Moe

Joop had al eerder wat gruis gezien op het moment dat hij doortrok, te laat natuurlijk, maar dit lag er vanmiddag, dat is toch een behoorlijk steentje. Wat erbij ligt is een niet en hopelijk was dit het weer voor deze keer.

Didi is ook nog niet helemaal de oude, ze slaapt veel en als ik eens een wat groter rondje wil doen is ze het laatste stuk niet vooruit te branden, ze is duidelijk eerder moe, dus we doen het gewoon wat rustiger aan, dat vind ik ook met deze koude wind helemaal geen probleem.

Joop keek voetbal terwijl wij een rondje rond Keesje deden en als ik dan bij dit huisje kom moet ik ook altijd aan voetbal denken. Het keek uit op wat vroeger het voetbalveld was en wij zaten dan aan de dijk of liepen langs dat huisje waar dan soms iemand achter de gordijnen gluurde, ik heb geen idee wie dat was, ze was mensenschuw zeiden ze, het woord alleen al...  Dat kan ik misschien ook eens aan de schilder vragen, Zonnemaire heeft voor mij best nog onopgeloste raadsels.

Ria Zondag 19 Maart 2017 at 6:29 pm | | Standaard | Vier reacties

Lokken

Eerst even naar de kapper vanmorgen. Het valt niet mee je haar te laten groeien als je dochter kapster is. Vorig weekend vond ze al dat er nu eindelijk maar eens wat van mijn lok af moest die ik eigenlijk mee wilde laten groeien. Afijn ik heb het een week aangekeken en nu is er een puntje af, ik weet het niet, ik denk dat ik hem toch maar weer laat groeien....

Het is koud vandaag en ik deed verder niet zoveel bijzonders. De natuur gaat, nu hij eenmaal is begonnen gewoon verder met ontwaken

We wandelden een rondje en dan zit mijn haar ook ineens heel anders.

Ria Zaterdag 18 Maart 2017 at 6:35 pm | | Standaard | Vijf reacties

Aflevering gemist

De boeren zijn druk! Er wordt weer vanalles in de grond geduwd, in dit geval uien.

Ik ging even terug met Didi naar de dierenarts, ze keek en onderzocht haar nog eens goed, maar ze kon geen rare dingen ontdekken. De deuk zit er nog steeds, maar zolang er geen andere klachten bijkomen zal het wel meevallen. Soms verdwijnt de deuk en soms blijft hij, niets aan te doen verder.

De schilder was er ook weer vandaag. Het is gezellig koffiedrinken, want ja, we weten allebei dat we er waren vroeger en kennen dus ook veel dezelfde mensen, het enige verschil is dat hij hier zijn hele leven heeft gewoond en ik niet. Ik beleef/hoor nu de gemiste afleveringen Zonnemaire, lichtelijk overdreven, maar een soort van bijpraten is het wel af en toe.

Joop heeft weer een niersteen. Jaren niet meer gehad en ineens is het er dan weer, net als de jicht van een tijdje geleden. Teveel zuurkristallen het lijkt wel of ze loskomen als hij hard gaat wandelen. Hij kreeg hele enge pillen van de dokter waar hij heel raar van werd, pijnstillers, dat wel, maar hij neemt ze niet meer zegt hij want dan was de pil erger dan de kwaal, we zullen het weer beleven, fijn dat het weekend wordt.

Ria Vrijdag 17 Maart 2017 at 6:55 pm | | Standaard | Vijf reacties

Schilderachtig

Het zal best mooi zijn als de tulpjes een vrolijk welkom bloeien, maar ik kijk toch met weemoed terug naar het schilderachtige trapje en de bomen. De foto is van tien jaar geleden, vorig jaar zijn zowel de bomen als het trapje opgeruimd.

Het was alweer heerlijk vandaag en ik heb dan ook korte mouwen en sandalen tevoorschijn gehaald.

De schilder begon met het schilderwerk.

Het wordt nu al mooi!

Ria Donderdag 16 Maart 2017 at 4:10 pm | | Standaard | Zeven reacties

Zonnige stemming

Het beloofde een mooie dag te worden vanmorgen en dat werd het ook. Zonnig en warm op alle fronten.

We gingen stemmen natuurlijk, voor het eerst op Zonnemaire, niet dat het er hier anders aan toe gaat maar toch en dan zit er gewoon een Scharendijkenaar achter de tafel.

Janny en Freek kwamen en we besloten eens op het strand te gaan wandelen. Janny had speciaal schoenen meegebracht voor op het strand maar die vergat ze mee te nemen, gelukkig was het op blote voeten ook goed te doen en heeft Freek altijd een schone zakdoek in zijn zak

Langs de binnenkant weer terug want het werd hoog water.

Eenmaal weer thuis konden we nog lekker even buiten in de zon en omdat Joop jarig was geweest, of was het nu omdat Janny binnenkort jarig is... trakteerden ze op een etentje bij 'op d'n Diek'

Ria Woensdag 15 Maart 2017 at 8:40 pm | | Standaard | Geen reacties

Grillig

De zon van vanmorgen kroop al snel achter de wolken, de buitenstoelkussens konden weer naar binnen gehaald en de rest van de dag was het gewoon erg koud.

Ik deed het huis aan de kant en draaide wat wasjes. Silvia is ook weer naar huis, alles is weer gewoon.

Vanavond klaarde het wat op en deed ik nog snel een rondje voordat het donker werd.

Er zitten soms imposante jongens tussen de knotwilgen die grillig afsteken tegen de avondlucht.

Ria Dinsdag 14 Maart 2017 at 7:57 pm | | Standaard | Vier reacties

Overzicht

We waren even op Scharendijke vandaag om nog wat dingen in de tuin te doen. Ik verplantte wat struiken en stekken van bomen naar de plek waar de duivenhokken hebben gestaan. Joop zaaide wat gras in en strooide een zak kunstmest uit.

De huurders kwamen ook even langs voor wat maten en nog eens te kijken, aardige mensen en zij hopen natuurlijk dat het voor langer is dan een half jaar. We zien het allemaal wel, dan is het inmiddels oktober.

De ribes bloeide en een boom vol met prachtige grote katjes, helemaal vol.

Maar als ik daar loop zie ik zoveel te doen, dat wil ik niet meer. Ik ben nu benieuwd hoe mijn rug morgen voelt na het uitspitten en weer planten van de struiken.

Hier loopt de hortensia uit, kijk eens wat een eenvoud en zo overzichtelijk ook.

Ria Maandag 13 Maart 2017 at 6:37 pm | | Standaard | Drie reacties

Tekeningen

Deze had ik hier nog niet geplaatst al was hij vorige week al af. Ik vind hem zelf een beetje rommelig en niet zo mooi, maar wel goed voor de potlodentest...

Rexel Cumberland Derwent Studio, ze zijn wat vettiger en harder dan de Polychromos, maar die Rexel Cumberland zal er niet meer zijn die kan ik niet meer vinden.

Ria Maandag 13 Maart 2017 at 4:38 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,