Blad zonder blad

Eenmaal februari en na een paar zachte dagen begin ik al te kijken. Zo lang de knop nog niet een klein beetje open is zie je het gegarandeerd niet, daarvoor is het te klein en blad heeft het dan nog niet, dat Klein Hoefblad.

Nog even en de bermen zien weer geel.

Het maakte deze dag in elk geval een stukje minder saai en koud.

Nog steeds heel veel wilde zwanen. Als ze je in de verte zien komen beginnen ze al het land op de wandelen als ze dicht op de kant zitten, zodat je steeds maar die konten ziet.

Joop is begonnen met twee keer per dag een rondje te fietsen, het is nu wat vroeger licht en de laatste dagen minder wind, dat is ook fijn natuurlijk.

Ria Zondag 12 Februari 2023 at 6:37 pm | | Standaard

zes reacties

hanscke

Ik zit te wachten op de dag dat het weet tot 7 uur licht is, dan kan ik wat meer uit de voeten om met Pablo een extra trainingsrondje te doen. Maar ik zie al wel van alles in de natuur, knoppen beginnen te zwellen, sneeuwklokjes en crocussen, hazelaars die bloeien, madeliefjes, zwanen die de groepen verlaten om met zijn tweeën verder te gaan om te gaan broeden, echt er zijn al heel veel voortekenen van de lente. En om de paar dagen wel een lekkere dag.

hanscke, (URL) - 12-02-’23 22:45
Jeanne

Mooi!

Jeanne, (URL) - 12-02-’23 23:46
Sjoerd

Mooie foto’s, vandaag begint het al goed hier. Geen wolkje te bekennen…

Sjoerd, (URL) - 13-02-’23 07:53
John

Hier veel wilde ganzen met hetzelfde gedrag. Het weer gaat de betere kant op geloof ik.

John, (URL) - 13-02-’23 09:06
Jan K. alias Afanja

Mooi dat klein hoefblad, weer een mooi teken van het naderende voorjaar. Daar is hier nog niks van te merken, want het is weer gewoon grijs en kil hier.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 13-02-’23 14:56
Margo

Overal zie ik plukjes groen van narcissen die al boven de grond uitkomen. Crocussen al gezien en overal sneeuwklokjes. Van mij mag het voorjaar echt beginnen.

Margo, - 14-02-’23 11:43
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.