Tatoeages

Ik heb er ook eentje. Hij zit er nu vijftien jaar en zelf zie ik hem eigenlijk nooit. Ik wilde het al lang, best stoer zo'n tattoo vond ik, net zoiets als je motorrijbewijs halen, het past ook wel een beetje bij elkaar en ik wilde zeker stoer zijn, of lijken, of erbij horen. Die behoefte heb ik in elk geval totaal niet meer.

Mijn opa had een anker op zijn arm, dat vond ik altijd erg interessant, niet dat hij ooit gevaren heeft volgens mij.

Die volgekalkte lichamen vind ik heel lelijk, maar met deze kan ik nog wel leven al zit hij op een verkeerde plek, want altijd wel gedeeltelijk bedekt door een bandje van het een of ander, dat zijn dingen waar je van tevoren op moet letten, zeker als je er maar eentje doet en dat heb ik dus niet gedaan.

Ik heb er geen spijt van, maar of ik het als ik de keus had weer zou doen betwijfel ik.

Wie van jullie heeft er ook eentje? En wat en waar? 

Fotootje erbij misschien? Lijkt me leuk!

Ria Donderdag 10 Augustus 2017 at 4:16 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , , , ,

achttien reacties

Margo

Hoe wil je dat doen, met foto? Dat kan niet hier, op Facebook wel.
Nee geen tattoo. Ik vind het verminking van het lichaam en die volgekalkte figuren neem ik niet serieus. Die dan een vriendje hebben en direct de naam op hun bovenarm laten tekenen. Ik begrijp die hele cultuur niet. Waarom iets op je lichaam laten tekenen? Ik heb nooit de behoefte gevoeld ‘erbij’ te horen. Bij tattoo figuren wilde ik juist absoluut niet horen. Gaatjes voor oorbellen laten schieten vond ik al heel wat.

Margo, (URL) - 10-08-’17 19:24
ria

Whahaha ja die heb ik er ook zeven. Och die foto staat misschien al ergens op het www en dan een link of zo.

ria, (URL) - 10-08-’17 20:04
Wieneke

Het is een rare cultuur en je kunt weer eens zien wat voor kuddedieren mensen eigenlijk zijn. Ik heb er geen en ik zal er never nooit eentje laten zetten. Het is helemaal niet stoer, het is erg armoedig eigenlijk.

Wieneke, (URL) - 10-08-’17 20:06
Thérèse

Nee Ria, ik heb er geen.
Mijn tweede broer wilder er altijd één, maar mijn moeder dreigde dat hij er dan nooit meer in mocht. Hij heeft het toch gedaan en mijn moeder deed alsof ze niks zag. Hij was ook een motorrijder toen en stoer enzo.

Thérèse, (URL) - 10-08-’17 20:31
Machiel

Een tatoeage is op zich niet origineel, maar deze afbeelding vind ik best apart in ieder geval :)

Machiel, (URL) - 10-08-’17 21:05
Sjoerd

Ik heb er geen en heb er ook nooit de behoefte aan gehad. De meesten vind ik overigens ook lelijk en overdone.

Sjoerd, (URL) - 10-08-’17 21:14
ria

@Wieneke: ik had het van jou ook niet verwacht eigenlijk hoor ;-)

@Machiel: dank je.

ria, (URL) - 10-08-’17 21:15
hanneke

Ik heb er geen en zal er nooit een hebben. Ik snap niets van de behoefte eraan. Gaatjes voor oorbellen heb ik ook al niet.

hanneke, - 10-08-’17 23:34
ria

Leuk Hanneke. Wie ben je?

ria, (URL) - 10-08-’17 23:38
Margo

Mijn oma, mijn oma had een tatoeage! Geboren in 1891! Ze had in een gekke bui in haar prille jeugd haar initialen op haar onderarm laten zetten. AD. Hoewel die tattoo al flink vervaagd was schaamde zich zich er altijd voor en had ze spijt als haren op haar hoofd. Ze droeg er altijd een brede armband overheen.

Margo, (URL) - 10-08-’17 23:44
ria

Ja vroeger was het toch nog anders natuurlijk jammer dat ze er niet blij meer mee was.

ria, (URL) - 10-08-’17 23:56
John

Nou nou, die vol gekalkte……. Ik heb mijn hele linker arm vol, mijn beide schouders rond, en mijn borstkast. Geen spijt van, want ze zijn allemaal stuk voor stuk zelf bedacht en prachtig gezet.

John, (URL) - 11-08-’17 08:45
John

Als ik de reacties van sommige hier lees betwijfel ik wat voor een gezelschap het is zeg. Wat een vooroordelen. Bah!

John, (URL) - 11-08-’17 08:47
ria

@John: ik ben ervan overtuigd dat het er bij jou netjes en smaakvol uitziet, maar soms en dat moet je toch toegeven, ziet het er niet uit. Mensen die als ze een keer de hik hebben daar een tatoeage aan moeten wijden zodat het een erg rommelig geheel wordt… en dan nog is dat hun goed recht natuurlijk, net zoals het mijn goed recht is dat niet mooi te vinden.

ria, (URL) - 11-08-’17 09:27
Fien.

Nee Ria, geen tatoeage, nooit de behoefte gevoeld.
Maar waar ik nu zo benieuwd naar ben, hoe ziet het eruit als de mensen ouder zijn en hun vel is wat gerimpeld?
Rimpelen die tatoeages dan mee?

Fien., - 11-08-’17 11:30
Jan K. alias Afanja

Nee, ik heb nooit de behoeft gehad om een tattoo te laten zetten, en het zal er ook wel niet meer van komen. Een kleine tattoo kan me soms nog wel bekoren, maar de manier waarop voetballers en andere sterren zich tegenwoordig laten toetakelen, daar heb ik helemaal niks mee.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 11-08-’17 12:09
Marijke

Nee, ik heb geen tattoo maar twee van mijn zusjes wel. Ik vind sommige ‘sleeves’ (zo heet dat toch?) best mooi en verder mag iedereen gelukkig zelf weten wat hij/zij met zijn/haar lichaam doet. Ik vind het allemaal best, zolang ik zelf ook mag maar niet moet!

Marijke, (URL) - 11-08-’17 14:42
Irene

Ik heb er een, een katje, in mijn nek, die zie ik ook nooit. Geen spijt van, maar hij is wel klein. Als ik het over moest doen zou ik een iets grotere nemen van een paard, maar omdat die eerste er nu al zit is daar geen plaats meer voor. Kijk maar http://www.anderzijds.eu/?file=20120804

Irene, (URL) - 11-08-’17 17:06
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.