Tingeling

De foto is van eind van de middag toen het weer wat betrok, we hadden nog best veel zon vandaag, maar ook best veel wind. Het is niet anders.

Het is ook niet anders dat de bel het begaf vandaag, tenminste hij deed het niet meer goed en dan doe je er een nieuw batterijtje in en dan doet hij het weer wel goed.

Er zitten ook draadjes aan die je niet aan hoeft te sluiten, als je ze wel aansluit heb je geen batterij meer nodig... dat leek Joop wel wat en hij pakte wat spullen , nu ja het komt erop neer dat ik weer met draadjes en schroefjes aan de gang ging en dacht dat ik het goed deed, want het was heel simpel hoor, maar toch ging het fout, bel stuk.

Joop nieuwe bel gehaald bij de Praxis, ik weer met draadjes en schroefjes in de weer voor de drukknop dat moet dan wel, batterij erin en klaar, dat lijkt niets maar zo simpel is dat allemaal niet hoor, we moeten daar gewoon niet meer aan beginnen want dat is een getob, Joop ziet het niet en ik weet het niet, ik ben geen electricien al kon hier weinig mee gebeuren hoor, alleen dat hij kapot ging, doorgebrand. Het kost een bel èn een batterij i.p.v. enkel een batterij.

Vanmorgen regende het volop en ik dacht een dagje te kleuren, dat kwam er niet van maar vanmiddag toen het weer droog was en zon, nog wel een lekkere wandeling gemaakt in de wind, even naar Zuidbos.

Ik loop dan altijd over de Weeldijk en Margo maakte me afgelopen week attent op een tekening van de plek waar ik dan langs kom. De splitsing naar rechts naar Zuidbos in de Zuidbosweg en rechtdoor verder over de Weeldijk.

Toevallig waren er nu ook mensen toen ik de foto maakte, want dat was ik al van plan toen ik wegging. Met de meneer links ben ik gezellig verder gelopen naar de doorlopende weg tussen Zonnemaire en Noordgouwe waar hij woont, zijn hond vond me erg aardig :-)

De tekening is gemaakt met pastelkrijt door Birgit Schwesig.

Weeldijk, tussen Noordgouwe en Zonnemaire.
Een van mijn favoriete plekken hier op Schouwen-Duiveland. Ik heb deze dijk al zo vaak getekend, maar het is altijd genieten, ook in de wind!
Ria Woensdag 02 Augustus 2023 at 6:46 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , , ,

vijf reacties

Renesmurf

Hier was er vooral heel veel regen, maar later droog en best warm.
Een bel aansluiten moet toch lukken, even op youtube kijken en het is zo klaar, natuurlijk gaat er wel eens wat mis en al doende leert men.

Renesmurf, (URL) - 02-08-’23 22:14
Margo

Leuk dat je deze foto gemaakt hebt. Ik vind het schilderij (pastel) ook heel mooi.
Wat een gedoe met die kleine dingetjes, kleine schroefjes ook zeker. Niet uit je handen laten glippen… Wij hebben een Ring deurbel, moet ook om de zoveel tijd opgeladen worden. Zou ook wel handig zijn als het op het stroomnet werd aangesloten. Maar daar beginnen we niet meer aan in dit huis.

Margo, - 02-08-’23 22:15
John

Jullie hebben het in ieder geval geprobeerd, die bel. Al is het een simpel klusje voor de een, voor een ander is het een ander verhaal.

John, (URL) - 03-08-’23 08:03
Jan K. alias Afanja

Voorlopig zijn jullie weer via bel en voordeur bereikbaar. Die batterij gaat eerst wel weer even mee.
Mooi tweetal, je foto en die tekening samen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 03-08-’23 09:57
hanscke

mooie tekening en wat leuk dat Margot dat wist.

hanscke, (URL) - 03-08-’23 20:02
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.