Komt goed (vervolg)

Vanmorgen kwam er iemand praten  van de WMO of we in aanmerking komen voor een traplift en eventueel een rolstoel voor Joop, want de kosten lopen aardig op zodoende. Het is nog maar de vraag heb ik begrepen, want misschien adviseert de gemeente ons wel om maar te gaan verhuizen naar een levensloopbestendige woning, want een traplift zou in ons geval misschien wel niet voldoende zijn, de twee stappen naar de douche zijn misschien op den duur niet meer haalbaar en dan zit je daar in je trapliftstoel, tsja... ik kan er morgenochtend ook vanaf vallen en mijn nek breken.

Ik vroeg of de gemeente dan eventueel op korte termijn ook zo'n woning voor ons heeft, dan moeten we daarvoor inschrijven... tegen de tijd dat we dan in aanmerking komen voor zo'n huis zijn we misschien al lang en breed van deze aardbodem verdwenen. We wachten af, ze gaat nu eerst een gesprek met onze huisarts hebben, best spannend weer allemaal.

De rolstoel daarentegen zou geen probleem zijn, dat gaat via Medipoint.

Op de foto zwager Freek, die heeft ook pas een traplift en hij maakt er elke keer gebruik van, hij is er blij mee. Ook daar is de badkamer boven en een rollator nodig.

Vanmiddag deden we samen boodschappen op Scharendijke waar we wel veertig jaar een levensloopbestendige woning hadden, ik zou niet graag meer terug gaan, dit huis is vele malen handiger wat dat betreft, behalve de trap dan...

Ondertussen komt Joop naar boven hobbelen met een brief, hij keek net nog eens in zijn medisch dossier en de reumatoloog waar we afgelopen vrijdag waren had nog contact gehad met het EMC, er was overleg geweest met de neuroloog, maar de brief was blijkbaar niet doorgestuurd naar hem (reumatoloog), wel ondertussen ook naar de huisarts...

Ik ga het er verder niet over hebben, maar er is hoop! Altijd!

Ria Woensdag 24 April 2024 at 6:35 pm | | Standaard

vijf reacties

Jan K. alias Afanja

Een traplift kan een uitkomst zijn. De kans is groot dat je die vrij snel kunt krijgen. Ik zal er na verloop van tijd ook wel eentje moeten hebben. Tot nu toe gaat het prima, maar er zijn ook mindere dagen, waarop ik me min of meer naar boven moet slepen.. We zien het nog even aan, zo lang ik kan traplopen, blijf ik dat liever doen.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 24-04-’24 21:30
Renesmurf

Het leven zit vol met keuzes, en gelukkig maar dat je die nog mag maken, want dat is helaas niet een ieder gegund.

Renesmurf, (URL) - 24-04-’24 21:56
Hans

Een traplift kan een uitkomst zijn, mits deze aan de goede kant van de trap is gemonteerd.
Anders hebben andere geen veilige trap meer. Hans

Hans, (URL) - 24-04-’24 21:59
Ria

@Jan Logisch hoor, Joop heeft vaak pijn, het is wisselend, net als bij jou, maar minder pijn door het klimmen en lopen is ook fijn.

@Hans we weten inmiddels dat het kan en dat het zeker aan de goede kant van de trap moet zodat ik ook nog veilig naar boven kan.

@Renesmurf, ja dat zeker, al zijn we het wel een beetje zat, al die keuzes en hopen we op snel wat rustiger vaarwater.

Ria, (URL) - 24-04-’24 22:28
Sjoerd

Je komt ook op een leeftijd dat alle veranderingen langzaam teveel worden. Dat je liever rust om je heen hebt en daar hoort een verhuizing echt niet bij. En aan een verzorgingshuis ben je nog niet toe.

Sjoerd, (URL) - 25-04-’24 07:14
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.