Reizen reisde gereisd

Over op reis gaan had ik het eergisteren, de laatste keer dat ik dat deed is precies vijftien jaar geleden. Met Joop en Simba de hort op langs de kust naar beneden richting Frankrijk.

Het was heet! Maar ja je rijdt Spitfire of niet dus zonder dak. Ik kijk nu nog weleens naar voorbijrijdende cabriorijders als het zo heet is. Tromfantelijk kijkend, kijk ons het eens fijn hebben in onze cabrio, nou mooi niet. Alles is warm en heet en de motor ook, het is gewoon afzien. Ik was blij als er ergens een stuk schaduw was. In het voorjaar is het leuk als het eigenlijk nog te koud is, dan kan de verwarming aan bij je voeten, je kunt jezelf lekker inpakken en krijgt toch een beetje voorjaarsgevoel.

Bij het vrouwtje op haar kasteeltje bleven we drie dagen, het was gewoon veel te warm om iets te ondernemen, ook voor Simba achterin niet te doen.

Ik vergeleek mezelf met dat kleine kasteelmevrouwtje. Ze was zo te zien gelukkig op haar kasteel en ik bedacht dat ik net zo'n kasteel heb, iets kleiner maar net zo riant en dat ik daar ook altijd gelukkig ben. Alleen, zij was lekker thuis en ik niet. 

Nadien nog wel weekendjes weggeweest en naar een bruiloft in Duitsland, maar daar blijft het bij voor mij. Naar een andere plek gaan daar word ik niet gelukkiger van, ik krijg er geen inspiratie van, het voegt niets toe, ik voel me er alleen maar ongelukkig en niet op mijn gemak.

De laatste dagen werd ons televisiescherm paarser en paarser, er viel met goed fatsoen niet meer naar te kijken al hoorde ik Joop niet klagen, hij deed het ermee of het viel niet op, tot ik het gisteren maar eens aankaartte.

Dus ja, nu hebben we na nog maar net drie jaar alweer een nieuwe. Ik vind het niet erg want de oude had een vreselijk spiegelend scherm, ik heb nog weleens gezocht naar folie.

Nu een Samsung met een zacht beeldscherm, met de winter en lampenlicht voor de deur. Beter!

Of we extra wilden verzekeren, tsja dat hadden we de vorige keer beter wel kunnen doen, bij deze maar weer niet, ik vind het sowieso onzin dat extra geverzeker.

Ria Maandag 07 September 2020 at 7:02 pm | | Standaard

zes reacties

Ellen

Wat een leuke vakantiekiek. Extra verzekering voor TV? Is dat voor reparaties die niet onder de garantie vallen ? Ik heb er nog nooit van gehoord. Koop je ook niet dagelijks natuurlijk.

Ellen, - 07-09-’20 21:01
ria

Je hebt standaard twee jaar garantie, maar je kunt doorverzekeren, ik weet geen prijzen meer, maar dat loopt nog aardig in de papieren.

https://www.ad.nl/economie/garantie-bijkopen-heeft-het-zin~a6bc093d/

ria, (URL) - 07-09-’20 21:14
Irene

Home sweet home. Ik ben wel blij dat we vroeger gereisd hebben maar nu hoef ik nergens meer heen. Thuis best. Als je er gelukkig bent waarom zou je dan weggaan? ;-)

Irene, (URL) - 07-09-’20 21:51
Renesmurf

Dat gevoel herken ik heel goed, ik kan in vreemde verre oorden mensen gelukkig zien, maar zij zijn thuis. En ik weet tijdens elke reis dat ik uiteindelijk toch weer lekker thuis beland.

Renesmurf, (URL) - 07-09-’20 23:02
John

Ik ben ook niet echt van het reizen. Liever niet dan wel, ik ben liever thuis. En een tv die na 3 jaar al kapot is is wel erg snel denk ik zomaar. Extra verzekeringen ben ik ook niet voor.

John, (URL) - 08-09-’20 07:55
Sjoerd

Toch was ik naar die verkoper gegaan met de oude TV. Je mag er vanuit gaan dat een TV van drie jaar nog makkelijk 7 jaar mee kan gaan (wettelijke garantie). Dus had die verkoper een oplossing moeten bedenken voor jullie probleem.

Sjoerd, (URL) - 08-09-’20 08:26
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.