Verweven

Jarenlang heb ik me afgevraagd waar die hoefijzers ook alweer hingen, ik wist dat het hier ergens in de buurt moest zijn en vooral in het begin toen we hier pas woonden keek ik er soms naar uit als ik in de buurt wandelde.

En nu weet ik het ineens omdat ik het origineel van de foto tegenkwam en het rondje dat ik toen deed, zo'n tien jaar geleden. Nu kom ik er dagelijks langs maar de hoefijzers hangen er niet meer.

Ik blijf het apart vinden, foto's van toen hier in de buurt, omdat ik hier toen helemaal niet woonde.

Er zijn twee wandelhulpen van Paule met vakantie dus ik spring maar een beetje in als het niet al teveel regent, zodoende fiets ik ook een lekker stukje merkte ik vandaag. Twee keer naar de Dijkhuisjes heen en weer is toch 4x1,5km=6km en twee wandelrondjes van 3km komt ook op 6km. Dan heb ik toch 12 km in de benen, gisteren ook en ik denk morgen weer. Ze zijn blij met me daar en dat is fijn! Het is een lief mens met een lief hondje.

En dit kleine zwarte paardje loopt er nu ook nog steeds, alleen... (de foto is ook van tien jaar geleden). Alle Dijkhuisjes bewoners hebben een beetje medelijden met hem en brengen af en toe wat lekkers en maken een praatje. En die bomen op de achtergrond zijn ook weg. En die paardekar rechts staat er nog steeds, want deze foto maakte ik pas.

Ik vind het leuk om te zien hoe het verleden en het heden zo weer samen komen, voor mijn gevoel tenminste hè, het zal verder iedereen een  rotzorg zijn of nu een foto van vandaag of tien jaar geleden plaats, maar zo werkt dat bij mij niet.

Verder kleurde ik en Joop fietste en puzzelde en 's avonds heeft weer even twee avonden wat te bespreken in Kruiningen, dat is bijna naast de deur .

Oh jaa, ik deed ook nog boodschappen want het brood was op en nu ben ik totaal geen grote broodwolf maar af en toe een boterhammetje vind ik lekker. Voor de zekerheid zat er een mondkapje in mijn tasje, het was totaal niet druk, personeel had niets op, de helft van de winkelende mensen ook niet, dus ik deed het ook niet, wel bij iedereen uit de buurt gebleven maar de PLUS is groot genoeg en vast ook goed geventileerd. Weer wat extra dingen ingeslagen, potjes en koffie en pannenkoekenmeel en houdbare melk, mijn voorraad is nog nooit zo groot geweest.

Ria Woensdag 07 Oktober 2020 at 7:38 pm | | Standaard

vijf reacties

Irene

Verbazend hè, hoeveel er in 10 jaar tijd verandert in je omgeving, zelfs op het platteland.

Irene, (URL) - 07-10-’20 21:37
ria

Ja toch minstens veertig bomen, een paard en twintig hoefijzers minder :-D

ria, (URL) - 07-10-’20 22:35
Renesmurf

Ik vind het erg leuk, foto`s van tien jaar geleden, en ik hoop dat er over tien jaar ook nog foto`s komen.

Renesmurf, (URL) - 07-10-’20 22:58
Sjoerd

Het verschil van 10 jaar is vaak niet zo groot. Behalve zoals hier en in de grote steden, waar oude gebouwen vaak plaats moeten maken voor megapanden.

Sjoerd, (URL) - 08-10-’20 08:21
Jan K. alias Afanja

Altijd leuk om foto’s van toen en nu te vergelijken.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 08-10-’20 12:15
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.