Win win

Joop stapt als het zo koud is alweer lekker ingepakt op de fiets, inclusief verwarmde wanten. Geen dooie vingers en ander koukleumgedoe, gewoon lekker warm fietsen. 

Gisteren begon hij ineens over een e-bike, of we die dan toch maar niet moesten kopen, dat zou het fietsen wel wat veraangenamen wat hem betreft. 

Ik zei gelijk nee, want fietsen is nog steeds mijn hobby niet en ik doe dat alleen bij prachtig zonnig weer, zonder wind. Maar ik kan me wel voorstellen dat Joop er wel baat bij heeft. Het waait hier regelmatig best hard in de polder, dus ja, hij moet wel aan de gang blijven natuurlijk en wat in zijn kop zit zit nu eenmaal niet in zijn kont dus vandaag heeft hij er al eentje aangeschaft, fietsenverkopers genoeg in de buurt.

Eerst een orientatierondje bij twee winkels en na enig nadenken weer terug naar de dichtstbijzijnde waar hij ook korting kreeg, de nieuwe modellen komen eraan. Het werd een Gazelle Grenoble c8.

Er zijn veel verschillende modellen dus ik doe maar geen foto of link, die komt maandag wel, dan wordt hij bezorgd. De motor zit in elk geval onder de bagagedrager. Zijn 'oude fiets' die we vorig jaar ook daar kochten kon hij weer inruilen. En korting en inruilen, win win.

Ria Zaterdag 21 November 2020 at 6:37 pm | | Standaard | Negen reacties
Gebruikte Tags: ,

Vegen en scheppen

Wat een prachtige morgen vanmorgen. Lekker vroeg op stap want dat beloofde mooie plaatjes.

Ik keek eens vooruit en eens achteruit, alles even mooi in de oranje gloed van de pas opgekomen zon.

Na de koffie veegden we samen de stoepen rondom het huis, ik voog en Joop schepte met twee blikken alles in de kliko. Ja wij vegen, voog, gevogen, er zijn er nog wel een paar van zulke waar ik zo gauw niet op kom.

Het voorste huis wordt helemaal opgeknapt, zo leuk om te zien hoe mooi ze het maken. De vorige bewoonster woonde daar samen met haar hondje, haar man was al lang geleden overleden en de boel verpauperde.

De laatste keer toen ik haar ontmoette was ze vergeten haar gebit in te doen. Geen idee of ze nog leeft en waar het hondje gebleven is, zo gaat dat dan. Huisje werd netjes leegemaakt en was zo verkocht.

En vanmiddag weer een rondje met Paule door de polder.

Gelukkig hoefde ik niet te koken want vrijdag=pizzadag.

Update voor Francien

Ria Vrijdag 20 November 2020 at 6:29 pm | | Standaard | Vijf reacties

Il est arrivee

Het is inmiddels traditie geworden, de jaarlijkse Beaujolais foto.

Er waren buien vandaag. Allebei de kleinde rondjes die ik deed kreeg ik een klein buitje op mijn nek, dat viel mee dus. 

Vanmiddag reed ik even om de Beaujolais in Zierikzee. Gall & Gall is denk ik nog de enige die ze verkoopt, ik ga niet eens verder op zoek. Wel vertelde hij dat de jaarlijkse pas gebottelde nieuwe wijn een come back maakt. Laten we het hopen er gaan al zoveel tradities verloren.

Ria Donderdag 19 November 2020 at 6:55 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , ,

Hendrik Jan

Vanmorgen eerst op de fiets naar de Veerhoek om Heleen te helpen de geraniums naar hun winterverblijf (poterkot) te brengen, dat gaat nu eenmaal niet zo makkelijk als je rug het niet doet en als het gaat vriezen ben je te laat. Altijd fijn als je weer wat weg kunt strepen dat nog moet voor de winter.Ik had me aangekondigd als Hendrik Jan vandaar de titel.

Na even pauze stapte ik alweer op de fiets richting de Dijkhuisjes waar Paule op me wachtte voor een wandeling.

Wat een zon vandaag! Ik was zodoende zowat de hele dag buiten. Vanaf een uur of tien tot een uur of half drie, met een pauze van een uur. Ik zit er van te gloeien, best moe ook.

