Maandag

Er was vooral was vandaag. Echt maandaag. En tussendoor breide ik en deed nog wat andere dingen die je zoal op maandag doet.

Vanavond wandelden we nog een rondje en gingen bij Heleen langs, altijd feest op de Veerhoek als Didi komt. Heleen liep gezellig een stukje mee en we maakten een paar foto's.

Die twee zijn goeie maatjes, ze begrijpen elkaar dat zie je zo.

Heleen heeft ook altijd Rottweilers gehad.

Kijk ik heb een nieuw tasje net iets groter zodat het wat makkelijker pakt, afgeprijsd, voor de helft, van Eastpak.

Ria Maandag 07 Augustus 2017 at 9:11 pm | | Standaard | Vijf reacties

Bijzonder gewoon

Kijk, zei ik op mijn verjaardag tegen Kees, deze zit ook vol knoppen.

Oh ja, zei hij, de Tibouchina! Zomaar, acher elkaar. Ik moest altijd het fotootje erbij zoeken waar ik het ooit bij geschreven had, maar vanaf nu niet meer hoor.

Want wat Kees kan kan ik ook, dit is namelijk de Tibouchina, gewoon. Prachtig hè, daar heb ik nog wel even plezier van.

Ria Zondag 06 Augustus 2017 at 7:23 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Familiebezoek

Ik kreeg vanmorgen gezellig neef Rini (zoon van Janny) op de koffie samen met zoontje Bas. Ze vieren vakantie in de buurt en waren een rondje aan het fietsen. Zodoende was het maar goed dat ik nog een cake had gebakken gisteravond, al moest ik wel aandringen hoor.

Bas vond Didi wel leuk, maar toch ook best groot, dus dat was even wennen maar het balletje brak het ijs. Ze zouden nog eens terug komen om samen met Didi een stukje te wandelen.

En dat was vanavond al. Even zag het ernaar uit dat de regen spelbreker zou zijn, maar het was gelukkig maar een klein buitje. We deden een rondje Korte Weg.

Het was een mooie wandeling, compleet met regenboog. We hebben genoten, al was Bas op het laatst wel een beetje aan het eind van zijn Latijn. Gijs is wat ouder die hield het wel vol.

Eenmaal weer thuis dronken we nog wat en maakten de cake op. Daarna weer terug op de fiets, gelukkig mocht Bas achterop. Het was erg gezellig zo met de neefjes. Ik heb er van genoten.

Ria Zaterdag 05 Augustus 2017 at 10:35 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Alles op zijn tijd.

Ik dacht eerst dat de eenden een tukje lagen te doen, zo groot waren ze wel, maar dichterbij gekomen zag ik toch dat het iets anders was... een super heksenkring.

We deden weer een rondje, ik had iets langer in gedachten maar het was best warm en de poot nog niet helemaal over dus we maakten het iets korter. De foto is fototechnisch niet goed natuurlijk, er hoort iets op de voorgrond, maar voor mij is dit goed genoeg, de ruimte, de rust, het wijdse... ik kan er geen genoeg van krijgen!

Het boek heb ik uit, nu de trui nog klaar, eerder ga ik niet aan een nieuwe tekening beginnen.

Vier augustus schrijven we vandaag en ik zag alweer de eerste blchrsnt. Dat is hetzelfde als pprntn in juli al vind ik dat eigenlijk nog erger. Ik zal er best nog wel een paar kopen als het er de tijd voor is, maar nu is er toch nog zoveel anders leuks bloeiends en lekkers wat bij dit seizoen hoort.

Ria Vrijdag 04 Augustus 2017 at 6:26 pm | | Standaard | Twaalf reacties

Vurig

Altijd weer leuk om ze tegen te komen en blijkbaar ook altijd rond deze tijd van het jaar, de vuurwantsen, grote kolonies bij elkaar zo blijkt uit de beschrijving

Ze deden een spelletje zo te zien, trek ik of duw jij, zo ongeveer zal het wel heten.

Didi en ik wandelden naar Kwekerij Zuidbos voor heerlijke verse groenten er waren alleen geen appeltjes.

Lekker in de pas ook de terugreis, aangelijnd en wel, zou het dan toch nog goedkomen? Natuurlijk ook nog even langs Zeelanderij voor een zakje pruumen en... daar lagen ook heerlijke pasgeplukte appeltjes!

Joop was in Goes voor de scan, over een paar dagen de uitslag.

Ria Donderdag 03 Augustus 2017 at 7:10 pm | | Standaard | Negen reacties

Veel

Gisteravond nog een fijn rondje gedaan na een dag niet. Een wondje aan de poot van Didi loopt niet echt lekker voor haar. Het is zodoende wel een sukkelzomer wat wandelen betreft, maar natuurlijk wel korte stukjes want poepen moet nu eenmaal.

Vandaag ruimde ik een beetje op rond het huis. Veegde, trok onkruid uit de stoep en ging even met de ragebol tekeer. De stratenmaker kwam langs om een tegel te vervangen die kapot gevroren was, of zoiets, er zat in elk geval een gat in en we hebben toch nog genoeg reserve.

Ik gooide nog eens met wat zaad zo hier en daar en verzamelde ook wat. Er groeit campanula genoeg rond het huis het wil alleen nog niet bloeien.

Verder ben ik aan het lezen, ja ja het boek van Adje is leuk! Even wennen aan de schrijfstijl wellicht, maar dan is het wel heel feestelijk en herkenbaar vooral ook omdat je de personen kent, maar dat niet alleen, het is vooral de tijd waarin het eerste deel speelt. Zelfs het tweede deel waarin veel over zijn werk en buitenlandse verhuizingen is goed om door te komen vanwege de vele lachwekkende voorvallen, veel humor dus en en passent toch het leven van een dorpsgenoot wat aan je voorbij trekt en dat is altijd leuk. Ik heb het nog niet uit.

