Bijzonder

Stichting Renesse probeert in elke plaats van Schouwen Duiveland beelden te plaatsen van mensen die wat hebben betekend voor de omgeving.

Op Zonnemaire werd dat Kees Everwijn en ik ging vanmiddag eens bij hem kijken. Gistermiddag ging dat niet omdat ze toen net de gordijnen op kwamen hangen. 

Het is een mooi beeldje geworden maar zijn hoofd is te klein hoor ik zo links en rechts, dat vind ik ook en er hoort een peuk in zijn mond en een bril had hij ook. Wel staat hij op een mooie plek nl. recht tegenover waar vroeger de muziektent stond.

Zo herinnert Zonnemaire zich hem en ik natuurlijk ook. 

Ome Kees was getrouwd met Tantje Betje, zus van mijn opa Prince, de vader van mijn moeder.  Ome Kees was wagenmaker van beroep net als mijn opa Prince was op Serooskerke.

Tante Betje kwam toen Miriam pas geboren was een potje Kandeel brengen 'om aan te sterken', het was vies! Volgens mij heet het hier anders maar daar kom ik nu even niet op.

Ria Zaterdag 16 Oktober 2021 at 7:55 pm | | Standaard

vier reacties

John

Volgens mij staat hij op elke foto van hem wel met een peuk. Ze hadden dit dus wel realistischer kunnen maken dat beeld. Verder natuurlijk leuk dat hij een beeld heeft nu.

John, (URL) - 17-10-’21 08:14
Sjoerd

Zo krijgt hij in ieder geval nog eer na werken.

Sjoerd, (URL) - 17-10-’21 10:08
Jan K. alias Afanja

Of het beeld nu een te klein hoofd heet of niet, de man wordt voorlopig wel herinnerd en geëerd in het dorp, en dat is niet iedereen gegeven.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 17-10-’21 10:53
Renesmurf

Altijd mooi, zo`n beeld, en het hoort zo dat er altijd wel wat op valt aan te merken.

Renesmurf, (URL) - 17-10-’21 18:49
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.