Uitblazen

Een paar dagen geleden kwam ik erachter dat we nog steeds een bladblazer hebben! Het zal wel een gevalletje 'niemand wilde hem hebben' zijn geweest met de verhuizing en 'zonde om weg te gooien', maar wat een geluk!

Ik heb vanmorgen best veel geblazen, niet de hele tijd want dat was niet nodig. Ik scharrelde vooral in de 'tuin'. Vorig jaar en de jaren daarvoor brak ik de opgestapelde stenen (foto1) af om daarachter eens schoon te maken van vooral veel verdord blad, maar nu blies ik even met de blazer, zo handig! Het waait dan wel alle kanten uit, maar de wind was me goed gezind en hielp mee om het vooral de goeie richting op te waaien. 

Het  overloopgootje (foto1links) ook schoongemaakt, potten en het randje groen ontdaan (voorzichtig geblazen) van al het verdorde blad en de honderden helicopterzaadjes, dat is hopelijk de laatste keer in deze hoeveelheid.

Daar was ik best een hele tijd zoet mee, maar het was heerlijk in de zon en dan weet ik ook van geen ophouden natuurlijk, van het één komt dan het ander, maar het ging, ik lette goed op mijn schouder en had geen last. Blazen deed ik met links en vegen doe je met je hele lijf, het scheelde echt.

Ondertussen de wasmachine aangezet, het is belangrijk dat de geleverde energie gelijk gebruikt wordt, wassen kost dan niets. Er moest nog een pakketje naar een DHL post in Dreischor, windkracht 5 tegen is niet fijn en meest in de laagste versnelling ging het best! De terugweg was makkelijker, al met al toch 11,5km op de fietsteller.

Joop haalde vanmorgen zijn tweede boosterprik, ik laat deze beurt aan me voorbijgaan.

Nasi gekookt, erg goed gelukt al zeg ik het zelf en ik denk dat ik het niet laat maak vanavond.

Ria Vrijdag 11 Maart 2022 at 6:37 pm | | Standaard

zeven reacties

Sjoerd

En zo vliegt een dag voorbij.

Sjoerd, (URL) - 12-03-’22 07:44
John

Vreselijk die bladblazers, maken veel meer lawaai dan een haan :P Oké, wel op een ander tijdstip.
Ik ga ook niet meer om een booster. Heb nu 2 prikken en een booster te pakken maar ik denk er nu toch anders over dan een jaar geleden.

John, (URL) - 12-03-’22 08:56
Jan K. alias Afanja

Ben ik even blij dat je mijn buurvrouw niet bent met zo’n akelige bladblazer!

Jan K. alias Afanja, (URL) - 12-03-’22 10:41
Dhyan

Bladblazers zijn kleredingen. Fijn dat niemand die wil hebben. Ze terroriseren er alleen de hele buurt mee om gedurende een half uur pak weg zo’n tachtig blaadjes veertig meter verderop te blazen

Dhyan, - 13-03-’22 12:04
ria

Ik heb hem nu voor het eerst gebruikt sinds we hier wonen. misschien alles bij elkaar een kwartier, dus dat valt nog wel mee hoor, ik vind het ook kleredingen :-)

ria, (URL) - 13-03-’22 14:43
Margo

Huh? Kunnen we al tweede boosterprikken halen? Ik word helemaal in beslag genomen door Oekraïne, maar we zijn ook nog niet van dat rot Corona af.
En wat bedoel je met: dat de geleverde energie gelijk gebruikt wordt?

Margo, - 14-03-’22 20:09
ria

Ik kreeg vanmorgen de uitnodiging voor de tweede Joop heeft hem al gehad. Gewoon je aparaten gebruiken als de stroom geleverd wordt dus als de zon op zijn hoogst staat ongeveer.

ria, (URL) - 15-03-’22 09:01
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.