Op slot

De week begon prachtig, lekker zacht, droog, mooie luchten, heerlijk! Dit zijn de fijnste ochtendrondjes.

Daarna frobelde ik een kaartje voor de Dorpsraad en laat ik nu toch weer gewoon iedereen een gelukkig 2020 wensen! Gelukkig stond het er niet al te lang en was er iemand oplettend genoeg om te waarschuwen.

Ik frobelde nog een paar dingen en mens kan daar best druk mee zijn, maar vanmiddag was er weer tijd voor een rondje, een stuk minder mooi dan vanmorgen, grijs en kouder leek het wel.

En dan hadden we vanavond na de pasta het 'nieuws' van de lockdown. Nederland gaat weer op slot voorlopig, het is er een goede tijd voor, kerst en oud en nieuw lekker allemaal thuis waar het ook best gezellig kan zijn. Ik vind het prima! Hopelijk zijn snel de resutaten zichtbaar.

De pakjesbezorgers zullen het wellicht nog drukker krijgen maar vooruit maar, online bestellen is in en je hoeft er de deur niet voor uit.

Ik ben zo blij dat we op een dorp wonen, dat ik gewoon fijn naar buiten kan lopen en praatjes kan maken met dorpsgenoten, dat we door al dat gedoe toch totaal niet eenzaam zijn.

Vij weken zijn zo om!

Ria Maandag 14 December 2020 at 6:54 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , ,

acht reacties

Ellen

Hier vanochtend miezerregen vanmiddag droog en totaal niet koud. Tijdens 6 km.nordic tussen de weilanden door 1 auto, 1 fiets en 4 wandelaars tegen gekomen. Ik ben dus ook blij dat ik in een dorp woon. Afstand houden is geen probleem.

Ellen, - 14-12-’20 20:31
Irene

Ja wij op het platteland hebben het er niet echt moeilijk mee gelukkig. Zolang je kunt wandelen is het goed vol te houden.

Irene, (URL) - 14-12-’20 20:43
Jan K. alias Afanja

Prachtige luchten daar, Ria. De zon liet zich hier pas aan het eind van de middag nog even zien.
Die lockdown zagen we al aankomen, daarom zijn we vorige week allebei al naar de kapper geweest en ook van niet-essentiële winkels hebben we de buit eerst wel binnen. In onze directe woonomgeving is het ook nog lekker rustig, dus wij komen die 5 weken ook wel door.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-12-’20 21:45
ria

Heel verstandig Jan! Jullie komen die weken ook wel door, zoals de meeste normale mensen trouwens ;-)

ria, (URL) - 14-12-’20 22:05
Renesmurf

Het is natuurlijk zuur voor iedereen die er last van heeft, het schilderen gaat vooralsnog gewoon door, en het is bijna vakantie. Dus dat scheelt alvast.

Renesmurf, (URL) - 14-12-’20 22:48
Sjoerd

We zijn al bijna een heel jaar doorgekomen, dus die vijf weken zijn een makkie, toch…

Sjoerd, (URL) - 15-12-’20 09:02
John

Ja, ik liep net in de stralende zon, heerlijk gewoon. Het leven op een dorp is gewoon heerlijk. Veel anders dan in de stad waar het vanmorgen dus gewoon druk was. Het is tenminste 5 weken. Na die 5 weken gaat niet alles weer normaal worden.

John, (URL) - 15-12-’20 14:45
John

Je Zeeuwse polder foto’s zijn heerlijk.

John, (URL) - 15-12-’20 14:45
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.