Zielig

Al vroeg in de polder vanmorgen en het was zo stil! De vogels komen weer tot leven en de spechten hakken er ook alweer een paar dagen flink op los, mooi geluid altijd.

Vroeg naar Zierikzee daarna, waar mijn brood alweer was uitverkocht, er was nu wel een vriendelijke verkoopster die gewoon even tijd kon maken om te vertellen hoe ik het best kon handelen want ik weet ook niet waar ik het anders moet halen. De eigenaresse is niet echt klantvriendelijk, echt niet moet ik eigenlijk zeggen, dat komt misschien ook omdat ik er alleen maar thee en nu ook brood haal, dat ze dan ook even moet noteren voor volgende week, wat ik dus vorige week niet deed. Ze vroeg ook niet 'volgende week weer?' want ja dan moet ze weer in het grote boek en ik dacht ok, ik probeer het wel zonder bestelling... fout dus.

Toen ook nog naar de viswinkel (het Mosselpakhuys Nieuwe Haven Zierikzee) die ik pas ontdekte, waar ik weer een heel andere verkoopster trof, supervriendelijk en heeft u ook Piggy punten? Die had ik ook wel, want bij de vleesboererij hebben ze die ook maar sinds een tijdje kon ik niet meer inloggen, dus ik dacht laat ook maar, gedoe altijd. Ze maakte een nieuw account aan en ik zou mail krijgen, maar die heb ik nog steeds niet gehad. Ik nam vissoep en makreel mee. Nette winkel, ze hebben een nieuwe klant want met de visboer van de markt was ik niet blij. (Joop ging een keer flink aan de diarree na zijn vis). 

Vanmiddag nog een rondje, de zon kwam er in de verte aan, maar de regen was ook niet ver weg, ik had van alles wat en toen op het laatste stuk op de dijk voor de tweede keer iemand vroeg of ik een lift wilde ben ik maar ingestapt, ik zag er zeker erg zielig uit.

Ria Vrijdag 12 Januari 2024 at 6:27 pm | | Standaard

zes reacties

Sjoerd

Haha, je hebt van die dagen dat niet lekker lijkt te lopen…

Sjoerd, (URL) - 13-01-’24 10:32
Irene

Wat heb je voor speciaal brood? (Ik heb blijkbaar wat gemist)

Irene, (URL) - 13-01-’24 12:01
Ria

Zuurdesem met noten en rozijnen Irene, zo lekker! Maar ik heb nu nog een andere bakker gevonden in Zierikzee, daar ga ik volgende week eens kijken, eerst het brood dat ik gisteren wel meenam opeten, zonder noten en rozijnen, minder lekker daar moet honing op, of iets anders om het lekkerder te maken.

Ria, (URL) - 13-01-’24 12:56
John

De bakker op Ovezande heeft ook een zeer zure vrouw, en zij staat dus altijd in de winkel. Ze wordt zelfs kwaad als ze denkt al klaar te zijn met je en je nog iets moet hebben. Ik kom er echt alleen met hoge uitzondering.

John, (URL) - 13-01-’24 13:07
Ria

Jeetje John, hahaha, je voelt je dan echt niet welkom hè, terwijl je toch iets komt kopen :-)

Ria, (URL) - 13-01-’24 14:01
Jan K. alias Afanja

Gelukkig maakten lucht en licht op je foto’s het een en ander goed.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-01-’24 00:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.