Winters

Het (kerst)boompje heeft het goed bij mij, dat staat lekker te genieten in de regen in plaats van in het droge tuincentrum. Het is een Abies Koreana zag ik op het labeltje.

Vanmorgen was het nog droog, dus dan pak ik maar gelijk dat ochtendrondje al begon het alweer te regenen en te hagelen vlak voordat ik thuis was.

Voor Joop zijn dit vervelende tijden, Eén stap buiten de deur betekent dooie vingers en verder heeft hij het maar koud, het liefst zou hij de thermostaat op 25 graden zetten, maar zolang je daarin blijft zitten voel je dat ook niet meer. Bewegen helpt niet zegt hij zelf, ik wilde hem al naar de sportschool sturen, daar is het warm en je beweegt. Het heeft ook met zijn medicijngebruik te maken, keuzes, wat heb je liever, soms kan je niet anders en een beetje eigenwijs is hij ook eigenlijk best.

Joop ging vandaag op stap voor de duiven, prijzen ophalen in Belgie en rondbrengen in een fijne warme auto. Ik deed de tv aan en breide en zag programma's die ik anders nooit zie, 'door het oog van de naald'  bv, nog nooit gezien maar best leuk. Ik verdiep me er ook niet genoeg in om van tevoren te kijken of er dingen zijn die ik misschien zou willen zien en je mist ook niets als je ze niet ziet, dat vind ik tenminste. En mocht het uiteindelijk toch opzienbarend zijn dan is het allemaal terug te zien. Ik heb van mijn leven al zoveel voor dat kastje gezeten. Joop ook, maar die blijft maar films en series kijken.

Ria Donderdag 30 November 2017 at 6:07 pm | | Standaard | Acht reacties

Vitamien

Wat een heerlijke dag vandaag, hij begon wel met regen maar dat was al snel voorbij.

Ik deed niet veel, een beetje huishoudelijks en af en toe een kopje thee of koffie.

Een beetje achter de pc die tegenwoordig op de keukentafel staat, wel zo gezellig. Breien en kleuren komt er nog niet zo van, maar dat komt ook wel weer.

En vanmiddag nog een rondje op het gemak in de zon, veel vitamientjes happen.

Geen idee wat voor vogeltje ik heb 'gevangen' ter grote van een mus, ik denk een vinkje of zoiets, hij staat er goed op vandaar dat hij hier mag.

Ria Woensdag 29 November 2017 at 5:13 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Opgeruimd

Drie geleverde lampen, dan zou je denken dat zijn drie dozen, maar dat is wat simpel gedacht hoor. In de eerste doos die ik opendeed zat weer een doos en in die tweede nog een doos en daarin weer van dat vervelende piepschuim en zo ging het ook bij de andere, met nog een hele lap van die luchtkussentjes, nog meer piepschuin en een stuk of acht dozen en dat stond allemaal nog als 'net uitgepakt' buiten onder het afdakje en in de garage.

Dat heb ik eerst maar eens opgeruimd en weggebracht naar de daarvoor bestemde plaatsen, de papiercontainer van de muziek staat vlakbij en ook de andere bakken staan om de hoek. Gelijk de stoep maar eens aangeveegd en de garagevloer schoongemaakt want de blubber van de weg rijd je ook mee naar binnen natuurlijk. 

Voordeel van alle regen van gisteren is wel dat de wegen lekker schoongespoeld zijn, maar het nadeel is dan weer dat de boeren niet meer bij de spruitjes kunnen en die groeien als kool.

Daarna bracht ik de Tibouchina en nog wat geraniums naar de Orangerie in de Veerhoek. Loeizware potten door alle nattigheid, dat doe ik over een paar jaar ook niet meer, maar misschien verzamel ik tegen die tijd wel Kaapse viooltjes. Nu snap ik ook ineens waarom mijn oma die zo leuk vond, ze wilden alleen nooit goed bloeien bij haar.

Eind van de middag nog even naar het tuincentrum voor een paar kaarsen, er stonden prachtige kerstboompjes daar heb ik er ook vast maar eentje van meegenomen want de mooiste is het eerste weg natuurlijk, die heb ik nu.

Ria Dinsdag 28 November 2017 at 6:13 pm | | Standaard | Zes reacties

Lamp en licht

Toch maar even over de lampen want ik vind het moeilijk.  Van deze kocht ik er twee, eenvoudig met matglazen kapjes omdat ik vind dat er al genoeg in de kamer staat en de lampen niet zo aanwezig hoeven te zijn. Bij deze werden halogeen lampjes meegeleverd, er zitten er twee in zo'n kapje. Het is natuurlijk heel anders dan indirecte plafond verlichting of een kap. Een kap wilde ik echt niet meer en die plafondschijnwerpers zijn ook allemaal hetzelfde.

Deze dus, ik vind ze mooi, maar als ze branden met de meegeleverde halogeen lampen is het veel te fel, dus ik zocht eens wat op het www. en zag dat er ook matte halogeendingen zijn, maar die mogen blijkbaar niet meer gemaakt worden hoorde ik later in de winkel, waar ik toen ledlampjes meenam om te proberen. Als ik de verpakking netjes opensneed mocht ik ze proberen. Zo gezegd zo gedaan, op de foto zitten ze erin, iets minder fel en wat warmer licht, beter maar nog niet optimaal vind ik, maar goed als het niet anders kan doen we het er maar mee, ik ga ze niet terugsturen, het zal ook wel een kwestie van wennen zijn.

