Intreden en losbarsten

Het is voorbij met de kou en het geglibber, de dooi is inmiddels ingetreden zeggen ze dan, net als de dood dat doet, het scheelt maar een letter.

Het is uit met de schaatspret, ik ben niet eens bij de schaatsbaan wezen kijken, maar dat was natuurlijk ook niet de bedoeling.

Ik zal zo blij zijn als we weer eens normaal kunnen gaan en staan waar we willen, maar dat zit er aan het kaartje te zien voorlopig niet in. De besmettingen willen maar niet zakken over het geheel genomen. Schouwen is wel redelijk stabiel.

Morgen de plantjes uitpakken, hoewel het natuurlijk nog lang geen lente is maar de weersvoorspelling is goed.

Wel gewandeld natuurlijk, van de hele dag binnen wordt ik gek. Joop heeft ook weer eens gefietst.

En nu maar wachten op het losbarstende groen en geel en al het andere dat maar los wil barsten.

De foto is van 15-02-2007 (voor de aardigheid eens bij de reacties kijken..... wat een hoop, van een paar weet ik al niet eens meer wie het waren en twee ervan zijn al overleden) toen de ribes in de duinen al in bloei stond. 

Vorig jaar bloeide het klein hoefblad de 18de, ik heb vanmiddag al gekeken of er al iets geels boven de sneeuw uit kwam want ik weet waar het staat, maar nee, dat duurt nog een paar dagen....

Ria Zondag 14 Februari 2021 at 6:35 pm | | Standaard
Gebruikte Tags: , ,

vier reacties

Renesmurf

We zullen of de winter ons een beetje rustig gaat verlaten, maar heel voorzichtig doen morgen en dan maar zien of het gaat. Op naar de lente, nog even volhouden.

Renesmurf, (URL) - 14-02-’21 21:30
Sjoerd

Vol verwachting klopt ons hart, lijkt Sinterklaas wel…

Sjoerd, (URL) - 14-02-’21 21:58
Jan K. alias Afanja

Ook gisteren en vandaag heb weer volop genoten van de sneeuw- en ijspret hier in Fryslân. De komende tijd zal ik dat vooral digitaal en virtueel doen om het druilerige weer dat ons nu wacht buiten de deur te houden.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 14-02-’21 22:22
John

Ik kan ook niet de hele dag binnen zitten, zelfs als het regent niet. Ik wordt er alleen maar onrustig van.

John, (URL) - 15-02-’21 08:38
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.