Vis en meer

Joop ging niet voor niets naar Anapurna en zag vanmorgen de zonsopkomst over de Himalaya, met de beroemde Fishtail natuurlijk.

Daarna ging hij weer met de bus terug naar het hotel in Pokhara.

De bus rijdt dan over zulke 'wegen', vol kuilen en scherpe bochten, dit is een tamelijk vlak stukje en sommige toeristen vinden het dan soms verstandiger om uit te stappen... terwijl de lokale bevolking toch aardig op het gemak op zijn stoel zit.

Ik wandelde vooral want daar was het weer voor en deed wat boodschappen op Scharendijke waar het overgrote deel van de nummerborden weer zwartwit gekleurd is, de rust is nu voorgoed voorbij, volgende week Hemelvaart.

Na een paar dagen alleen maar yoghurt, crackers kaas, sla, eieren en fruit, was ik nu toch wel weer toe aan in elk geval een goede maaltijd en toen ik de bakken postelein zag staan wist ik het. Heerlijk en sentiment want mijn vader had het ook altijd in zijn tuintje. Net als spinazie vindt Joop dit ook niet zo lekker. Wel weer eieren erbij maar die vind ik ook lekker. Ik heb nog geen stukje vlees gehad deze vakantie, wel vis.

Ria Zaterdag 21 Mei 2022 at 6:20 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

drie reacties

Ellen

Mooie foto’s van Joop. Postelein aten wij vroeger wel eens. Mijn moeder (dochter van een groenteboer) vond dat zo lekker. Of het bij mij in de buurt nog wel te koop is dat vraag ik mij af. Ik ga op zoek.

Ellen, - 21-05-’22 22:17
John

De locals weten natuurlijk heel goed wat ze aan de chauffeur hebben daar, Die vergeten groenten is heerlijk. Lang geleden dat ik het ophad.

John, (URL) - 22-05-’22 07:45
Jan K. alias Afanja

Een prachtig landschap en sfeervolle kiekjes in de bus.
Als ik alleen ben, doe ik het ook zo eenvoudig mogelijk met het eten.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 23-05-’22 15:27
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.