Wat niet is kan komen

Laat ik nog maar een keer zo'n herfsttafereel doen dacht ik, wie weet verkoop ik die weer wel, dat is nog niet het geval, maar wie weet, wat niet is kan nog komen!

Vanmorgen viel er een hoop water, maar na de middag trok het open en wandelde ik een rondje met Paule, ook lopend er naar toe want de wind was behoorlijk aangetrokken, dat zouden mijn benen al fietsend niet redden. Het was heerlijk, gewoon warm!

Ik trok op het gemak nog een mouw uit van de gekrompen trui, morgen weer een pand. De wol van de eerste mouw hangt nog te drogen, zo gauw dat droog is ga ik eens kijken of ik een fijne col op de gele kan breien.

Nog even over het gebouw van gisteren. Toen ik daar kwam bij mijn vriendin was het bushalte, met onderin de toren de wachtruimte. Voordat het busstation werd, was het tramhalte.

Ja, ooit reed er hier op Schouwen Duiveland een tram van de RTM.

Dat begon op 30 april 1900 tot 1 febr. 1953. De oorlog maakte al veel stuk, maar na de ramp was het gedaan. Ik weet nog wel dat de rails hier lagen op de Trambaan, dat is het verlengde van de Bermweg waar we nu wonen.

Ria Woensdag 21 Oktober 2020 at 6:49 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

zes reacties

Renesmurf

Ja, hier reed ook ooit eens een tram, maar dat is al honderd jaar geleden. Hier regende het ook veel vanmorgen, en nu waait het hard.

Renesmurf, (URL) - 21-10-’20 21:38
Sjoerd

Ook hier heeft de tram gereden, maar niet zo lang, heuvels zijn daar niet zo geschikt voor.

Sjoerd, (URL) - 21-10-’20 22:48
John

We hadden een warmterecord voor de 21ste oktober. Daarom ook dat de wind zo straf stond.

John, (URL) - 22-10-’20 08:42
Jan K. alias Afanja

Mooie tekening!
Mooi dat je nog even met een aanvulling over dat gebouw bent gekomen.
Drachten was ooit ook goed bereikbaar per tram. Er heeft ook lang een dieseltrein met goederen van Philips tussen Drachten en Groningen gereden.
Tegenwoordig wachten we nog altijd op een spooraansluiting en een station in Drachten. Ooit zal het er wel komen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 22-10-’20 11:28
Irene

O was het dat, ik vond het al zo’n merkwaardig gebouw. En wat was er nu bovenin, woonde daar de buschauffeur met zijn gezin?

Irene, (URL) - 22-10-’20 13:56
ria

Ik heb geen idee Irene. Mijn vriendinnetje woonde in het huis erachter. Haar vader was buschauffeur daarom woonden ze daar ook . Misschien was er eeen kantoor..

ria, (URL) - 22-10-’20 14:47
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.