Boosheid

Vanmorgen eerst weer maar een rondje frisse lucht gehapt, de volgende regenbuien kwamen er alweer aan zo te zien. Dat viel achteraf gelukkig erg mee. Wel de hele dag met de was lopen sjouwen, dan weer buiten het afdak dan weer eronder, droge en bijne droge dingen naar binnen, die konden dan nog even over het droogrek en ga zo maar door. Alles is nu binnen en kan morgen de kast weer in.

Vanmiddag een rondje met Paule, ik ging vroeg want de radar zei alweer dat er buien aan kwamen. Ook dat viel weer mee, op een paar spikkels na bleef het droog.

En nu ben ik versleten. Ik maak me druk, ben boos, over al dat gedoe met die rottige mondkapjes en het hele Corona virus. Wel fijn dat Trump het nu ook heeft trouwens.

Hoeveel mensen zullen het er wel niet van aan hun hart krijgen, doordat ze zich op lopen te winden, hoeveel depressievelingen zijn er dit jaar al bijgekomen? En hoeveel daarvan hebben al zelfmoord gepleegd of zijn inmiddels zwaar aan de drank of drugs doordat ze het niet meer zien zitten. Hoeveel mensen worden er agressief en doen anderen in hun omgeving iets aan, is dat al eens onderzocht? De impact van al die maatregelen is volgens mij echt heel erg.

Al die vrouwen die nu van die stomme dingen zitten te naaien ook, ze willen dan wel een mondkapje maar het moet wel bij hun kleren passen.  Ik zag al breipatronen, mutsen met een aangebreid mondstuk, daar moet dan zeker een Tena Lady in. Het is te erg voor woorden.

Boodschappen deed ik vandaag bij de boer, vijf kilo aardappels en twee kilo uien. Daarna bij Zuidbos voor wat verse spullen. Ik moest even wachten want er was al een klant binnen, zodoende maakte ik eens een paar foto's.

Nu eerst maar eens een wijntje, dat staat al op het online boodschappenlijstje bij de Plus.

Nu alleen nog het brood, of we stappen over op crackers of pap, ook lekker.

Ria Vrijdag 02 Oktober 2020 at 6:36 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zes reacties

Sjoerd

Waarom boos worden op zaken waar je zelf niets aan kunt doen. Het heeft geen enkele zin en is nergens goed voor.

Sjoerd, (URL) - 02-10-’20 22:09
ria

Ik ben echt heel boos en voel me machteloos, dat het geen zin heeft weet ik.

ria, (URL) - 02-10-’20 22:12
Jan K. alias Afanja

Hier was het de hele dag mooi weer. Ik heb vanmiddag lekker koffie zitten drinken in de tuin.
Je kunt maar beter proberen om van die boosheid af te komen, want daar wordt het niet beter van. We moeten met z’n allen proberen om zo gezond mogelijk door deze ***tijd heen te komen. Laat daarbij alsjeblieft de ander in zijn waarde.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 03-10-’20 00:15
John

Ik vrees dat we straks nog een stap verder gaan en het nog erger wordt dan na maart. Ik hoop dat ik het mis heb want dit is geen doen. Verjaardagen gaan niet door en zo. Niet leuk.

John, (URL) - 03-10-’20 09:02
hanscke

Ik ben een lafaard. Omdat ik niet de enige wil zijn die geen mondkapje op heeft heb ik na heel veel weken het pakje met weggooidingen open gemaakt en er één bij me gestopt. En met een gevoel als het moet dan moet het maar ben ik met dat ding de winkel, een grote Jumbo binnengestapt. Toen ik zag dat meer dan de heft dat ding niet op had, wist ik niet hoe snel ik dat ding af moest doen. Wat een ellende, benauwd, bril beslaat etc. Als het echt verplicht wordt, overweeg ik om de boodschappen maar online te bestellen en dan thuis te laten bezorgen. En met de slager, een kennis van mij, maar tot een goede regeling zien te komen.

hanscke, (URL) - 03-10-’20 19:47
Margo

Ik gebruik een mondkapje (en handschoentjes) in de supermarkt en andere winkels (waar ik zelden of nooit kom overigens). Onder het motto: alle beetjes helpen. Maar het is akelig, benauwd en de bril beslaat steeds (waar ik iets voor besteld heb). Ik hou ook afstand tot onbekenden en wat minder tot mensen die ik goed ken en weet dat ze niet ziek zijn. Maar over het algemeen kom ik niet graag (sowieso niet) op plekken waar veel mensen zijn.
We moeten ons concentreren op het oplossen van dit probleem, Corona verslaan, en niet op het wel/niet nut van alle maatregelen. Iedereen denkt het beter te weten, maar feit is dat zelfs de wetenschappers het niet zeker weten. Daarvoor is er te weinig tijd geweest alles goed te onderzoeken. Maar ik, en alle andere niet-wetenschappers, weten het nog veel minder. Daarom hou ik me toch vast aan wat zij adviseren. Liever te voorzichtig dan onvoorzichtig. We moeten hier gewoon vanaf! Dat willen we toch allemaal?

Margo, - 04-10-’20 11:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.