Een jaar later

Vandaag een jaar geleden overleed Didi en dat valt na een jaar nog steeds niet mee, dus ja, daar was ik mee bezig vandaag, dat zit dan in je hoofd en je bent er verdrietig door en het is koud en rotweer, niet dat dat er iets mee te maken heeft, maar dat is ook niet leuk en beïnvloedt ook je humeur.

Door de kou en vanmorgen regende het zelfs had ik ook geen zin naar buiten gaan, maar vanmiddag deed ik wel een wandelingetje in de zon en zoveel mogelijk met windje mee en ik keek bij de meerkoetjes met de camera in de aanslag wan ze zijn altijd zo snel weg, ik wist natuurlijk al dat er minstens één kuiken was.

 Het waren er inmiddels vier en nog vier eieren, dat wordt een drukte van jewelste in dat nest. 

Ik wilde ook niet te lang blijven staan want die beestjes worden daar erg onrustig van natuurlijk. 

Zulke dingen gaan makkelijker als je geen hond bij je hebt, dat realiseer ik me ook, maar Didi was zo'n schatje en ik denk nog elke dag aan haar.

Ria Maandag 12 April 2021 at 6:28 pm | | Standaard

acht reacties

mack

Wat was de reden dat je geen hond meer neemt? Je bent toch nog superfit?

mack, - 12-04-’21 20:44
ria

Nou superfit… maar ik wandel gelukkig nog veel en dat gaat ook prima zonder hond en ik hoef niet als het rotweer is.
Joop en ik zijn nog samen, maar ook wat ouder, we kunnen allebei iets krijgen en dan zit je weer met ‘de hond’, dan moet je dingen gaan regelen en daar heb ik geen zin in. Ik laat nu 2x per week een hondje uit om dezelfde reden.
Waren Joop en ik nu allebei erge hondengekken dan wist ik het nog niet, maar hij vindt het wel best zo. Geen geblaf en ander hondengedoe meer. Als ik per se zou willen was het ook best hoor, maar dan was het wel weer mijn hondje. Kortom, ik maak mijn afwegingen en vind het ook wel goed zo. Dat neemt niet weg dat ik vooral Didi mis, maar een nieuwe hond is Didi niet. Zo ligt het ongeveer. ;-)

ria, (URL) - 12-04-’21 21:05
mack

Maar Didi was Simba niet en toch ben je je eraan gaan hechten. Op mij maak je een superfitte indruk in elk geval.

mack, - 12-04-’21 21:18
Sjoerd

Het klinkt gek, maar denk eens aan een kat…

Sjoerd, (URL) - 12-04-’21 21:33
Renesmurf

Ik ben gelukkig zo dat ik datums niet onthoudt, dus daar heb ik geen last van. Maar ik besef wel heel vaak dat de tijd ontzettend snel gaat.

Renesmurf, (URL) - 12-04-’21 21:34
ria

@Mack, we hadden Didi al toen Simba nog leefde omdat we toen al besloten hadden..

@Sjoerd: vroeger hebben we ook wel poezen gehad en kippen, cavia’s, hamsters, vissen, vogeltjes, bijen en duiven ;-)

ria, (URL) - 12-04-’21 21:41
Jan K. alias Afanja

Ik zou het maar mooi laten zoals het is in jouw situatie, denk ik. Als de omstandigheden het toelaten heb je een hond om mee te wandelen. Leuk voor jou en ook voor de eigenares van de hond. Mooier kun je het bijna niet krijgen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 13-04-’21 00:06
Margo

Sommige honden zijn je beste vriend, zoals mijn boxer Buca. Ze is al 25 jaar dood. En Ik črnk nog steeds del San Haag en de Tina die se samen Dior Ra then. Na haar kregen we Zinzi, ook een boxer, maar het was Buca niet. Buca begreep alles, dat was ongelooflijk.
Nu heb ik alleen Maya de kat nog, ze is 15. Ze wordt wat ouder en is de hele dag bij ons in de buurt. Ze ligt nu ook bij me op schoot. Ik hoop dat ze nog lang leeft. Ze is wat verwend (door Jan natuurlijk, die daar dan ook over klaagt!), maar ze is wel de liefste knuffelkat die Ik ooit had.
Het is jammer dat Didi niet langer leefde, maar ik snap heel goed dat je nu geen hond meer neemt.

Margo, - 14-04-’21 10:00
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.