Het laatste

Vanmorgen kwam ik al iemand tegen die zaadjes aan het verzamelen was uit de berm, daar is het nu wel de tijd voor, of misschien eigenlijk al te laat want het meeste is al gemaaid. 

Het was heerlijk opgefrist na al die hitte van gisteren. Eigenlijk best lekker geslapen op een uurtje of wat na, dus lekker uitgerust op stap.

Vanmiddag stond er weer een wandeling met Paule op het programma, in principe op woensdag en vrijdag en eventueel nog eens extra als het zo uitkomt. Ik had me voorgenomen om nu maar eens te zeggen dat het afgelopen moest zijn met die chocolaatjes of wat ze anders nog verzint om te geven, omdat dat helemaal niet nodig is en ik wil het ook eigenlijk niet.

Kom ik daar aan en dan vraagt ze (het bazinnetje van Paule) of ik kamerplanten heb, ja die heb ik natuurlijk. En dan met een glimlach erachteraan zegt ze, 'ik heb een klein plantje voor je gekocht'. Toen heb ik ook gelijk maar aangekaart dat dit het laatste was, geen chocolaatjes geen plantjes, niks.

Toen ik het plantje na de wandeling zag vond ik het wel heel leuk. Een koffieplantje. Ik heb er nog nooit van gehoord en natuurlijk krijgt het een speciaal plaatsje en ga ik er erg goed voor zorgen, maar dit was echt het laatste hebben we afgesproken... 

Ria Woensdag 16 September 2020 at 6:49 pm | | Standaard | Vijf reacties

Overnieuw

Deze zat vanmorgen op de stoep. Ik kijk elke ochtend wel even of mijn tuin er nog een beetje goed uitziet en vanmorgen iets beter. Het was al te warm en ik voelde me niet lekker, dus ik ging niet lopen.

Eigenlijk heb ik de hele dag lekker op mijn kamertje gezeten met het raam op een kier. Ik knutselde een nieuwe kalender van oude tekeningen die ik over de oude kalender heen plakte. Zo maakte ik van iets ouds weer iets nieuws en was daar best een tijd mee bezig, want niet alles wat je in gedachten hebt lukt ook in de praktijk.

Daarna kwam de bruiloft van de kleinzoon van mijn zus in beeld. Ze trouwden al eerder voor de wet maar deden het nu uitgebreid met alles erop en eraan nog eens overnieuw.

Vanwege corona werd het live uitgezonden. Eerst vanuit een park op een stream via Zoom en de kerkdienst daarna via You Tube. In allebei de gevallen was het geluid erg slecht, op you tube kwam dat waarschijnlijk omdat iemand een stekkertje ergens uit had getrokken.

Maar goed, het stond aan en ik keek af en toe eens een stukje en deed eens wat anders, al weet ik niet meer wat. Veel te warm, ik ben er niet goed van.

Het was een prachtig bruidspaar en gelukkig had het bruidje een prachtige lekker luchtige jurk, alhoewel.... al die lagen. Pas in de kerk dacht ik eraan om eens een printscreen te maken, hier deden ze de ringen aan.

Ik heb (nog) geen toestemming gevraagd, maar ik denk wel dat het mag, deze foto ;)

Ria Dinsdag 15 September 2020 at 6:33 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Overleven

Heerlijk geslapen afgelopen nacht, ik at een appeltje voordat ik ging, het viel me al meer op dat dat helpt. Je weet het niet hè, waardoor het komt of waaraan het ligt, maar goed... vanavond maar weer een appeltje.

Ik denk trouwens dat het toch wel zal lukken want ik had het weer behoorlijk druk. Eerst een rondje natuurlijk, maar na de bolus barstte ik los. Eerst moest de badkamer er aan geloven en alles wat daarbij hoort. 

