Even meten

Mir en ik hadden het plan opgevat om samen eens naar een bril te gaan kijken, we kozen voor Eyes&More in Goes. Afspraak gemaakt en we mochten met twee komen. Montuur uitgezocht, deze pakten we pas op het laatste moment maar ik besloot deze te nemen vanwege redelijk gedekte licht paarse kleur en hij zat goed. 

Ik kon gelijk door naar de meetkamer en daar begon de elllende, ik zag alles wazig en dubbel, ik heb haar wel twee keer laten kijken of de boel niet beslagen was, maar nee dat bleek niet het geval, uiteindelijk werd het wel iets beter maar haar meting vertelde iets heel anders dan de bril die nu stuk is. Ze ging in conclaaf met haar collega en ik keek eens bij Mir die (geduldig?) zat te wachten en vertelde wat er was. 

"Ma, dan moet je het niet doen, dat is niet goed, dan gaan we eerst nog eens ergens anders kijken" en dat vond ik eigenlijk ook. Zo gezegd zo gedaan, Mir vertelde het ze even... :-D

Nu was ik ook eigenlijk voor de oogmeting vergeten te vertellen van de staar, dat is natuurlijk het probleem als je ergens voor het eerst komt, ze weten niets van je.

De kapotte bril heb ik nu bijna een jaar en daarvoor was ik naar de oogarts geweest, dat vertelde ik hier en ik lees nu ook dat ik binnenkort bericht krijg....... dat is wel even een geluk dat ik dat nu lees, want dat was ik dus echt vergeten. Maandag maar even bellen of het ook iets eerder kan, want dat moet dan eerst maar gebeuren.

Inmiddels was het alweer middag. Even naar de groenteschuur, even een rondje met Paule, even de weggegeven vaasjes op Dreischor brengen, even de planten toch maar onder het afdak en in de garage gezet samen met Joop en toen ook nog maar even eten gekookt. Lekkere zalm waar ik gisteren om wandelde op Brouwershaven.

Gelukkig bloeien bij mij de winterharde anemonen al.

Ria Vrijdag 05 Februari 2021 at 6:45 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

zeven reacties

Sjoerd

Dat is nog een heel gedoe met die bril lees ik al. Als het zo snel gaat wordt het meteen een afspraak met de chirurg. Mijn vrouw had dezelfde verschijnselen.

Sjoerd, (URL) - 05-02-’21 20:42
Renesmurf

Wat een brillengedoe. Ik zou voor een zaak kiezen met een Nederlandse naam. En een briefje maken met wat je moet zeggen, altijd handig.

Renesmurf, (URL) - 05-02-’21 21:35
Irene

Even even even even, dat klinkt als een gehaaste dag.

Irene, (URL) - 05-02-’21 22:05
ria

Dat was het ook Irene.

ria, (URL) - 06-02-’21 11:21
John

Ja, als ze niets van je weten is het allemaal maar wat giswerk voor hen. Ik ga altijd naar dezelfde de laatste jaren.

John, (URL) - 06-02-’21 12:28
ria

@John, ja maar als je geen goed montuur kunt vinden….en als je ergens in het bestand staat heb je toch vaak iemand anders die je helpt tegenwoordig.

ria, (URL) - 06-02-’21 12:52
Jan K. alias Afanja

Wat een ellende. Als ik dat soort dingen lees, ben ik altijd maar blij dat ik me met alleen een leesbril nog heel goed kan redden.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 06-02-’21 14:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.