Deze kocht ik voor in de keuken, daar werd geen lamp meegeleverd, dus daar draaide ik een oude in, maar omdat dit ook niet direct het plafond verlicht gaf de lamp ook wat minder licht, dus ik keek ook daarvoor voor een andere.

Ook een led lamp met Scene Switch   ik had er nog nooit van gehoord, maar het is erg leuk, drie verschillende standen in één lamp simpel met de aan- uit schakelaar.

Ik begrijp echt nog niets van de Lumen en de bijbehorende Watts waar dat ooit voor nodig was....

Ria Maandag 27 November 2017 at 7:11 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Familie happen

Een weekendje quality time.

Voor Sil een nachtje hier en een nachtje daar en vanmiddag gezellig naar de Smisse waar Lou speelde,

Daarna nog een hapje gegeten met z'n viertjes, erg gezellig en lekker.

We kunnen er weer even tegen!

Ria Zondag 26 November 2017 at 9:51 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Licht!

Kijk de trui past, hij staat leuk! Ze is er weer eens even.

Vandaag was verder de dag van het licht, de bestelde lampen kwamen binnen.

Het zijn allemaal dingen die vorig jaar met de verhuizing zijn blijven liggen en waarvan we zeiden 'dat komt nog wel een keer, we doen het er voorlopig mee'. Die 'wel een keer' is nu aangebroken, dat heb je soms dat het vanzelf lijkt te gaan, dat je er blijkbaar aan toe bent, dat de tijd er rijp voor is.

Deze doet hier niet meer mee, maar die hebben we vorig jaar wel nieuw gekocht bij de Praxis, de kap is vorige week ingestort een veel voorkomend euvel blijkbaar want toen we een paar dagen geleden door de Praxis liepen stond er daar ook eentje met een ingezakte kap. Dus mocht je een z.g.a.n. lamp kunnen gebruiken zonder kap....

Wel wennen altijd vind ik andere lampen, het zijn gewoon simpele rechte dingen foto's komen nog weleens als alles er is.

Ria Zaterdag 25 November 2017 at 7:05 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Tok tok

Gelijk maar doorgepakt vandaag en achter een bank aan, het moet toch een keer gebeuren en toen we laatst in Hulst waren hadden we al iets gezien wat dichterbij ook verkrijgbaar was, dus reden we naar Goes.

Nog steeds leuk en lekker zittend, in verschillende hoogtes en dieptes verkrijgbaar, liggend uitgeprobeerd, want dat moet ook kunnen, in een leuk donkerbruin stofje over acht weken geleverd. Heel fijn, weer een ei gelegd. 

Daarna nog een rondje gewandeld in de zon, het was heerlijk.

Ria Vrijdag 24 November 2017 at 4:49 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Winkeldekinkel

Zo, maar dan met zwarte pootjes, hebben we besteld. 

Het was het tweede stoeltje waarin Joop ging zitten en het zat goed vond hij, we hebben er zelfs twee besteld ook deze kleur, die totaal niet bij de bank past, dus ja......

Acht tot tien weken levertijd het is nog even aanmodderen, de andere stoel komt dan daar waar de sanseveria staat, waar zal ik die dan weer eens zetten, zo blijven we nog wel even bezig.

We vonden ook iets voor de tv, past precies op die plek, mooi bij de vloer ook en die mochten we gelijk meenemen. We hadden de kar niet meegenomen dus dat gebeurde later.

Het kwam zomaar op vanmorgen, zullen we eens bij Walhout gaan kijken want daar waren we nog niet geweest. Er staat genoeg daar, maar voor ons passende bankjes heb ik niet gezien, daar gingen we ook niet voor, maar ja ik doe dat dan tegelijkertijd.

Goed geslaagd vind ik!

Daarna deden we nog een rondje Korteweg, lekker in de zon die de hele middag al scheen het was heerlijk. Veel langer zullen de schaduwen niet worden.

Ria Donderdag 23 November 2017 at 7:11 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Ojee een snee

Het is eruit. 

Verdovingsprikken zijn niet fijn, maar voor de rest viel het wel mee, het is nog een aardig hompje.

Als het goed is komt het nu niet meer terug. Weefsel wordt nog onderzocht en er werd gevraagd of ze het verder nog mochten gebruiken, geen idee waarvoor. Ik vond dat best maar er schijnen mensen te zijn die dat niet goed vinden. Gewoon maar doen zou ik denken zonder te vragen, daar sta je toch niet bij stil, dat gebeurt pas als ze het gaan vragen.

Een beetje gevoelig is het nog wel, net of er in gesneden is, oja dat is ook zo!

Ria Woensdag 22 November 2017 at 3:55 pm | | Standaard | Tien reacties

Plakwerk

Wij plakten een paar stickers vandaag. Geen 'onder voorbehoud' meer met het idee dat het nog wel een jaar kan duren eer de boel rond is. Als het goed is is alles over drie maanden achter de rug.

Het is een fijn huis op een prachtige plek waar we met veel plezier zesentwintig jaar gewoond hebben en hopelijk hebben de nieuwe bewoners er ook een fijne tijd, dat wens ik ze van harte toe.

Didi rent nu in de polder en niet meer naar het hek, het is voor allemaal even wennen geweest maar we hebben nog geen moment spijt gehad. Het is goed zo.

Zo en nu hoop ik dat dit de laatste keer was hoor nog één keer een melding van het tekenen bij de notaris in februari en dan is het Scharendijkse tijdperk afgesloten.

Ria Dinsdag 21 November 2017 at 3:54 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,