Jarige Janny

Wij waren vanmiddag even in Numansdorp, want morgen is mijn zus jarig.

Haar kinderen en een paar van de kleinkinderen heb ik zodoende ook weer eens gezien, het was een gezellige kamer vol.

Geen foto's gemaakt, maar op de terugweg lag ons geboortedorp er schilderachtig bij.

Ook toepasselijk op deze dag.

En natuurlijk zingen we het Schouwse volkslied, waarvan ik de wijs niet eens ken... ik ga eens zoeken.

Geen schoner land dan 't Schouwse land,
Wijl wij daar zijn in Godes hand,
Zijn wil maakt duin en dijken sterk,
Gezegend wordt door Hem ons werk,
De woeste zee die ons omringt,
Hij is het die ze steeds bedwingt,
De stormwind meet vergeefs zijn kracht,
Met wat door ons tot stand gebracht. 
 
Wij zijn het volk van 't Schouwse land,
Door taal en zeden nauw verwant,
Wij scharen ons, als waren w'één,
Om d'oude, grijze toren heen,
Hij rijst van ver uit 't golfgeklots,
En staat daar eeuwen als een rots,
Die met een ongebroken kracht,
Houdt over 't Schouwse land de wacht. 
 
 Blijf één, blijf één, houdt moedig stand,
O volk, dat aan het Schouwse strand,
Het pand bewaart, dat schoon en goed,
De trots van Nêêrland blijven moet,
Gedenk de woorden die de Leeuw,
Sinds eeuwen brengt aan ied're Zeeuw;
Het schone lied dat nooit verstom',
"Ik worstel moedig en ontkom!"

Did heeft ondertussen op het huis gepast, wel zo handig met veel mensen en hapjes in een kamer.

Ria Zaterdag 13 April 2019 at 7:37 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , ,

Druk druk

Druk dagje vandaag, ik ben er best een beetje moe van.

We moesten al vroeg in het ziekenhuis zijn voor het nieuwe gips van Joop, maar ja voor die tijd moet toch eerst Didi even plassen en poepen, gelukkig ging dat vlot want ik had een half uur later in gedachten en eerder had ik al een schaaltje gebroken, dus de dag begon goed.

Het gips zat er zo aan alles verliep vlotjes en thuis was er eindelijk koffie.

Daarna leverde ik mijn collectebus in en dronk gezellig even koffie met mijn oude schoolmeester en zijn vrouw, met de nodige verhalen van vroeger natuurlijk, erg leuk.

Toen even boodschappen in Zierikzee en bij de vleesboerderij, waar heerlijke lamsham lag om te proeven, want echt niet al die pasgeboren lammetjes worden oud. 

Daarna een rondje Korteweg het was koud en ik wilde nu ook weleens even een poosje zitten. Brillie wilde nog foto's voor zijn QSL kaarten en ik had geen idee waar die stonden. Gelukkig had ik ze snel gevonden.

Onderweg was ik een tulpenveld tegengekomen waar ik wat foto's van had gemaakt. 

We moesten vroeg eten, want Joop moest weer klokken ...  en nu even een wijntje.

Straks nog een avondrondje....

Ik zal best weer lekker slapen.

Ondertussen rommelt Joop al een paar dagen met snoertjes en stekkertjes.

Onze tv doet het niet goed, geen goede ontvangst ik weet niet wat er allemaal opdoet, maar ik hoop wel dat het nu eindelijk eens snel verholpen is.

Ria Vrijdag 12 April 2019 at 5:48 pm | | Standaard | Vijf reacties

Gewoon groen

Elk voorjaar verwonder ik me weer over al die soorten 'groen'. 

's Zomers zie je die verscheidenheid niet zo, maar in het voorjaar gaat het van lichtgeel naar oker via alle groenen naar zelfs rood en ook bruinen, alle tinten. Prachtig!

Wij hadden vandaag gewoon de hele dag zon met een frisse wind erbij, gewoon lekker voorjaar en mijn hondenuitlaatwandelgenoot van vanmorgen had gewoon al zijn korte broek aan. Wij Zeeuwen zijn doorbijters gewoon!

En wie weet wat dit is mag het zeggen, een heel veld op de dijk, ik kom er niet op. (die plantenapp ken ik wel maar ik vind dit veel leuker).

Ria Donderdag 11 April 2019 at 6:37 pm | | Standaard | Vier reacties

Lopen en verzopen

Voor mijn gevoel heel wat afgewandeld vandaag, maar dat valt op de teller reuze mee, of tegen, het is maar hoe je het bekijkt. Dat komt ook omdat we het vanmorgen nogal frisjes vonden en de korte route namen.

Vanmiddag samen met Heleen een rondje, zij maakte de foto, kijk Didi eens hollen met de pootjes van de grond om bij haar te komen. Het was heerlijk om te wandelen.