Joop was nog even in het ziekenhuis in Vlissingen, iets met zijn oog en nu blijkt dat zijn bril niet goed is, zonder ziet hij 40% beter dan mèt, met zijn linkeroog, dat kan toch niet te bedoeling zijn. Wel druppeltjes in één oog en ik was niet mee, want ze gingen alleen maar kijken zei hij. Hij is weer heel thus en de prei zit er in. Bril aan passen en verder geen zorgen, de nastaar is goed verlopen, zwarte vlek kan een klonter eiwit zijn.

Ria Woensdag 18 November 2020 at 4:52 pm | | Standaard | Zes reacties

Op de thee

Hè hè eindelijk weer eens een dag om over naar huis te schrijven. Er was zon, ook nog wel wat nattigheid, maar het was lekker om buiten te zijn.

Vanmiddag weer eens op de thee in de Veerhoek, dat was ook alweer een tijd geleden. Nog wel een keertje samen gefietst laatst, dat wel en binnenkort hopelijk weer samen wandelen.

Daarna nog een extra stukje door de polder juist omdat het zo lekker was. De selderieknollen worden nu ook gerooid en er staat nog een heel veld met suikerbieten daar, dat wordt nog een 'slik' bende!

Er worden zo langzmerhand voorbereidingen getroffen voor de uitgestelde DriveByByeBios waar we binnenkort vast van kunnen genieten, het aantal besmettingen lopen terug en uiteindelijk is dit bedoeld als een coronavriendelijk uitstapje.

En dan zo rond een uur of vier valt de schemer alweer in. Nog een week of vijf en dan keert het tij weer, nog even doorbijten. Ik kijk uit naar januari! December zegt me niets met al zijn opgefokte gezelligheid, maar dat is vast geen nieuwtje.

Ria Dinsdag 17 November 2020 at 7:05 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Schodde

Het zijn een beetje saaie dagen. Laat licht, vroeg donker, dat is nu eenmaal zo rond deze tijd, maar als het zonnig weer is wil dat nog weleens wat uitmaken. En dat is het nu niet.

Somber en nattig. Gisteren helemaal, het grootste gedeelte van de dag regen. Vandaag was het droog, dus kon er tenminste weer gewandeld worden. Heerlijk! 

Ook gekleurd natuurlijk. Breien durf ik nog niet. Voor Joop heb ik een trui gekocht die hij graag aan heeft gelukkig, hij draagt zelfs de trui niet eens meer die ik vorig jaar gebreid heb, dus ik pas even.

Van foto's maken komt ook weinig, zeker met dat grijze weer niet, alles is saai.

Ik weet niet meer waarom op 25-11-2004 'Sinterkloas z'n wieze oad schodde', maar er is altijd wel iets om 'jun oad over te schodden', dacht ik zo.

Ria Maandag 16 November 2020 at 7:10 pm | | Standaard | Twee reacties
Gebruikte Tags: , ,

De liefste

Gisteren gebeurde het weer, ik had een wandeling gemaakt en liep door het dorp naar huis.

'Zonder hond? Neem je geen hond meer? Geen zin meer on te wandelen...!..' en ik herhaalde nog maar eens dat ik er niet meer aan begin, dat ik tenslotte ook iets kan krijgen.... of Joop

Maar nee, zo màg ik niet denken, ik moest naar die oude man van een stukje verderop kijken die elke dag nog met zijn hondje loopt. Ja die oude man heeft geluk, maar er is ook een oude vrouw die steeds weer aan het regelen is om haar hondje een stukje te laten lopen, maar daar komt niemand mee aandragen.

Nee, ik moet afwachten wat er op mijn pad komt! Dat vooral!

Nou als ik niet wil dat er een hond op mijn pad komt dan komt hij er ook niet, zo simpel is het.

Ik wandel met genoegen, zeker nu het zo koud is, lekker door, flink de pas erin.

Geen hond heeft ook zijn voordelen. Heel de dag regen vandaag en ik hoef niet naar buiten, best fijn, al had ik het met hond natuurlijk wèl gedaan, ingepakt en wel een rondje en er zijn echt heel veel hondenbezitters die met zulk weer alleen even naar een stukje gras lopen en snel weer naar binnen gaan.

