Bomen vellen


klik

Halfverwege de jaren zeventig hebben mijn ouders dit huis laten bouwen. Mijn vader ging met pensioen en in St.Philipsland, waar zijn laatste standplaats als politieman was, wilden ze niet blijven wonen. Als rasechte Schouwen-Duivelanders kwamen ze terug naar het eiland. Lapjes grond waren in die tijd ook al moeilijk te vinden, maar ze waren helemaal gelukkig met hun gevonden stekje in Scharendijke.
Zo kwam het ook dat wij hier verzeild raakten. Wij woonden in Spijkenisse en omdat vooral ik daar niet gelukkig was en we eigenlijk wel terug wilden, hoefden we niet lang na te denken toen we op een zondagse visite bij mijn ouders een eindje verderop een huis te koop zagen staan. We hebben er dezelfde dag nog werk van gemaakt, zijn er gelijk na de koop ingetrokken, ondanks dat er best veel aan moest gebeuren en hebben verbouwd terwijl we er woonden.
Maar ik dwaal af. Waar het eigenlijk om gaat is de boom voor het huis, ik denk dat mijn vader hem zelf geplant heeft, zeker weten doe ik dat niet, maar zoniet dan was het in elk geval in zijn opdracht. Die boom wordt één dezer dagen gerooid door Moelker hoveniers en omdat wij weleens een boompje door Aad aangereikt krijgen is deze ook voor ons ..... voor in de kachel.
Geweldig hè! Ik vind dat echt heel leuk en zou het zomaar even willen vertellen, omdat ik zeker weet dat hij dat ook leuk zou vinden en er om zou kunnen lachen. Bomen worden soms te groot, hij vond dat ook. Als ik tegen mijn zus vertel dat ik gesnoeid heb moet ze altijd lachen, "Net als pa?" vraagt ze dan geheid, want die kon er ook wat van.

Update:
Met dank aan Aargh, deze link.
Ria Donderdag 22 November 2007 at 7:25 pm | | Standaard

dertien reacties

aargh

Eigenlijk is dat veel te sjiek hout voor de kachel, prachtig rood en met een deftige geur. Maar ik moet natuurlijk in de eerste plaats even denken aan Han G. Hoekstra’s gedicht:
http://www.muurgedichten.nl/hoekstra.htm..

aargh, (E-mail ) (URL) - 22-11-’07 19:46
ria

@Aargh: Wat een prachtig gedicht! En ja, het schijnt heel mooi te branden :-)

ria, (E-mail ) (URL) - 22-11-’07 19:55
marlies

wat mooi dat je je nu kunt verwarmen aan wat je vader ooit geplant heeft.

marlies, - 22-11-’07 20:15
ria

@Marlies: Ja hè, die gedachte erachter vind ik ook erg leuk.

ria, (E-mail ) (URL) - 22-11-’07 20:29
Renesmurf

Toch zonde, zo`n boom zou een eeuwig leven moeten hebben.

Renesmurf, (URL) - 22-11-’07 20:40
Brillie

Soms zijn bomen geplant op een verkeerde lokatie. En dan moeten ze gewoon om. Ik maak daar nooit een drama over. Kappen die handel..

Brillie, (URL) - 22-11-’07 21:30
ajmh

Ik denk dat de Partij voor de Bomen ook hier niet blij mee is.

ajmh, (URL) - 22-11-’07 22:36
joke

Let maar op die boom geeft veel warmte!;-)

joke, - 22-11-’07 22:51
Therese

Ik hoop dat hij lekker brandt enzo. Mijn vader dacht heel anders over bomen.Misschien schrijf ik er nog eens een logje over.
Kruip maar lekker bij jullie haardvuur!!!!

Therese, (E-mail ) (URL) - 22-11-’07 22:59
ria

@amjh: Ik ben geen lid van die partij, en het is ook mijn boom niet hè ;-)

ria, (E-mail ) (URL) - 23-11-’07 00:07
Bart

Mooi hoor. De foto en zijn verhaal …..

Bart, (URL) - 23-11-’07 09:51
Wieneke

Kun je niet eerst een stekje ervan afhalen? En dan in je eigen tuin planten. Of zaad? Geen idee hoe dat met ceders gaat. Maar ik vind het een prachtige gedachte dat jij straks lekker warm zit door je pa’s boom.

Wieneke, (URL) - 23-11-’07 10:33
Mike(lodeon)

Ik ben in elk geval langs de straat gereden ;-)

Mike(lodeon), (E-mail ) (URL) - 26-11-’07 11:46
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.