De tekening is gelukkig af, maar de trui ligt ook nog te wachten, nog één mouw. Ik kan er niet goed tegen zoveel dingen onder handen, één ding vind ik meer dan genoeg eigenlijk want er moet toch al genoeg op een dag en ze zijn al zo kort...

Ria Woensdag 02 Augustus 2017 at 6:52 pm | | Standaard | Drie reacties

Wapenen

'Wat zal ik eens kleuren op de Beleef Zonnemaire dag' vroeg ik me af vorige week, ik moest toch iets hebben waarmee ik me bezig kon houden al zittend aan mijn tafeltje in de zon. Ik besloot mijn eigen uitvoering van het wapen van Zonnemaire te maken en maakte alvast een begin.

Op de dag zelf kwam er van kleuren niets terecht. Zo zat ik erbij, alles onder mijn plankje verstopt anders werd het nat, het zal op dat moment wel weer gemiezerd hebben, zo kijk ik tenminste.

Mocht je facebook hebben en het hele mapje willen zien dan kan dat hier, erg veel foto's.

Dit zijn de echte wapens, de eerste van 1817 en de tweede van 1950, waarom moet toch alles altijd veranderd worden... alhoewel, die van mij vind ik ook wel leuk ;)

Ria Dinsdag 01 Augustus 2017 at 6:16 pm | | Standaard | Tien reacties
Gebruikte Tags: , ,

Hondenpoep en maden

Er was vanmorgen op de dijk iemand met hele grote handschoenen bezig de inhoud van zijn rolemmer over te laden op een kar, te veel zeker dacht ik nog, hij doet een ritje stort.

Toen Didi wilde snuffelen stuurde hij haar weg, "nee heel smerig ga maar niet hier". Ik vroeg wat er was en hij antwoorde:  'nou kijk, iedereen gooit maar zijn hondenpoep in onze emmer en dit is het gevolg, kijk maar...." er liepen nog een paar maden. Dus ik weer, "heb je mosselen gegeten?" want die kunnen serieus tekeer gaan wat maden betreft, nee het was de hondenpoep, "maar dat zit toch in dichtgeknoopte zakjes?" Ja, nee, het was toch echt de hondenpoep....

Nu dump ik daar ook weleens netjes mijn zakje, het plekje is zeker geliefd bij de hondjes en omdat daar weleens een auto staat ruim ik het netjes op en omdat de emmer ernaast staat gooi ik het daarin, heel handig en ik neem aan dat anderen ook gewoon netjes een dichtgeknoopt zakje gebruiken.

En als hij bij het zien van de maden zijn emmer weer had dichtgedaan en een dag niet had gekeken waren ze morgen allemaal weer verdwenen geweest.

Ik heb nog nooit een hondendrol met maden gezien, ook niet in de berm. Nu twijfel ik, of ik morgen onze drol maar gewoon zal laten liggen, zo ben ik dan ook weer.

Ria Maandag 31 Juli 2017 at 6:50 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Tam tam

Ik heb dan wel niet kunnen kleuren gisteren er zijn toch mensen die het gezien hebben. Zo kwam ik vandaag een paar dorpelingen tegen die vroegen of ik nog iets verkocht had, ze waren dan zelf wel niet geweest, maar ze hadden gehoord dat ik mooie tekeningen maakte... leuk! Daar groei ik dan wel weer een centimeter van.

Vanmiddag lekker zitten kleuren, daar was het weer voor, de zon scheen wel af en toe, maar het waaide veel te hard om lekker buiten te kunnen zitten.

Vanavond gezellig met Miriam een hapje bij Salud op Scharendijke gegeten, dat was ook weer even gezellig... en lekker!

Ria Zondag 30 Juli 2017 at 9:10 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Beleef Zonnemaire op z'n natst

De opening was iets verlaat want de burgemeester was gevallen, maar met een paar pleisters zag je daar niets meer van.

Het boek van Adriaan van den Berge werd hem overhandigd en even later kocht ik het ook zelf, want ja een boek over Zonnemaire van een oud dorpsgenoot moet je toch gelezen hebben.

Daarna keken we oude foto's met tekst en uitleg van Digna Sinke. Verre familie, dus ook oud familieleden bekend en minder bekend in beeld. Erg leuk!

Het was inmiddels wat droger geworden dus we deden een rondje door het dorp, overal was wat te zien en sinds vorig jaar is er ook weer een boerenkapel.

Lief hè. "mag hij een koekje?"

Rond een uur of één zou ik ook met mijn tekeningen bij het dorpshuis gaan staan, maar het miezerde en dan leek het weer op te klaren, afijn we hebben van hot naar her lopen sjouwen met z'n drieen, Janny was er inmiddels ook en nog een dorpsgenote. Geen succes dus, gelukkig zat alles netjes in plastic hoezen en voor zover ik het kan bekijken is alles droog gebleven.

Dit vond ik nog het leukst eigenlijk.

De oude schuur van ome Kees Everwijn en tante Betje omgetoverd tot pizzeria als verlengde van d'Ouwe Smisse.

Schitterend toch.

Daar aten we gezellig een pizzaatje met Janny en Freek, geserveerd in de doos en met een mes erbij om in punten te snijden, hoe simpel kan het zijn, ik hou dr van.

Inmiddels kwam de regen met bakken uit de hemel.

Janny en ik deden daarna met Didi en met paraplu nog een rondje Korte Weg, heerlijk!

Ria Zaterdag 29 Juli 2017 at 8:40 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , ,