Familie

10-07-1989 / Zelfplukkers in een kas met frambozen van J.M. Geluk te Schuddebeurs

Zo leuk als er dan opeens op zo'n historische pagina waar je lid van bent familie voorbij komt. De rechtse twee zijn zussen van de vader van Joop, tantes dus. De voorste met bril was jaren de buurvrouw van mijn ouders en later die van Joop en mij. Zij is altijd in het huis aan de van der Bijlstraat blijven wonen en was dus 18 jaar mijn buurvrouw.

Door die tante hebben Joop en ik elkaar leren kennen, omdat hij daar weleens logeerde met zijn broertje. "Die rotjongetjes zijn ook weer bij de buren", zei ik dan tegen mijn moeder. Beide tantes zijn heel erg oud geworden, nog net geen honderd geloof ik.

Joop mailde de foto naar zijn nicht, (dochter van de tante) die inmiddels ook al vierentachtig is. Dat weet ik omdat ze net belde. Zo leuk dat je dan door zo'n foto weer even contact hebt. Eigenlijk zouden we dat meer moeten doen denk je dan, gewoon even een praatje want het klinkt ook gelijk zo heel vertrouwd.

Betsy

Betsy en haar man schilderen al heel hun leven.

Voor mij was het vooral een winkeldag. Ik winkel best graag online vooral als ik iets nodig heb, maar het ging vooral om sandalen en natuurlijk dwaal je dan weleens af. 

Het was koud! Wel twee rondjes gedaan, brrr.

Ria Donderdag 04 Maart 2021 at 6:24 pm | | Standaard

drie reacties

Ina

De tante naast tante Krien is tante Jo van Serooskerke. Zij hadden, samen met ome Jan Bezuijen, de bakkerij op de ring.

Ina, - 04-03-’21 20:01
hanscke

wat een leuk verhaal. Eigenlijk zouden we dat veel meer moeten doen, zo af en toe elkaar bellen. Maar zonder aanleiding komt het er niet van. Schoenen on line kopen, ik doe het niet meer. ik heb nu het 3e paar schoenen waar ik mijn voeten helemaal stuk in loop. Dure Durea’s van bijna 200 euro. De eerste dagen zitten ze goed en dan begint het…. zere teen hier, open hak daar, het is een wanhoop. En nu is de winkel waar ik altijd goed geholpen werd failliet, dus dat wordt hem ook niet meer.

hanscke, (URL) - 04-03-’21 20:15
Sjoerd

mijn hele familie is destijds verhuisd door de mijnsluiting. Die zijn gaan werken in Zaandam en IJmuiden. Die namen natuurlijk hun hele gezin mee. En je weet hoe dat gaat met contacten, die verwateren… Adressen raken kwijt of worden niet doorgegeven.

Sjoerd, (URL) - 05-03-’21 08:59
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.