Vegen en scheppen

Wat een prachtige morgen vanmorgen. Lekker vroeg op stap want dat beloofde mooie plaatjes.

Ik keek eens vooruit en eens achteruit, alles even mooi in de oranje gloed van de pas opgekomen zon.

Na de koffie veegden we samen de stoepen rondom het huis, ik voog en Joop schepte met twee blikken alles in de kliko. Ja wij vegen, voog, gevogen, er zijn er nog wel een paar van zulke waar ik zo gauw niet op kom.

Het voorste huis wordt helemaal opgeknapt, zo leuk om te zien hoe mooi ze het maken. De vorige bewoonster woonde daar samen met haar hondje, haar man was al lang geleden overleden en de boel verpauperde.

De laatste keer toen ik haar ontmoette was ze vergeten haar gebit in te doen. Geen idee of ze nog leeft en waar het hondje gebleven is, zo gaat dat dan. Huisje werd netjes leegemaakt en was zo verkocht.

En vanmiddag weer een rondje met Paule door de polder.

Gelukkig hoefde ik niet te koken want vrijdag=pizzadag.

Update voor Francien

Ria Vrijdag 20 November 2020 at 6:29 pm | | Standaard

vijf reacties

Francien.

kijk, een kapster die precies zegt hoe ze het vindt. Altijd fijn.
Ik kan al een week niet wandelen met de wandelschoenen aan. Ben met mijn hiel achter de garagedeur blijven steken. Kan nu alleen mijn Wolky klompen aan. Maar ga het morgen weer proberen.
Als ik niet wandel val ik veel moeilijker in slaap, hoewel ik wel fiets. Maar dat is alleen voor de boodschappen naar het dorp.
Ja ja ouder worden.!!!!

Francien., - 20-11-’20 20:14
Sjoerd

overdag ging het wel, maar vanavond was het gatverpielekes koud. Twee graden was het hier.

Sjoerd, (URL) - 20-11-’20 20:39
Ellen

Ik heb vandaag ook heel veel blad gevoogd in de tuin. Vooral veel eikenblad van aangrenzende parkeerplaats medisch centrum. Grote groen kliko en 2 vuilniszakken vol. De gemeente heeft op veel plaatsen bladkorven geplaatst zodat we het blad daar kunnen dumpen van het openbaar groen. Eikenblad verteerd heel langzaam. Het overige blad laat ik in de borders wel wat liggen. In het zonnetje was het heerlijk maar in de schaduw koud.

Ellen, - 20-11-’20 22:21
Dhyan

Leuk hoor die sterke werkwoorden, zo heb ik er ook een stel.

Dhyan, - 21-11-’20 00:27
Jan K. alias Afanja

Ook hier zijn de bladeren in de tuin gisteren weer goeddeels opgeruimd. Wij gooien het tegenwoordig niet meer in de kliko. Een deel wordt achterin de tuin als warm dekentje rond de bamboe uitgespreid, de rest gaat in de compostbak die we sinds het voorjaar hebben.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 21-11-’20 10:32
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.