langzaam zakte de zon achter de dijk, terwijl alles oranje kleurde, zo gaat dat hier.

Vanmorgen deed ik alweer vroeg een rondje met Paule en dat was maar goed ook, want hoewel ik vanmiddag nog een rondje met hem zou doen ging dat vanwege de regen niet door. Paule houdt ook niet van regen, gelukkig maar.

Rond de middag deed ik boodschappen bij de PLUS, het was lekker rustig maar ik word kriegelig van mensen met mondkapjes. Die denken een soort doorlooprecht te hebben, iets in de trant van 'ik draag een mondkapje dus ik mag jou van heel dichtbij voorbijlopen, want je ziet toch dat ik een mondkapje draag, daarom doe ik dat'.

Ik vind mondkapjes stom, het ziet er ook niet uit. Het zijn ook voornamelijk Duitsers die ze dragen en die zien er van nature toch al niet uit. Ik blijf gewoon uit de buurt van iedereen, met of zonder, dat gaat echt makkelijk als het niet al te druk is. Als een pad druk is doe je gewoon eerst het volgende pad, of je wacht even. 

Ik heb ontsmettingsspul in de auto want die in de winkels plakt vaak, vreselijke plakhanden krijg je daar van, dus als ik naar binnen ga gebruik ik mijn eigen spul en eenmaal klaar weer.

We kunnen weer even vooruit. 

Joop fietst en puzzelt. Ik heb vanmiddag lekker boven zitten kleuren. Ik kan niet vaak genoeg zeggen hoe blij ik met mijn kamertje ben, zodat we fijn ons eigen ding kunnen doen, dat hebben we allebei best nodig. Ik snap niet dat ik in het begin nog heb geprobeerd onze bureaus op één kamertje te proppen.

Ria Woensdag 23 September 2020 at 6:10 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

Elkaar iet in de weg lopen is ook een kunst, thuis en in de winkel…

Sjoerd, (URL) - 23-09-’20 21:05
Renesmurf

Hier plakt dat spul ook, maar het droogt ook snel. Ik doe het ook zonder mondkapje en ook voornamelijk Duitsers die dat wel doen, net als het dragen van een helm op de fiets.

Renesmurf, (URL) - 23-09-’20 22:42
Jan K. alias Afanja

En toch denk ik dat er op diverse plaatsen in de loop van het jaar nog een maskerplicht zal volgen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 23-09-’20 23:48
John

Tja, Duitsers zijn er helaas in overvloed momenteel. HEt lijkt zelfs alsof er meer zijn dan normaal. Em ze doen maar, alsof het hier allemaal van hun is.

John, (URL) - 24-09-’20 08:48
Dhyan

De RIVM was niet zonder reden tegen mondkapjes, de dingen geven een vals gevoel van veiligheid. De gemiddelde gebruiker kan er niet mee omgaan en dat maakt het besmettingsgevaar alleen maar groter.

Dhyan, - 24-09-’20 18:13
ria

Ja, het lijkt me ook absoluut niet fris, zowel binnen als buiten

ria, (URL) - 24-09-’20 19:30
Margo

Wij doen mondkapjes en handschoentjes èn we houden afstand. En hebben desinfectiemiddel bij ons.

Margo, - 25-09-’20 16:42
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.