DidiDeukje

Kijk ik zag het afgelopen week pas, ook bij andere nagels, minder duidelijk. Het komt soms voor als er iets schokkends is gebeurd en ik denk dat dit met het overlijden van Didi te maken heeft aan de groeiperiode te zien. Ik heb het vaker gehad en meestal wist ik dan precies waarvan het kwam.  De lijnen van Beau heet het en dan niet die strepen in de lengte maar dat ene deukje overdwars.

Frisjes vandaag ook al kwam er geen sneeuw meer, de wind was koud.

Lekker gewandeld en Joop fietste.

Ik kleurde en Joop deed weer andere dingen.

Iemand nog bruikbare tips voor het fotograferen van foto's uit een fotoalbum? Glanzende foto's, ze zijn geplakt, het is een mooi boek en zonde om ze los te gaan trekken. Dat ik op invallend licht van ramen en schaduwen van mezelf moet letten weet ik wel, maar hoe doe ik het het handigst wat dat betreft.

Ria Zondag 17 Januari 2021 at 6:49 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

tien reacties

Renesmurf

Deukjes overdwars, dat heb ik ook wel eens, maar ik denk dan dat het door het werken komt, ik zie er niks achter. Voor foto`s uit een album halen heb ik geen verstand, misschien iemand anders. Het kan in elk geval wel, dat weet ik.

Renesmurf, (URL) - 17-01-’21 20:25
Ina

Ik had de deukjes in mijn nagels na iedere operatie. Apart hè dat er zo’n reactie kan ontstaan in je nagelbed.
Ik heb het fotoalbum plat op tafel gelegd en ben er recht boven gaan hangen en zo gefotografeerd. Ging prima.

Ina, - 17-01-’21 20:51
ria

Ja recht erboven dat zeker. Wat dat betreft heb ik wel ervaring met mijn tekeningen maar die glanzen niet.

ria, (URL) - 17-01-’21 21:02
Sjoerd

Ik wacht meestal op een ietwat heldere dag zonder zon, dan fotografeer ik ze buiten op het terras.

Sjoerd, (URL) - 17-01-’21 22:15
ria

@Sjoerd Ja! Zoiets speelde ook al door mijn gedachten, dat is een goeie denk ik.

ria, (URL) - 17-01-’21 22:27
Irene

Ik heb wel vier deukjes. Die worden veroorzaakt doordat ik de nagelriem van die duim steeds weghaal als de huid droog is. Stomme gewoonte waar ik niet mee kan stoppen. Maar gelukkig niet vier keer iemand overleden of zo.

Irene, (URL) - 17-01-’21 22:47
Jan K. alias Afanja

Dat soort deukjes kan ik bij mezelf niet ontdekken.
Wat de fototips betreft, ga ik me Sjoerd mee.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 18-01-’21 11:15
hanscke

Ik heb ook regelmatig deukjes. Ik zit dus vol met traumatische gebeurtenissen, ahum. Ik weet het niet hoor, Soms is er wel enig verband met lichamelijke reacties, maar dat ligt bij iedereen weer anders.

hanscke, (URL) - 18-01-’21 11:16
Dhyan

Ik heb een app op mijn telefoon die Fotoscan heet met als symbool om het te herkennen tussen andere een vierkant met daarbinnen een blauw vierkant met in het midden een blauwe cirkel en rechtsboven een blauwe cirkel met binnen in een witte cirkel. Deze app maakt vier foto’s op verschillende punten en maakt er één foto van zodat het spiegelende effect van het glansoppervlak verdwijnt.

Dhyan, - 18-01-’21 11:19
ria

Oh dat is een goeie, ik ga gelijk kijken want ik was net al begonnen buiten, maar ik merk dat mijn schouder en bovenarm daar niet blij mee zijn, een paar foto’s in de polder gaat nog maar bij zo’n heel boek gaan ze protesteren en dat is niet fijn.

ria, (URL) - 18-01-’21 11:51
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.