Nog even

Het was lekker zacht en windstil vandaag en na een klein rondje vanmiddag ging ik verder in de tuin. Het is een bende. Overal nog blaren en zaad van de boom hierachter. Van mij mag hij weg. We beginnen een beetje bang te worden dat de grond verzadigd raakt van al de regen en de wortels hun grip verliezen, zodat hij met een flinke storm, die ook steeds maar harder worden, omvalt en dan ligt hij wel op ons dak bij ZO Z ZW of W.

De lauriertakken lagen op de aarde zodat de bolletjes zowat niet de hoogte in konden, die heb ik maar wat gesnoeid. De anemonen doen het ook goed die heb ik er best veel zag ik.

Het experiment met de geraniums naar binnen is mislukt, het is hier ook veel te warm, ik heb ze weer buiten gebracht. Ik was ook bijna in staat de boel uit de garage ook maar weer buiten te zetten, maar dan zal je zien dat het volgende week gaat vriezen. Ik zie wel wat er van terecht komt, die leven nog wel tenminste.

Verder nog wat geveegd. Volgende week maar eens een flinke schobborstel kopen voor de tegels, dat gaat denk ik beter dan met de bezem. Ze zijn groen en glad, komt ook door die boom ....

Nog even en er bloeit weer wat. 

Ik kan niet wachten.

Wie woont er eigenlijk in Batam?

Ria Zondag 23 Januari 2022 at 4:43 pm | | Standaard

vijf reacties

Sjoerd

Ik heb de geraniums niet naar binnen gehaald en die leven ook nog. Batam, nooit van gehoord.

Sjoerd, (URL) - 23-01-’22 20:36
Renesmurf

Tuurlijk, alle bomen moeten weg, er is geen boom of er is wel een mens die er last van heeft. Angst is altijd een slechte raadgever, maar sommige mensen houden er heel erg van, doemdenken.

Renesmurf, (URL) - 23-01-’22 20:48
ria

@renesmurf deze is gewoon veel te groot voor de plek waar hij staat en ik heb hem liever niet op mijn dak. Er komt vast een mooie nieuwe boom voor in de plek, als het zover mocht komen, Voorlopig staat hij er nog gewoon.

ria, (URL) - 23-01-’22 21:04
John

Ja, stormen worden inderdaad intenser, en het storm ook meer dan voorheen.
Hier in de straat staat ook een boom die met elke storm meer schuin gaat staan maar van de gemeente mag hij niet weg omdat hij beeldbepalend is.

John, (URL) - 24-01-’22 08:13
Jan K. alias Afanja

Als je nu eens een foto maakt waarop te zien is hoe immens groot die boom is en hoe klein jullie huisje, dan kunnen we ècht meepraten over de situatie. :-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 24-01-’22 12:40
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.