Ik dacht eerst een poes maar toch later bleek het een reiger ik denk een jong, hij zit er een beetje verzopen bij.

Vanavond heb ik mijn rondje voor het Rode Kruis afgemaakt we hadden extra vroeg gegeten en zodoende waren heel veel mensen thuis, want ja daar doe je het dan toch voor en omdat het zo goed ging gelijk alles maar gedaan.

Het was best frisjes, twee uur onderweg en weer gezien waar sommige mensen wonen die je dan enkel van gezicht kent. Ook al kennis gemaakt met de nieuwe buurman in ons rijtje zodoende. Aardige man. Hij gaf ook wat.

Ook de enige poortwachters van Zonnemaire eens op de foto gezet onderweg, ze staken mooi af tegen de blauwe lucht. Je kunt bijna niet meer zien dat het leeuwen zijn,zo verweerd zijn ze.

Of weet iemand nog meer poortwachters in ons dorp. Mooi of lelijk dat maakt niet uit, Jeanne wil ze graag hebben voor haar verzameling.

Ze komen eraan Jeanne.

Ria Woensdag 10 April 2019 at 9:11 pm | | Standaard | Vijf reacties

Niet thuis

Warm en koud lijken deze dagen om en om te gaan. Voor mij hoeft het nog niet zo warm in april, als de zon maar schijnt en dat deed hij vandaag alweer.

Ik wandelde een rondje Veerhoek en nam gelijk de lege rolemmer mee terug. Heleen was niet thuis en even later spraken we elkaar even via de app.

'Heb jij de rolemmer terug gebracht? Dan ben je bedankt!' 

Ojee dacht ik even, hij was toch leeg...

Op messenger is vaak onbegrip, dingen worden soms verkeerd uitgelegd. Ik heb het geloof ik al eens eerder aangekaart en dit is weer zo'n gevalletje. Als het echt belangrijk is dan kan je beter even bellen, dan hoor je er een stemtoon bij en dan is het veel duidelijker. Gebruik je toch messenger of zo doe er dan een emoticon bij.

Als Heleen er in dit geval alleen maar een :-) bij had gezet dan was het gelijk duidelijk geweest, maar ja ze wilde het weer te snel doen denk ik zomaar.

Zelf ben ik groot voorstander van appen. zo makkelijk!

Verder liep ik nog een rondje met de collectebus, elke dag een stukje zo rond een uur of vijf, toch tref ik ook dan nog veel mensen niet thuis, dus voor de mensen die me gemist hebben, of geen contant geld hadden, het kan ook hier.

Ria Dinsdag 09 April 2019 at 6:16 pm | | Standaard | Zes reacties

Voor het hart

Deze week loop ik een rondje voor de Hartstichting.

Vandaag ben ik begonnen en vandaag is ook de geboortedag van Joke.

Bij elke vlinder die ik zie denk ik aan haar, elke dag is er wel iets waarbij ze door mijn gedachten schiet.

Vandaag zou ze 71 zijn geworden... dat mocht niet zo zijn want haar hart stopte er vorig jaar van het ene op het andere moment plotseling mee.

Tijdens het lopen met zo'n collectebus kom je de leukste plaatjes tegen. 

Dit zijn dappere viooltjes, dat zie je zo. 

Viooltjes kijken altijd een beetje boos, of was het omdat ik een foto maakte, die rechtse lijkt Joke wel :)

Ria Maandag 08 April 2019 at 6:51 pm | | Standaard | Vier reacties

Mini reunie

Vorige week kreeg ik plots een mailtje van een oud klasgenoot. Een paar jaar geleden heb ik eens een oproep geplaatst voor een op komst zijnde reunie en dat had hij nu pas onder ogen gekregen. Naar die reunie ben ik nooit geweest omdat later bleek, tenminste dat dacht ik, dat de reunie voor een andere klas was dat is nooit duidelijk geweest. Hij was zeker gekomen zei hij. Jammer dat dat toen allemaal mis is gelopen want het bleek achteraf erg leuk te zijn geweest.

We mailden een paar keer over en weer en vertelden wat we zoal deden en gedaan hebben in ons leven en zoals bij de meeste gewone mensen van onze leeftijd gaat het om werk, kinderen, wat je zoal doet in de overgebleven tijd en of je daarnaast niet al teveel tegenslagen en ellende hebt gehad. 

Wat me opviel  is dat het gelijk zo vertrouwd is, we stuurden foto's en natuurlijk zie je die 55 jaar er bijna niet aan af. Als ik aan hem denk zie hem als vroeger met zijn vinger in de lucht want Jef wist veel, bijna alles. Hij zat achter me in de klas en als er iets gevraagd werd hoefde ik maar om te kijken en daar zat hij dan weer met die arm omhoog.

