Help ik (ver)zuipZe hadden hem niet op voorraad vanmiddag anders had ik hem zeker gekocht, want op je dertigste je eerste glas alcohol drinken en na tien jaar verslaafd zijn aan vier flessen per dag lijkt me leuk om te lezen, hoe dat allemaal zo gekomen is. Ik drink ook graag een wijntje, vaak zelfs een fles per dag en bij hoge mate van gezelligheid kan dat dan zelfs wel meer zijn en soms ook niets of minder, ja ja, ik ben een zuiplap. Soms heb ik weleens het idee dat het toch te gek is en dat ik een beetje moet minderen. Maar het is wel lekker en ik doe er niemand kwaad mee, ik loop niet lallend over straat, overdag drink ik zelfs geen druppel, pas rond een uur of vijf neem ik eens een wijntje, of soms pas rond een uur of negen, het is maar net hoe het uitkomt en hoe hoog de gezelligheidsfactor is die dag. Daarom ben ik eigenlijk ook best nieuwschierig naar het verhaal erachter, hoe iemand zover komt zoveel te drinken. Want als ik eerlijk ben word ik na meer dan één fles niet lekker wakker 's morgens, je slaapt ook niet rustig en bent niet goed uitgerust. Kortom ik weet wat ik doe en vooral wat de drank met mij doet, veel mensen zijn zich daar denk ik niet van bewust, die drinken maar door en dan gaat het fout. Als er zich dan ook nog eens problemen voordoen lijkt die borrel de oplossing, wat dus nooit het geval is. Jammer dat ze hem niet hadden, maar binnenkort staat hij wel op mijn boekenplank hoor. Ik heb een paar makkelijke wegleespockets gekocht: Sergio Pitol: Het geluk getrouwd te zijn, Yvonne Kroonenberg:Wat rijmt er op huwelijk , Oelikoeli en andere goden van Yoep van 't Hek. Leuk triootje om uit te wisselen met mijn dochters.
Ria Vrijdag 01 December 2006 at 9:40 pm | | Standaard

21 reacties

em

Kluun al gelezen? …er kwam een vrouw bij de dokter?

em, - 01-12-’06 23:01
ria

nee…..ik ben niet zo’n lezer, maar af en toe, zekers ‘s winters vind ik het heerlijk zulke dunne lekker wegleesdingetjes, ik zal kluun ook eens zoeken volgende keer, als ik die andere ophaal ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 01-12-’06 23:09
Renesmurf

Ik drink geen druppen alcohol, en lees geen boeken.
Je moet vooral zo leven als je zelf wilt, want de tijd is maar beperkt.

Renesmurf, (E-mail ) (URL) - 01-12-’06 23:36
de P.

Wein, Weib und Gesang… En zoals de dichter Willem Kloos al zei: ‘De natuur is wonderschoon, maar je moet er wel wat bij te drinken hebben!’

‘Work is the curse of the drinking classes.’ (Oscar Wilde)

de P., (URL) - 02-12-’06 02:03
Brillie

Ga je ook nog een stukje voorlezen?

Brillie, (URL) - 02-12-’06 02:24
paola

ik drink geen druppel….. mag niet van de medicijndoosjes, geeft niks maar ow wat heb ik soms zin in een lekkere baileys ofzo…. hmmmmmmmmm

paola, (URL) - 02-12-’06 12:19
Irene

Voor mij hoeft het niet, en als je zelf niet drinkt zijn mensen met teveel op eigenlijk alleen maar vervelend. Iemand met vier flessen per dag lijkt mij een aflopend geval. Die gaat vast niet lang meer mee.

Irene, (URL) - 02-12-’06 13:48
V@nM@n

Om 9 uur s’avonds neem ik mijn eerste flesje bier. En na een stuk of vier duik ik mijn bed in, om s’morgens weer lekker fris op te staan en te gaan werken.

V@nM@n, (URL) - 02-12-’06 14:16
RIA&BERT

Heel veel leesplezier of zijn ze al uit?

RIA&BERT, (URL) - 02-12-’06 15:52
Tanya

Ik lees graag en ik drink graag, meestal rode wijn, samen met manlief elke avond een flesje delen, maar………. de schrik zit er even in (zie weblog) en dus sta ik geheel en al vrijwillig al 10 DAGEN droog. Heb mezelf beloofd pas met Kerst weer een wijntje te drinken. Ben dus een echte verslaafde, want ik kan wel (tijdelijk) stoppen, maar minderen kan ik niet. Zodra ik 1 wijntje op heb, wil ik meer!!!!
Voor de troost wat boeken gekocht, o.a. “Meisje met de 9 pruiken” van Sophie v.d. Stap en “Vrijdag” van Loes den Hollander (literaire thriller).
Als je Kluun wil lenen, dat kan, ik heb zowel “Komt een vrouw bij de dokter” als de opvolger “De Weduwnaar”. Zijn echte aanraders!!!
Kijk je weleens op http://www.boekwinkeltjes.nl?? Daar kan je voor weinig geld hele leuke boeken kopen, ik heb er zelf ook een boekwinkeltje met de naam “Geen c€ent teveel.

Tanya, (E-mail ) (URL) - 02-12-’06 17:52
Tanya

Even gezocht op http://www.boekwinkeltjes.nl en het boekje “Help ik (ver)zuip besteld voor slecht 5.95.

Tanya, (E-mail ) (URL) - 02-12-’06 18:00
de P.

Heb je nog wel tijd voor de nieuwe Reisenaer?

de P., (URL) - 03-12-’06 02:48
ria

Die heb ik nog niet binnen de P.

ria, (E-mail ) (URL) - 03-12-’06 10:15
fialas

mijn eerste alcohol gedronken toen ik 35 was ; ik kan alleen bier drinken voor, en wijn tijdens het eten anders vind ik er niets aan.
Kruidige thee zoals Earl Grey en Rooibos vind ik prima vervanger van wijn, ook bij het eten. en je wordt tenmisnte niet zo roezig.
Ria, je ziet er nog behoorlijk mooi gaaf uit, dus het zal wel meevallen met je inname.

fialas, (E-mail ) (URL) - 03-12-’06 10:31
ria

@Tanya: Voor mij besteld? Als dat zo is hoor ik wel wanneer hij binnen is :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 05-12-’06 00:46
Tanya

@Ria, je mag hem lenen als je wil.

Tanya, (E-mail ) (URL) - 05-12-’06 07:52
ria

ook fijn! :-D

ria, (E-mail ) (URL) - 05-12-’06 10:01
Peggy

Hoi Ria
Hier dus wel een reactie wij vinden het een hele leuke site,gewoon zoals het is.
Vanavond was het dus ook ff gezellig in de kroeg,maar ja op tijd naar huis met de kids,ik ben benieuwd naar de foto’s. Groetjes Den en Peg

Peggy, (E-mail ) - 10-12-’06 22:40
ria

Dank je Peggy :-) De foto’s staan er iniddels op, ik stuur je die van jullie nog wel toe.

ria, (E-mail ) (URL) - 11-12-’06 10:55
Tanya

Heb het boekje uit, dus als je ‘m nog wil lenen dan hoor ik het wel.
gr Tanya

Tanya, (E-mail ) (URL) - 18-12-’06 15:54
ria

Wanneer ben je thuis Tanya? Of op je werk dat ik het daar ophaal, mail me anders even.

ria, (E-mail ) (URL) - 19-12-’06 19:55
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.