Blunder

Als we 's morgens allebei tegelijk de deur uitgaan is het altijd weer de vraag wie er het eerste thuis is. Joop fietst 10km en ik wandel er ruim 3. Voor mij ligt het er dan aan wie ik tegenkom en hoeveel praatjes en of foto's ik maak en voor Joop maakt het uit hoe hard het waait en uit welke hoek.

Wat die praatjes betreft maakte ik laatst wel een behoorlijke blunder. Er zijn dames die elke ochtend samen wandelen, ik hoor ze dan al van een eind aan komen kwebbelen. Nu was het de laatste tijd zo dat er weleens een andere dame de plaats in nam van één van de eerste twee (let op het wordt ingewikkeld) en bij zoiets slaat dan gelijk mijn fantasie op hol: 'het is vast haar dochter die een nachtje over is' en daar blijft het dan even bij.

Maar als dan steeds vaker de tweede de plaats van de eerste inneemt gaat mijn fantasie verder: 'misschien is haar relatie voorbij en woont ze weer tijdelijk bij haar moeder', niks raars tegenwoordig, vroeger ook niet.

Vorige week was het plots het geval dat ik eerst de twee dames zoals ze in het begin liepen tegenkwam, dus dame 1 en 2 en een stukje verderop dame 3 met een meneer erbij. Toen begreep ik het niet meer... en ik zei: 'ik kwam je moeder ook al tegen', idioot natuurlijk want dat had ik maar verzonnen. Waarop ze antwoordde 'nee, dat is mijn moeder niet hoor, dat is de overbuurvrouw!', daar bleef het weer bij, we lachten erom en liepen verder.

Een paar dagen later liep ik een stukje op met 'moeder' ze was alleen met haar hond en ik vertelde over mijn vergissing. 'Oooh dat zal ze leuk vinden' zei ze, 'we zijn ongeveer even oud!'

Hahaha, we konden er wel om lachen, ze begreep het ook wel, want zij is grijs en de 'dochter' blond, heel ander type ook, dus ja. Op rimpels let ik nooit zo, maar moeder had ze ook niet zag ik nu.

De nestkast van de foto hangt er pas, geen idee voor welke vogelsoort hij bedoeld is, het lijkt mij een roofvogel, maar dat kom ik vast nog wel te weten binnenkort.

Ria Vrijdag 13 November 2020 at 6:58 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

drie reacties

hanscke

Zo herkenbaar. Mijn fantasie kan ook helemaal met mij op de loop gaan met zo iets. Ik vind het dan altijd een kunst om het echte verhaal te achterhalen zonder voor nieuwsgierig uitgemaakt te kunnen worden.
Wij komen de laatste dagen een jongeman en een wat oudere vrouw tegen. Ik heb ze in mijn gedachten al tot moeder en zoo gebombardeerd. Waarschijnlijk zijn het thuiswerkers die in de middagpauze een beetje frisse lucht halen. Ze komen uit het dorp maar ik ken ze niet.

hanscke, (URL) - 13-11-’20 19:48
Sjoerd

Waar een mens al helemaal heen kan gaan met zijn gedachten… Maar goed dat je niet weet wat ze nu over jou denken.

Sjoerd, (URL) - 14-11-’20 08:04
John

Hahaha ik vind ‘m ook wel leuk, en echt geen blunder natuurlijk. Bedenken we niet allemaal dat soort verhaaltje in onze fantasie?
Ik fietste gister 40 kilometer en was als laatste thuis.

John, (URL) - 14-11-’20 08:25
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.