Warm zat

Ik dacht dat ze geel zouden worden, maar het is toch paars geworden, het zal dan toch wel de speerdistel zijn, zoals Wieneke laatst zei.

Fotogeniek zijn ze wel.

Verder was het warm en zaten we lekker onder de parasol en af en toe een rondje met het hondje. Morgen nog een beetje warmer, ik vind dit warm zat.

De Japanse Jasmijn bloeit en ruikt heerlijk!

Ria Zondag 18 Juni 2017 at 7:18 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: ,

Jarige familie

Morgen (zondag) is Freek jarig en afgelopen week Petra (zijn dochter) en dat vierden ze samen vandaag met de familie bij Petra.

Zodoende zagen wij de neefjes en nichtje ook eens in het echt sommigen kende ik al, anderen waren nieuw en niet iedereen was er.

Het was gezellig. We dronken wat en aten nasi met sate, ook al lekker.

Mijn zus in een jurkje ook een nieuwe combinatie, hier tussen haar twee oudsten.

Didi bleef lekker thuis die kreeg zo rond etenstijd bezoek van Heleen, dat was voor ons wat relaxter.

Niet zo heel veel foto's durven maken, ik ben al blij met dit.

Ria Zaterdag 17 Juni 2017 at 10:16 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags:

Vuulte

Hard gewerkt vandaag, dat kan ik rustig stellen, ik heb nauwelijks gezeten.

Na het ochtendrondje met Didi gelijk met de ramen begonnen, binnen en buiten gezeemd en ook gelijk de lamellen afgestoft zodat er niet een dikke laag vieze stof op komt die je er bijna niet meer afkrijgt, dit op advies van mijn zus, die geen lamellen meer wil, net als ik geen gordijnen meer wil, af en toe wil je gewoon iets anders maar het moet wel een beetje fris blijven natuurlijk.

Gezogen, gestoft en gedweild, en daarna was het tijd voor een middagrondje, vanmorgen maar een kort stukje dus vanmiddag iets verder. Het was heerlijk wandelweer.

En daarna deed ik de stoep aan de voorkant er stond veel vuulte en het was van de azijn wel wat gelig geworden maar ja je kunt wel spuiten maar het staat er dan toch nog steeds, dus nu met het handje uitgetrokken, dat gaat ook best snel op het kweekgras na, of hoe het heten mag, dat is echt 'vuule vuulte'.

En nu nog even een rondje rond het dorp en dan misschien nog even kleuren...

Ria Vrijdag 16 Juni 2017 at 8:29 pm | | Standaard | Zeven reacties

Ha haring!

Ik ken deze mensen niet anders dan dat ze vis staan te verkopen eerst aan de Mol en nu aan de hoge Molenstraat.

Toch altijd een beetje speciaal omdat het de laatste winkel was waar ik met mijn moeder kwam, 'even nog een visje voor pa halen' zei ze en deed een beetje onhandig met haar portemonnee, de lol was eraf, ze had er geen zin meer in en dat was te zien ergens in 1990

En dan denk je daar weer aan natuurlijk als je haring haalt, op een andere plek, maar wel bij dezelfde mensen.

Ze waren heerlijk!

Ik was bij de kapper vanmorgen, nou dat is te zien hoor, ik heb nu weer prachtig haar en het kan weer los, tenminste vandaag omdat het leuk gefohnt was.

Er zat iemand in de verf en die vond mijn kleur mooi, 'dat is ook een mooie kleur zei ze', ja van mezelf zei ik trots. Altijd leuk natuurlijk als je iets leuks van jezelf hebt, iets om trots op te zijn, dat heeft iedereen wel je moet het alleen onder ogen durven te zien.

Ria Donderdag 15 Juni 2017 at 6:26 pm | | Standaard | Acht reacties

Gerust

Vroeg op vanmorgen want er was een bezoekje aan de dokter gepland. Ik loop al een paar jaar met pijn aan mijn bovenbeen, dan weer wel en dan weer niet, geen steken, geen bobbels, maar wel altijd in meer of mindere mate aanwezig op één plek en omdat er nog iets was deed ik maar een twee in één bezoekje.

Nooit geweten dat je in je bovenbeen ook slijmbeurzen hebt die ontstoken kunnen raken, want dat is waarschijnlijk de oorzaak en dat het zo lang duurt komt omdat ik geen rust neem, maar nu ik weet wat het is gaat het misschien vanzelf wel over, dat kan hoor, zeker bij mij.

Dat andere was ook niets, dus we leven gewoon vrolijk verder. Eigenlijk zou je verplicht per maand een keertje naar de dokter moeten, of er nog iets is en gewoon even een praatje, ik kom er tenminste altijd wel opgelucht vandaan.

Daarna een rondje door de polder. Alles begint te bloeien en het is mooi!

Vooral de aardappels en de papavers beginnen ook, het was een fijne wandeling, net ver genoeg want het werd best al warm.

