Frisse lucht

Wat een armoe. Regenregenregen aan één stuk door.

Als Didi er nog geweest had had ik me ingepakt en was lekker naar buiten gegaan, nu niet. Nee natuurlijk niet, want het hoefde niet en dan ga je je ook niet helemaal inpakken om een rondje te gaan doen... toch....

IK haalde het bed maar af, anders moest dat morgen en verschoonde en waste de boel, dat hangt nu buiten onder het afdakje.

Daarna nog maar een was, hoe meer nattigheid hoe liever, deze zit nog in de wasmand want ik heb geen droger meer, maar morgen kan die dan gelijk aan de waslijn heb ik begrepen.

Ik breide een naald of twintig, dat had ik ook beter niet kunnen doen....

en ik klikte wat hier en daar op het internet met de rechtermuis... al met al veel teveel voor mijn arme arm, schouder en nek.

Na het eten klaarde het op en deed ik nog een rondje van 5,5km, heerlijk! Mooie luchten!

Eindelijk even frisse lucht!

3.2 Met welke organen haal ik adem?

Als je ademhaalt komt er zuurstof in je lichaam. Hoe meer je doet, hoe meer energie je nodig hebt, hoe meer zuurstof je nodig hebt. In je lichaam ontstaat ook een gas dat aan de lucht wordt afgegeven. Koolstofdioxide. Het opnemen van zuurstof in de longen en in het bloed en het afgeven van koolstofdioxide uit het bloed noemen we gaswisseling. De organen daarvoor zijn de longen. Bij inademing gaat de lucht door je neusholte naar je keelholte. Van de keelholte gaat het door je luchtpijp naar je longen. In je longen wordt zuurstof opgenomen in het bloed en koolstofdioxide uit het bloed gehaald. Koolstofdioxide komt in de lucht en adem je weer uit.

3.2.1 Mond-, neus- en keelholte

Je kunt door je neus en mond inademen. Het is beter om door je neus te ademen. Want dan wordt de lucht gezuiverd door de neusharen en het slijmvlies. Ook legt de lucht een langere weg af doordat de lucht een beetje opgewarmd en vochtig wordt. Allerlei stofdeeltjes blijven aan het slijmvlies plakken. Dus de lucht wordt schoner. En je kunt stoffen ruiken. Via de neusholte stroomt de lucht naar de keelholte.

 Ik weiger waar dan ook een mondkapje te gaan dragen, ik vind het smerig en voor mijn gevoel helpt het niets.

Ria Donderdag 01 Oktober 2020 at 6:02 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

vier reacties

Renesmurf

Ik ben ook tegen mondkapjes, en tegen regen, dat hadden we gelukkig niet zo veel vandaag hier, wij hadden geluk. Een droger heb ik overigens ook niet.

Renesmurf, (URL) - 01-10-’20 22:06
John

Ja, het is een behoorlijke natte boel. Hier ook geen droger meer, scheelde ook gelijk een behoorlijke hap op de energiekosten.

John, (URL) - 02-10-’20 08:00
Sjoerd

Die natte troep buiten vind ik ook helemaal niks….

Sjoerd, (URL) - 02-10-’20 08:36
Jan K. alias Afanja

Dat jij geen masker wilt dragen, is jouw zaak zo lang het slechts een ‘dringend advies’ is. Ik draag het wel op drukke plekken waar de 1,5 m binnen niet is te handhaven.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 02-10-’20 11:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.