Alles in de wind

We liepen een rondje Schraphage in de wind vanmiddag, al is dat voor Joop nog geen vanzelfsprekendheid, hij heeft nog de conditie van een slappe pannenkoek. Zijn voet ging ook weer pijn doen maar dan op een andere plek, dat kwam door de inlegzooltjes dacht hij. Bij ieder bankje dat we tegenkwamen ging hij wel even zitten.

Dan kon Didi ook even rusten was de smoes en die vond dat ook helemaal niet vervelend.

Veel wind, dat kwam mijn kapsel weer niet ten goede, maar hoe wilder hoe leuker vind ik zelf dus ik laat het maar lekker wapperen.

Vanavond aten we panneNkoeken met een nieuw potje stroop en het viel ons op dat de verpakking anders was. Al eeuwen was het potje rond, van karton en nu ineens van plastic met platte kantjes. Wat een onzin weer zo vonden wij..... daar was zeker over nagedacht....

En jawel ..... ik zocht het eens op. Ze zijn zo gek nog niet bij de Zeeuwsche Boerin.

Ria Zaterdag 10 Augustus 2019 at 5:56 pm | | Standaard | Dertien reacties

Spontaan

In de auto nam ik al een slokje en eenmaal thuis nog eentje en echt ik voelde het gelijk, het hielp, die tijmelixer en lekker was het ook nog eens. Daarna heb ik niet meer gehoest, alleen vanmorgen even maar toen heb ik gelijk maar weer een slok genomen.

Na de koffie kreef ik het opeens op mijn heupen, heerlijk. Zoiets moet spontaan komen, als je geen zin hebt wordt het niets. Nu is beneden alles weer lekker opgefrist, ramen schoon, vloer schoon, planten alweer buiten in de regen geweest,  lamellelen schoon, ga zo maar door in een paar uurtjes tijd alles gedaan.

Vanmiddag nog een rondje Korteweg met Joop. Het is ook goed dat hij nu weet wat er aan de hand is en dat het verholpen wordt, dat geeft rust en een helderder vooruitzicht.

Ria Vrijdag 09 Augustus 2019 at 6:06 pm | | Standaard | Twee reacties

Zien en zo

'Waar zijn de koetjes gebleven?' vroeg Joop, toen we er bijna tegenaan liepen. Ze stonden wel op een andere plek, maar om ze nou helemaal over het hoofd te zien... ik ben benieuwd of die nieuwe lenzen daar ook verbetering in brengen. Ik ben bang van niet.

We wandelden een rondje Stoofweg vanmiddag, het was heerlijk, echt Nederlandsch zomerweer zoals het hoort. 

We hebben een huiskrekel, want dat is het een krekel en geen sprinkhaan. De hele dag zit hij in/op hetzelfde blad, af en toe maakte ik eens een foto, hij vond het best.

Was ophangen boven zijn hoofd, heen en weer lopen, niets waar hij zich wat van aantrok.

Verder was ik even in Zierikzee voor een hoestdrankje. Het was er kermis, wat een drukte. Ik kocht een ijsje, keek even naar de zwiepende bakjes en reed daarna weer terug naar het rustige Zonnemaire.

UPDATE:

Ik twijfelde gisteren al of ik het plaatje er nog bij zou zetten, maar deze vond ik gisteren en dat vond ik eigenlijk wel een erg duidelijke uitleg:

Ria Donderdag 08 Augustus 2019 at 5:47 pm | | Standaard | Acht reacties

Staar

Vroeg op vanmorgen want Joop had een afspraak bij de oogarts en ik moest mee om terug te rijden, want dat zou hij zelf niet kunnen.

Eerst Didi uitgelaten en daarna togen wij naar Goes. Joop ging bij de dokter naar binnen en ik naar beneden voor koffie met een croissantje en ondertussen kijken naar de voorbijlopende mensen, wat toch anders is als een 'gewoon' terras. Ik ga het er verder maar niet over hebben.

Het duurde best lang, ik liep eens een stukje en kwam terecht naast een mevrouw die ook zat te wachten tot ze haar kwamen halen, ze had een vlekje op haar neus dat niet dicht ging een kleinigheidje vond ze zelf en ik ook eigenlijk, vergeleken met wat we aan ons voorbij zagen komen.

Na een uurtje kwam Joop weer om de hoek, hij zag me nog wel zitten gelukkig.

Staar, dat is het. Allebei zijn ogen moeten gepeld worden, of hoe zeg je dat, nieuwe lensjes in elk geval en daarna geen bril meer nodig. In september gaat het gebeuren, dat is mooi, dan zijn we daar ook weer vanaf.

De foto heeft te maken met filmopnames van de Koninklijke Luchtmacht.

Ria Woensdag 07 Augustus 2019 at 5:59 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Bezige bij

In de wingerd zit een bloeiwijze waar heel veel bijen en andere insecten op afkomen. Je kunt het bijna geen bloemetjes noemen en ze vallen ook zo weer uit.

Ik heb een paar keer een serie foto's gemaakt, maar die beesten zitten gewoon niet stil.

Verder fantaseer ik er dan bij dat het onze bijen zijn die even thuis wat lekkers komen halen, dat kan toch. Er zijn meer mensen met bijenkasten op het dorp dus dat hoeft helemaal niet zo te zijn natuurlijk, maar het kan wel.

Die van ons kan je aaien zegt Joop, dat ga ik maar niet proberen, maar bang ben ik ook niet als ze zo door de struiken zoemen.

De kriebelhoest duurt voort. Ik hoest te hard zegt Joop en ik hou mijn hand niet voor mijn mond, slecht opgevoed natuurlijk. Ooit is het weer over.