Gisteravond kwam mijn leraar van de lagere school vragen of ik zin had met de collectebus van het Rode Kruis te lopen volgende week, iemand anders kon niet en toen moest hij aan mij denken, dat vind ik leuk en natuurlijk doe ik dat. Ook leuk om te zien waar iedereen woont, het zijn maar een paar straatjes.

Vanmiddag zaten we onder de parasol en hoewel er wel wat wind was hing hij er rustig bij.

Ria Woensdag 14 Juni 2017 at 6:46 pm | | Standaard | Negen reacties

Lang langzaam

Vanmorgen gelijk met Didi naar buiten na het opstaan. Op Scharendijke deed ik dan de deur open en dan zocht ze het maar uit, maar dat kan hier niet. Ze gaat dan gelijk gras eten dus je komt ook niet vooruit, af en toe heeft ze dat, al vanaf dat ze klein was dus het is niet zo heel raar. Ik weet ook niet wat het is, het gaat wel weer over.

Vanmiddag niet ver, maar best lang langzaam gewandeld omdat het warm was.

Het was heerlijk weer, lekker buiten gezeten en een paar wasjes gedaan.

Gekleurd ook, want Marlies nam wel twee tekeningen mee! De voorraad moet worden aangevuld.

Morgen staat mijn zus op de paardenmarkt in Numansdorp met haar schilderiijen samen met een paar schildervriendinnen, als je in de buurt bent zeker gaan kijken! Ze maakt prachtige schilderijen.

Ria Dinsdag 13 Juni 2017 at 6:37 pm | | Standaard | Drie reacties

Boel woei

Nieuwe week, nieuwe kansen voor iedereen die dat maar wil, er waait in elk geval een frisse wind.

Lekker wandelweer, dat wel en hoewel we elkaar zo uit de verte niet zo snel herkenden liepen we toch gezellig een stukje samen op, tot groot genoegen van Didi en ook van mij natuurlijk, want na elkaar na de middelbare school nog nauwelijks te hebben gezien hebben we best wat bij te praten.

We liepen naar Bommenede waar de orchideeën nu wel zowat uitgebloeid zijn en Didi lekker even kon zwemmen.

We hadden het ook nog over onze mooie 'Zeewse Taele', dat steeds minder mensen het spreken wat ik ook erg jammer vind. Zelf heb ik mijn steentje niet bij kunnen dragen want mijn kinderen hebben het nooit overgenomen wat ik altijd best jammer heb gevonden.

Dat komt denk ik ook door Joop die wel in Middelburg woonde maar waar bij hem thuis geen Zeeuws werd gesproken, mijn schoonvader verstond mij zogenaamd niet als ik iets plats zei en ook op de lagere school werd het niet meer gesproken.

Ria Maandag 12 Juni 2017 at 6:17 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

In balans

Vanmorgen vroeg op stap want het zou warm worden en dat werd het ook al snel. Gelukkig staat het gezellige bankje weer bij de Dijkhuisjes met het boekje om wat in te schrijven, zodat we even in de schaduw konden en de hondjes ook.

Om te zien wat we schreven moet je zelf maar even langs gaan want zoals Albert Einstein zegt:

'Het leven is als fietsen, om de balans te houden moet je blijven bewegen'.

We liepen verder en even later zochten de honden al snel verkoeling in een moddersloot. Je word er niet alleen koel van maar ook behoorlijk zwart.

Gelukkig kwamen we even later bij het haventje van Bommenede, waar ze ook weer even konden zwemmen en zodoende de blubber van zich afspoelen.

Joop en Dirk gingen hun eigen gang. Joop wandelde ook een rondje in zijn eigen tempo en Dirk las wat in de schaduw.

Vanmiddag pakten Marlies en ik een terrasje en dronken een biertje en vanavond aten we gezellig bij Op dn Diek een visje of wat. Het was weer heerlijk!

En na het eten vertrokken ze weer naar huis.

Het was erg gezellig elkaar weer eens te zien en uitgebreid bij te kletsen.

Ria Zondag 11 Juni 2017 at 8:46 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Visite

Kijk, ze is er weer eens, nu voor het eerst in Zonnemaire.

Mèt hond en Dirk is er ook bij en omdat onze dames niet echt vriendinnetjes zijn huurden zij het huisje achter ons. Dat ze geen vriendinnen zijn daar zie je zo niets van maar eenmaal onder de parasol hoeft er maar iets te gebeuren en Rasta vliegt Didi aan, dus die hielden we maar wat uit elkaar.

We aten mosseltjes en deden een avondrondje, het was heerlijk.

Marlies vindt altijd wel iets eetbaars onderweg, spekkersen, een boom vol, nog net niet rijp, daar komt ze volgende week voor terug.

Ria Zaterdag 10 Juni 2017 at 10:25 pm | | Standaard | Zeven reacties

Tekening

Ria Zaterdag 10 Juni 2017 at 11:43 am | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: