Zoet en zout

Al een paar dagen ruik ik onder het wandelen of fietsen soms een heerlijke zoetige geur, meestal kijk ik dan waar het van kan zijn, bloemen, of struiken, iets wat er in de buurt staat, maar ik zag steeds niets.

Vanmiddag op de fiets rook ik het weer en ik weet nu bijna zeker dat het de tarwe is, als ik daar voorbij ben is de geur weg.

Afgelopen voorjaar verwonderde het me dat er overal aardappels geplant werden, de ene lap na de andere, nergens zag ik tarwe, dat toch afgelopen najaar al gezaaid moest zijn.

Het lijk nu of de tarwe mijn aandacht wil trekken, 'hee kijjk, ik ben er best wel, ruik maar eens'! Het zal misschien door de warmte komen nu het begint te rijpen. alles staat er prachtig bij op het land. De foto's zijn van afgelopen zondag.

Gelukkig was het vanmorgen bewolkt, er stond een lekker windje maar het leek of er een bui aan kwam. Ik besloot om niet de polder in te gaan maar mijn ramen eens te zemen. Zo gedacht zo gedaan.

Joop stapte op de fiets en ik zette de radio eens aan en drukte maar wat ik weet geen nummers van zenders uit mijn hoofd. De arbeidsvitiminen! Leuk nummer wat ik hoorde, ik liet het maar zo, denkend aan Renesmurf die niet zonder kan onder het schilderen. Ik dacht eigenlijk dat het al niet meer bestond.

Lekker poetsen van het een naar het ander, ramen binnen en buiten, vloer gedweild, buiten verder met de stoep, vegen schuren, ga zo maar door.

Er was wind, steeds meer wind maar toch stapte ik vanmiddag op de fiets richting groente op Noordgouwe en haring op Brouwershaven, ik nam koelelementen mee om ze fris te houden en maakte er een rondje van.

De haringen worden gekaakt waar je bij staat, heerlijk! Speciaal voor Jan een foto ;-)

Ria Donderdag 17 Juni 2021 at 6:51 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

zeven reacties

Renesmurf

Ik kan heel best zonder, maar iets anders hoef ik ook niet te horen.

Renesmurf, (URL) - 17-06-’21 22:32
Ina

De zien er heel smakelijk uit zeg. Ik krijg er zin in:-)

Ina, - 17-06-’21 23:04
Jan K. alias Afanja

Heel lief, maar doe mij maar gewoon een broodje kaas. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 18-06-’21 01:11
John

Hier ook veel aardappels altijd, maar ook wel veel tarwe. Ik zag ook een vlasveld hierachter, maar niet in bloei.

John, (URL) - 18-06-’21 08:04
Sjoerd

Tarwe zegt me niet zoveel, maar zo’n haring gaat er vast en zeker in…

Sjoerd, (URL) - 18-06-’21 08:26
Irene

Zo wat een nijverheid en dat met die hitte.

Irene, (URL) - 18-06-’21 14:36
Dhyan

Zo rood als deze haring zie je ze in het westen niet. Is die roodheid niet een teken dat ze erg zout zijn? Ik houd namelijk niet zo van die zoute haringen terwijl veel mensen vragen om een ‘zoute haring’ bij de haringkar.

Dhyan, - 22-06-’21 10:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.