Daarna de buitenboel, ik weet het, het was nog maar even geleden maar daarna stormde en regende het, dus ik deed het nog eens nu met mooi weer in het vooruitzicht. Verder veegde ik en knipte de klimop van de buurvrouw die in de overkapping groeit.

De andere buurvrouw en ik ruilden potjes, ik kreeg lege en zij volle. De stekken van de geldboom die ik geplant had, deze heb ik nog over, dus als je interesse hebt.... en er liggen er nog een paar gewoon los en die krijgen ook gewoon nog wortels zag ik.

Het stekje dat ik laatst meenam uit Dreischor zou nu niet meer in mijn tasje passen, prachitge geraniumbladeren. Daarachter staat een reserve tibouchina stek, die doet het ook. In de rode pot zit er ook nog een maar dat is een beetje raar geval.

En omdat ik nu toch bezig was, het is er tenslotte de tijd voor, haalde ik het plantje weg bij de varen die binnen staat. Het staat daar al een paar jaar te groeien, geen idee wat het is dus die mag buiten lekker verder groeien.

Rechts staat een plantje dat ook al sinds vorig jaar bij de Tibouchina staat, nu dus niet meer, het lijkt een boom, we zullen het zien.

Na dat allemaal gedaan te hebben deed ik ook nog even een rondje voor de afwisseling en plukte een okkernoot van de boom van Kees. Ja zo gaan dingen toch een eigen leven leiden bij mij en dat vind ik leuk. De bast was al open en de noot ga ik ( alweer) planten. Er kunnen niet genoeg okkernotenbomen zijn tenslotte.

Op de bovenste foto een meidoornboompje zoals de meeste meidoornboompjes er nu uit zien, barstens vol bessen en geen blaadje meer te bekennen

Zalm gegeten vanavond, dat was al een tijd geleden, lekker!

Ria Maandag 14 September 2020 at 7:18 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Krampjes

Vanmorgen maar niet gewandeld, mijn darmen voelden zich niet erg in orde met alle gevolgen van dien, dus het risico van eventuele ongelukjes wilde ik maar even uitsluiten.

Geen idee wat de oorzaak was, de tros biologische druiven die ik voor het naar bed gaan nog op at, zonder ze te wassen... of de ongebrande ongezouten walnoten van de PLUS die ik even daarvoor nog at, Of alles bij elkaar gewoon een zootje, wie zal het zeggen.

Vanmiddag wel gewandeld, maar het was warm en druk, ik kon er niet echt van genieten.

Kortom, de zondag haalde het niet bij de zaterdag, maar het kan nu eenmaal niet alle dagen feest zijn

Ria Zondag 13 September 2020 at 7:24 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Mo(nu)mentjes

Het bestelde bankje kwam vandaag al, ik bestelde het pas rond een uur of zes gisteren dus ik dacht dat zal wel volgende week worden, maar nee hoor, ze zijn snel bij Xenos! En omdat ik er al eentje had wist ik precies wat ik kocht en het staat daar oop precies op zijn plek.

Een lekker leeg bureau is het gevolg, ik hou van opgeruimd. Enkel de kleurtjes die ik nodig heb mogen op tafel..

Na de koffie deed ik nog wat boodschappen bij de Plus en de vleesboerderij en op de terugweg zag ik ze al staan bovenop de dijk. Ik was met de auto en besloot vanmiddag eens beter te gaan kijken. Toen ik daar kwam bleek over een half uurtje de officiele opening te zijn, de weg werd even afgesloten voor auto's maar ik mocht er nog wel door hoor.

Ze staan daar mooi bovenop de dijk!

Een erg leuke dag tot nu toe, heerlijk weer, dat helpt zeker mee.

Ria Zaterdag 12 September 2020 at 6:52 pm | | Standaard | Zes reacties

Voorbereidingen

Er was gisteravond ineens iets raars met mijn telefoon. Ik kijk in bed nog weleens even wat filmpjes of muziek en dit keer was dat op You Tube en dan lig ik met de telefoon in mijn hand en dan wil er blijkbaar weleens wat verschieten.