Ria Dinsdag 06 Augustus 2019 at 6:51 pm | | Standaard | Eén reactie
Gebruikte Tags: , , ,

Naweeen

De boeren zijn druk in de weer, groot materieel rolt door de polder en als ze over de smalle polderwegen rijden ga ik altijd maar zover mogelijk in de berm.

Het kan nu echt niet lang meer duren, wat duurt het lang dit jaar met die Tibouchina!

In de bloembakken op de stoep heb ik ook een paar dingen die nog moeten beginnen te bloeien, ik heb geen idee wat eruit gaat komen, dat maakt het wel extra spannend natuurlijk.

Het was echt nog zo'n bijkomdag, wel een beetje lopen sjouwen met spullen, want een nachtje in een ander huis brengt nieuwe ideeen, of je ziet juist wat je niet wilt dat kan ook, inspirerend in elk geval.

Lekker 'gewoon' zomerweer! Goed voor een ochtendrondje en een middagwandelingetje na een bakje thee met Mir, ook al gezellig.

Ria Maandag 05 Augustus 2019 at 6:27 pm | | Standaard | Eén reactie
Gebruikte Tags: , , ,

Disco disco

Het is alweer een tijdje geleden dat ik het erover had, maar gisteren was het dus zover, de reunie van het discofeestje van jaren geleden. Er waren nogal wat afvallers want ziekte en ongelukjes heb je nu eenmaal niet in de hand, maar we waren met een leuk clubje. Genoeg om wat herinneringen op te halen en gezellig te kletsen hoe het iedereen vergaan was na die tijd.

Na de barbeque kwam er een juffrouw met een tas met pruiken en toen werd het pas echt gezellig natuurlijk, hahaha, we pakten allemaal onze telefoons want lollig was het best natuurlijk, foto's maken van elkaar en maar doorsturen, 'oh die is leuk, stuur eens door'. Gelukkig wist iedereen hoe het moest.

Er werd eens van pruik gewisseld, maar van dansen op dezelfde banden die Kees nog steeds heeft kwam uiteindelijk niets.

En om twaalf uur gingen we lekker slapen.. wat er bij mij maar niet van kwam want dat vervelende kuchje was er weer. Gelukkig heb ik niemand uit zijn slaap gehouden.

Ria Zondag 04 Augustus 2019 at 4:56 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Snip

Een paar dagen geleden stapte ik uit bed en vroeg me af wat ik gedaan had die nacht of toch tenminste de dag ervoor, alles deed zeer. Ik kon niets verzinnen en de boel kwam wel weer op gang maar echt lekker voelde ik me niet, eigenlijk echt helemaal niet. Toen kwam er die nacht met de kriebelhoest, eergisteren, dat begon 's avonds al en ik deed geen oog dicht.

Gstermiddag toen Joop onderweg was en ik op de bank zat te breien begon het water uit mijn neus te druppen en het genies, ik ben gewoon verkouden. Daar denk je toch niet aan.  Hopelijk valt het een beetje mee, ik voel me al wat beter, het is niet dat het steeds erger word. De tweede keer in korte tijd, misschien nog genoeg antistoffen...

Het huis opgeruimd en een beetje gepoetst. gewandeld, ik had er zin in, het was lekker weer.

Ria Vrijdag 02 Augustus 2019 at 6:20 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags:

Pech onderweg

Hier was het vandaag allemaal om te doen. 

Even heen en weer naar Enkhuizen om een bijenvolkje op te halen. Ik heb nog even getwijfeld of ik mee zou rijden want Bovenkarspel ligt daar vlakbij en daar woont Thérèse, en dan zou ik even bij haar op de koffie kunnen. 

Maar vijf uur onderweg voor een bakje koffie bij Thé dat vond ik toch een beetje teveel, ik rijd toch al niet graag auto en wat ben ik achteraf blij dat ik het niet gedaan heb, want Joop was nog maar net weer op de terugweg toen hij een klapband kreeg, hij was gelijk langs de kant van de weg gaan staan en had de ANWB gebeld voor hulp. 

De auto is naar een tankstation gebracht en het 'thuiskombandje' werd eronder gelegd. Ze adviseerden hem alleen er niet helemaal mee naar huis te rijden want de andere band stond ook op springen. Raar dat ze dat bij de APK in februari niet gezien hebben.

Dat heeft hij toen maar gedaan met de nodige vertraging natuurlijk.

Afijn, de bijtjes zijn thuis en staan nu in het weitje bij de anderen.

Ik breide en wandelde een rondje en deed verder niets. Weinig geslapen afgelopen nacht, ik had een vervelend kriebelhoestje.

Ria Donderdag 01 Augustus 2019 at 5:50 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Genoeg

Ik ga het uitzetten, al die nieuwsberichten waar je dagelijks mee wordt geconfronteerd. Al die ellende, ik wil het niet meer weten.  Want wat heb ik eraan dat ik weet van dat vreselijke ongeluk met zoveel doden, van dat kind dat geduwd wordt, van dat kind dat naar beneden valt, schietpartijen hier, schietpartijen daar, wat moet ik ermee!

Om nog maar te zwijgen van de aarde die langzaamaan ten onder gaat, kan ik er wat aan doen? Maar het maakt wel angstig. Branden, plagen, stijgende temperaturen, het komt niet meer goed, het tempo versnelt...

Er is al ellende genoeg in de buurt, mensen die je kent, dat kleine wereldje om je heen. Dingen die de krant niet halen maar net zo pijnlijk voor de betrokkenen zijn, zo'n wereldje heeft ook iedereen.

Ik vind dat kleine wereldje genoeg voor mij, er valt al genoeg te tobben.

Ria Woensdag 31 Juli 2019 at 7:22 pm | | Standaard | Drie reacties