Als ik nog tien jaar jonger was begon ik gelijk weer aan zo'n dotje als in het filmpje, zoals ik ook tien jaar geleden deed en daar heb ik nooit een dag spijt van gehad en het zou dan ook echt weer een Rottweilertje zijn hoor, dat zijn de liefste, ik mis haar nog elke dag...

Ria Zondag 15 November 2020 at 6:05 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags:

Het is wat het is

Als er eentje klaar is vraag ik meestal aan Joop wat hij ervan vindt en wat het is. Deze keer was hij duidelijk, 'dat zijn wij', waarop ik vroeg wat we dan aan het doen zijn want we zitten wel op onze knieën en weer kwam rap het antwoord 'juun trekke'!

Nou dat is het dus en daar kunnen jullie het mee doen.

Vroeger werd de juun nog gewoon met de hand uit de grond getrokken, daar kwam nog geen machine aan te pas, hij deed het weleens in de schoolvakantie om wat te verdienen, maar dat was nog voordat we elkaar leerden kennen, dus ja ergens klopt er iets niet!

Ria Zaterdag 14 November 2020 at 4:23 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , ,

Blunder

Als we 's morgens allebei tegelijk de deur uitgaan is het altijd weer de vraag wie er het eerste thuis is. Joop fietst 10km en ik wandel er ruim 3. Voor mij ligt het er dan aan wie ik tegenkom en hoeveel praatjes en of foto's ik maak en voor Joop maakt het uit hoe hard het waait en uit welke hoek.

Wat die praatjes betreft maakte ik laatst wel een behoorlijke blunder. Er zijn dames die elke ochtend samen wandelen, ik hoor ze dan al van een eind aan komen kwebbelen. Nu was het de laatste tijd zo dat er weleens een andere dame de plaats in nam van één van de eerste twee (let op het wordt ingewikkeld) en bij zoiets slaat dan gelijk mijn fantasie op hol: 'het is vast haar dochter die een nachtje over is' en daar blijft het dan even bij.

Maar als dan steeds vaker de tweede de plaats van de eerste inneemt gaat mijn fantasie verder: 'misschien is haar relatie voorbij en woont ze weer tijdelijk bij haar moeder', niks raars tegenwoordig, vroeger ook niet.

Vorige week was het plots het geval dat ik eerst de twee dames zoals ze in het begin liepen tegenkwam, dus dame 1 en 2 en een stukje verderop dame 3 met een meneer erbij. Toen begreep ik het niet meer... en ik zei: 'ik kwam je moeder ook al tegen', idioot natuurlijk want dat had ik maar verzonnen. Waarop ze antwoordde 'nee, dat is mijn moeder niet hoor, dat is de overbuurvrouw!', daar bleef het weer bij, we lachten erom en liepen verder.

Een paar dagen later liep ik een stukje op met 'moeder' ze was alleen met haar hond en ik vertelde over mijn vergissing. 'Oooh dat zal ze leuk vinden' zei ze, 'we zijn ongeveer even oud!'

Hahaha, we konden er wel om lachen, ze begreep het ook wel, want zij is grijs en de 'dochter' blond, heel ander type ook, dus ja. Op rimpels let ik nooit zo, maar moeder had ze ook niet zag ik nu.

De nestkast van de foto hangt er pas, geen idee voor welke vogelsoort hij bedoeld is, het lijkt mij een roofvogel, maar dat kom ik vast nog wel te weten binnenkort.

Ria Vrijdag 13 November 2020 at 6:58 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Na de regen

Regen vanmorgen en ik hoefde niet dus deed ik het niet. Wel een paar uurtjes later toen de zon er al weer door kwam af en toe. Het kleinde broertje van gisteren had inmiddels ook zijn hoedje uitgeklapt.

Begin van de middag deed ik wat boodschappen in een bijna lege Plus, dus ik kon fijn bij iedereen uit de buurt blijven. Ook nog even bij Zuidbos voor groente en fruit, de meegenomen verse spruitjes zijn inmiddels alweer op.

Ondertussen was er een bos bloemen bezorgd, dat is ook weleens leuk, vooral als je het totaal niet verwacht.

Nou en toen aan het eind van de middag nog een klein rondje een dag stelt echt niets voor als je lekker bezig bent.

Heerlijk weer!

Mooie wolken!

Ria Donderdag 12 November 2020 at 6:06 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , ,