Kriebels

Het eerste longkruidbloemetje, het is er ook nog maar eentje. Ik ging eens kijken want ik las iets over hommels en longkruid. Ze zijn er blijkbaar dol op al heb ik dat nog nooit opgemerkt. Afgelopen week hadden we plots een hele grote koninginnehommel in de kamer, die kwam zeker even kijken of het al bloeide. We hebben haar weer netjes buiten gezet.

De laurierstek die ik van Scharendijke meenam zit nu vol knoppen, hij bloeide al eerder maar nog nooit zo. Ik heb veel blad dat is aangevreten geen idee door wat, gaatjes in het blad of een stuk uit de rand, hopelijk komt het nog goed. 

Een vetplant die onder de wingerd stond en nu vol rommel zit, maar ook vol knoppen. Ik kreeg hem vorig jaar (of was het alweer dat jaar ervoor) van Rosemarie, maar nog niet zien bloeien. Ik dacht dat het er zo eentje was die ze op het dak leggen om het onweer te verdrijven, Rosemarie was bang voor onweer.

Vanmiddag een makreel gehaald op Brouwershaven en gevulde koeken voor bij de thee. Het was heerlijk wandelen vooral terug met windje mee.

Ria Zaterdag 18 Februari 2023 at 6:48 pm | | Standaard

drie reacties

John

Om het onweer te verdrijven? Dat zou mooi zijn als dat werkte. Het was goed wandelweer ja. Al kreeg ik het snel warm.

John, (URL) - 19-02-’23 08:01
Sjoerd

Langzaam maar zeker wordt het toch lente. Alleen met de zon hier wil het nog niet lukken. Makreel is niet mijn favoriete vis, doe mij maar een maatje of mosselen.

Sjoerd, (URL) - 19-02-’23 08:28
Jan K. alias Afanja

Als die vetplant helpt om onweer uit de buurt te houden, dan staan er hier vermoedelijk ergens teveel van die planten, want we hebben hier al jaren geen fotogenieke onweersbui gehad. Ik zal toch eens goed rondkijken in de buurt; ;-)

Jan K. alias Afanja, (URL) - 19-02-’23 10:23
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.