Nadat ik er een nachtje over had geslapen en ik eens googelde bleek dat ik de verteller aan had gezet, nog nooit van een verteller gehoord, ook niet gezien, maar hij was er blijkbaar wel en nu wist ik dus ook hoe ik hem weer uit moest zetten. Gedoe op de vroege ochtend.

Daarna een lekkere wandeling, heerlijke ochtenden zijn het nu.

Ik wandelde en fietste en wandelde nog eens met Paule, eigenlijk best een vermoeiende dag alles bij elkaar.

Soms doe je niets meer dan anders maar ben je toch vermoeid.

De thuiswinkel bezorgde en er gaat ook weer wat retour en vandaag bestelde ik ook nog wat ergens anders, iets handigs met het oog op het kleuren, soms heb je van die buien. Ik heb ook echt het gevoel dat ik klaar moet zijn voor de winter, het wordt een strenge denk ik zomaar. De rayonhoofden kunnen zich zo langzamerhand wel voor gaan bereiden!

Ria Vrijdag 11 September 2020 at 7:31 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Hutjemutje

Wat een heerlijke rustige nazomerdagen, ik hou dr van!

Wel af en toe wat bewolking en dan was het achter in de tuin al snel wat frisser, dus ik twijfelde alweer toen ik vanmiddag op stap ging maar ik deed toch fijn mijn trui maar weer aan. Veel te warm natuurlijk en ik heb hem onderweg ook maar weer uitgedaan. Gelukkig zat er nog wel een shirt onder.

Eerst was ik van plan naar Zierikzee te lopen, dat leek me ook wel weer eens leuk, maar ik bedacht nog net op tijd dat het alweer donderdag was en dan is het markt, dat weet ik sinds vorige week weer.

Ik stel de Zierikzeese boodschappen nog maar wat uit en winkelde wat online, want de drukte zoek ik echt nog niet op. Wel maak ik onderweg gezellige praatjes met iedereen, want zolang je maar een beetje afstand houdt is er niets aan de hand lijkt mij.

Schapen trekken zich gewoon nergens wat van aan en kruipen gezellig, hutje aan mutje onder de kar.

Hutje aan mutje bestaat dus niet, ik zocht het eens op want ik twijfelde of mutje met een d of en t moest. Het is hutje bij mutje, als iedereen bijdraagt in de kosten, of hutjemutje aan zee zitten. Weer wat geleerd.

Ria Donderdag 10 September 2020 at 6:57 pm | | Standaard | Vier reacties

Gescharrel

Dat was me het nachtje weer wel, veel draaien en keren en er was ook nog een mug, maar het werd gewoon weer morgen gelukkig.

Ik liep en zoog stof, beneden en boven, veegde de tuin aan en pleegde onderhoud aan de geraniums, volgende week krijgen we nog zomer, de tuin is er klaar voor. Dan kan het overdag wel zomers worden, maar dat is dan toch maar een paar uurtjes, 's morgens en 's avonds wordt het dan toch frisser.

Vanmiddag een rondje met Paule. Je weet op den duur ook niet meer wat je aan moet doen, nu had ik alleen een t-shirt aan en dat was eigenlijk best fris, behalve voor de wind dan loop je weer te zweten.

De huisgenoten van Paule zitten daar niet mee die hebben hun veren zomer en winter, handig hoor, dat zou ik ook wel willen. IK denk dat ik maar als kip terugkom in mijn volgend leven als dat er tenminste is. Beetje scharrelen overdag,  wormpje hier zaadje daar, af en toe een eitje leggen en als het donker wordt op stok, het lijkt me wel wat. 

Oh en Photobucket is weer helemaal vernieuwd terug!

Alle foto's doen het weer (de meeste, ik heb er ook verwijderd).

Best blij daarmee, want er staan ruim 20.000 foto's daar van mij, best veel.