Ik vond hem aardig, leuk, grappig ook.

Hij herinnerde zich mij als een bescheiden meisje en vond mij ook aardig ook al had ik toen al verkering met Joop.

En zo zocht hij nog eens in zijn doosje en keek ik nog eens mijn albums na, de leuke kampeerweken in Wouw vooral. De klassen waren groot toendertijd. We begonnen en eindigden met drie klassen volgens mij en hij voegde zich daar in de winter van 1963 tussen. 

We zaten de laatste drie jaar bij elkaar in de klas, want ook hij bleef in de derde zitten.

Wij hadden zodoende dank zij de grote, onze eigen mini reunie.

Mocht je Jef ook gekend hebben in zijn Zierikzeese tijd en eens contact met hem willen, geef mij dan maar een seintje. Misschien komt het nog eens van een reunie ik zou het best leuk vinden en Jef volgens mij ook.

UPDATE!

Jammer. Nog geen enkele reactie. 

Dat zal het mooie weer van vandaag wel zijn, mensen doen iets anders dan logjes lezen, heel verstandig!

Daarom laat ik het gewoon nog een dagje staan want zulke logjes vind ik zelf altijd het leukst, onverwachte mailtjes, berichtjes uit wat voor hoek dan ook en zeker een klasgenoot van vroeger, daar ben ik dan blij mee.

Want kijk mij daar zitten, verlegen, onzeker, ik kon niks, dik gedrocht, pielhaar, altijd op die rotfiets, naar die rotschool, zo leuk vond ik het allemaal niet.

En dan Jef, joviaal, aanwezig, alleswetend, had overal plezier in. Tenminste zo leek het, daar kon ik best jaloers op zijn.

Met vriendinnen had ik wel lol, tekenen deed ik toen ook al, de leraar voor gek zetten in een tekening en  dan de tekening de klas doorsturen. Dat dan weer wel.

'Wat ben jij van ingetogen veel meer open geworden'  zegt Jef in een van de mails.

'Wat veel en vooral mooie foto’s. Wat een creativiteit zit er in je'! 

Dat vind ik dan zo fijn dat iemand dat ziet en zegt, want ik ben natuurlijk best heel veranderd en dat komt dan toch ook vooral door dat wereldwijde web (en Joop natuurlijk die niets raar vindt en me vooral altijd en overal in stimuleert).

 

Ria Zaterdag 06 April 2019 at 3:53 pm | | Standaard | Zeven reacties

Gezelligheid

Dat was gezellig vanmiddag, toen Janny en Freek even op de koffie kwamen. Didi vindt dat ook altijd erg leuk, lekker veel geaaid worden en zo.

We wandelden een stukje en dronken wat. Joop is nu voor het eerst weer naar de duiven die ook weer beginnen met vliegen. 

Ook weer een tekening af en iedereen weet het natuurlijk behalve ik want wat is dit nu toch voor boom?

Ria Vrijdag 05 April 2019 at 11:08 am | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Kleine hoekjes

Het is een beetje raar plaatje met die buizerd, maar ik vind het wel mooi eigenlijk. Ik liep een beetje in gedachten vanmorgen en toen ik opkeek keek hij me recht aan, vlakbij. Maar ja eer je dan je fototoestel te pakken hebt is de vogel gevlogen natuurlijk. Even later was hij geland op een paaltje een stukje verderop, achter een struikje dat zag ik thuis pas.

Vanmiddag klaarde het op, mooie wolkjes, we deden een rondje Stoofweg, dat betekende twee opritjes. Joop helpt dan wel mee met zijn handen maar ik ben toch altijd blij als we weer boven zijn.

We werden bijna ondersteboven gereden door zo'n grote strontwagen, volgens mij had de chauffeur ons totaal niet gezien. Er was een volle strontkar gearriveerd en de lege kon weg, wij liepen er met rolstoel en hond net naast op een strookje van een meter ongeveer toen hij begon te rijden en het scheelde echt een haar of hij had ons geraakt. Ik schrok me wel een ongeluk, maar gelukkig liep het goed af.

Daarna even wat boodschappen in Scharendijke. Daar was het stilte voor de storm zo te zien, volgende week met Pasen zal het wel anders zijn.

Ria Donderdag 04 April 2019 at 5:21 pm | | Standaard | Negen reacties

Duwen

Van vooroverbuigen en een selfie maken krijg je wel een dikke kop, maar vooruit we hadden er plezier in. 

Dat valt nog tegen hoor, zo'n rolstoel duwen met 75 kilo erin vooral als je een opritje op moet en het waren er wel vier. Het zweet stond op mijn rug toen we thuiskwamen. Joop wil volgende keer ook nog een kleedje over zijn knieen.

Ria Woensdag 03 April 2019 at 6:28 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,