Ria Woensdag 09 September 2020 at 7:24 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Kleine dingen

Gisterochtend heb ik eerst eens alle laadjes, of toch de meeste, eens opgeruimd. Dat was de eerste keer na de verhuizing die inmiddels toch ook alweer ruim vier jaar geleden is. Ik was alweer iets kwijt, een kleine boodschap die ik zaterdag deed al lopend met mijn rugzak naar Brouwershaven en nu nergens meer te vinden.

Het ruimde weer lekker op, een prullenbak vol met dingen waarvan ik dacht waarom bewaar ik het toch steeds. Weg ermee! Het tubetje is nog steeds niet terecht, net zo min als het oplaadsnoertje en de kleine boodschap.

Maar..... vanmorgen schoot me iets te binnen, ik gebruikte zaterdag een rugzak die ik niet vaak gebruik en die altijd in de garage ligt, ik keek er eens in en ja hoor.... de kleine, vergeten uit te pakken, boodschap.

Het was een beetje grijs vandaag, maar best lekker wandelweer. Ik wandelde weer eens naar de Veerhoek en na de thee wandelden we samen nog een stukje op.

Er stak een muisje de weg over, hij dook weg in het gras maar we wilden wel even een foto maken natuurlijk en Heleen is echt niet bang van muizen, ik zou dat niet durven hoor zo'n engerd op m'n hand.

Ria Dinsdag 08 September 2020 at 6:52 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Reizen reisde gereisd

Over op reis gaan had ik het eergisteren, de laatste keer dat ik dat deed is precies vijftien jaar geleden. Met Joop en Simba de hort op langs de kust naar beneden richting Frankrijk.

Het was heet! Maar ja je rijdt Spitfire of niet dus zonder dak. Ik kijk nu nog weleens naar voorbijrijdende cabriorijders als het zo heet is. Tromfantelijk kijkend, kijk ons het eens fijn hebben in onze cabrio, nou mooi niet. Alles is warm en heet en de motor ook, het is gewoon afzien. Ik was blij als er ergens een stuk schaduw was. In het voorjaar is het leuk als het eigenlijk nog te koud is, dan kan de verwarming aan bij je voeten, je kunt jezelf lekker inpakken en krijgt toch een beetje voorjaarsgevoel.

Bij het vrouwtje op haar kasteeltje bleven we drie dagen, het was gewoon veel te warm om iets te ondernemen, ook voor Simba achterin niet te doen.

Ik vergeleek mezelf met dat kleine kasteelmevrouwtje. Ze was zo te zien gelukkig op haar kasteel en ik bedacht dat ik net zo'n kasteel heb, iets kleiner maar net zo riant en dat ik daar ook altijd gelukkig ben. Alleen, zij was lekker thuis en ik niet. 

Nadien nog wel weekendjes weggeweest en naar een bruiloft in Duitsland, maar daar blijft het bij voor mij. Naar een andere plek gaan daar word ik niet gelukkiger van, ik krijg er geen inspiratie van, het voegt niets toe, ik voel me er alleen maar ongelukkig en niet op mijn gemak.

De laatste dagen werd ons televisiescherm paarser en paarser, er viel met goed fatsoen niet meer naar te kijken al hoorde ik Joop niet klagen, hij deed het ermee of het viel niet op, tot ik het gisteren maar eens aankaartte.

Dus ja, nu hebben we na nog maar net drie jaar alweer een nieuwe. Ik vind het niet erg want de oude had een vreselijk spiegelend scherm, ik heb nog weleens gezocht naar folie.

Nu een Samsung met een zacht beeldscherm, met de winter en lampenlicht voor de deur. Beter!

Of we extra wilden verzekeren, tsja dat hadden we de vorige keer beter wel kunnen doen, bij deze maar weer niet, ik vind het sowieso onzin dat extra geverzeker.

Ria Maandag 07 September 2020 at 7:02 pm | | Standaard | Zes reacties