Zon en schaduw

Gisteren kwam ik niet zo aan de dagelijkse dingen toe omdat je soms gewoon even wilt vertellen wat je kwijt wilt, maar ik had toen dus ook nog een parasol gekocht bij Leen Bakker. Thuisgekomen opgezet, maar eigenlijk vond ik hem te groot, het zou iets moeten zijn om makkelijk even te verzetten, we hebben al de hele grote onhandige, die staat waar hij staat om schaduw te maken zodat het terras niet te warm wordt en de twee stoelen en een tafel eronder.

De nieuwe was te groot dus ik deed hem weer in zijn hoes en vanmorgen als eerste naar Zierikzee. Ik wilde eerst nog bij de Action kijken waar ik dus nooit kom, maar nu even wel en daar stonden de mensen buiten in de rij, keurig een stukje van elkaar en als er iemand buiten kwam mocht er weer iemand naar binnen. Super! De nog goedkopere parasols als bij Leen Bakker waren jammer genoeg al uitverkocht. 

Zodoende stond ik om twintig voor tien daar al voor de deur, om tien uur zou de winkel pas open gaan. Klokslag tien uur ging de deur open stortte het personeel zich naar buiten. 'U moet nog even geduld hebben hoor we zetten eerst alles buiten anders komen we daar niet meer aan toe'. Tien over tien mochten we naar binnen. Slechte zaak. Eigenlijk mag ik die Leen ook helemaal niet.

 Ik dropte mijn parasol bij de kassa en liep door voor twee (Mir wilde er ook een) kleinere en een voet, dat ging gelukkig vlot en fijn dat er ook een steekwagentje bij de parasolvoeten stond. IK reed gelijk door naar Scharendijke om hem af te leveren en nog wat boodschappen te doen.

Bij de PLUS was het rommelig en erg druk, van schoonmaken van de wagentjes was geen sprake meer en heel veel mensen deden of er niets meer aan de hand was, mensn met mondkapjes vielen echt uit de toon. Een paar Brabanders stonden buiten zich te verbazen, zij gingen niet naar binnen, 'mensen doen hier of er niets meer aan de hand is, wij komen uit Brabant en hebben heel veel meegemaakt' zei de mevrouw tegen mij.

Tsja, ik weet het niet hoor, van mij mag het 'normale' leven ook weer verder gaan waar we gebleven waren, met een beetje meer afstand en wat meer hygiéne op bepaalde plaatsen misschien.

Thuisgekomen de nieuwe parasol neergezet. Prima! Lekker stevig en gaat niet gauw wapperen en schommelen bij een beetje wind, wat de grote wel doet. Nu hebben we bij het rotan zitje ook wat extra schaduw. Dat is eigenlijk alleen 's morgens en eind van de middag nodig , verder is er wel schduw van de boom en de inmiddels groene schutting. We hebben een heerlijke tuin op het zuiden! En zoveel bloemen!

Ria Donderdag 25 Juni 2020 at 5:50 pm | | Standaard | Drie reacties

Overdenkingen

Lekker vroeg op stap om met Paule te wandelen. Ik had me voorgenomen hetzelfde rondje als gisteren te doen maar dan andersom. Paule had geen zin en weigerde de Bosweg in te gaan, later begreep ik dat hij dat rondje niet goed kent, de Langeweg en de Schapeweg zijn meer bekend terrein. Nu deden we een rondje dorp en we kwamen bekenden tegen, geen probleem, die omgeving kent hij weer beter. 

Na de wandeling dronk ik nog even wat, eerder ging ik steeds gelijk naar huis, maar ik merk dat het bazinnetje het wel gezellig vindt als ik ook nog even wat drink. Er liggen al meerdere hondjes daar waar ze woont begraven en bij de laatste hadden zij en haar man besloten er geen meer te nemen.

Na het overlijden van haar man vonden de kinderen het beter dat ze toch nog maar een hondje nam ook in verband met de veiligheid. 

Natuurlijk wilde ze dat wel want immers altijd honden gehad, maar nu kan ze er niet meer mee wandelen en moet ze van alles gaan regelen om het beestje toch wat in beweging te houden. Dat valt niet altijd mee en ze voelt zich dan weer schuldig, terwijl ik het graag doe natuurlijk. Zij is ongeveer tien jaar ouder dan ik.

Ik heb nu ook besloten dat ik geen hond meer wil en dat meen ik. Wandelen, oppassen, vind ik prima, maar geen eigen hond meer, dat dat duidelijk is, zelfs niet op zwakke momenten.

Voordat we Simba namen was ik al begonnen met wandelen omdat ik last van mijn rug had en dat hielp en toen iemand tegen mij zei 'waarom neem je geen hond, je wandelt zoveel' ben ik erover na gaan denken en wist ik ook al precies welk ras het moest zijn.

Ik heb zoveel van onze twee honden gehouden. Probleemloze honden waren het, nooit ziek, zoveel gewandeld, het waren echt mijn honden. Joop is niet zo'n hondenliefhebber, ze waren er en dat was goed. 

Dus nu zeker geen hond meer, ik kan het Joop niet aandoen alleen met een hond achter te blijven en als ik alleen over zou blijven wil ik het ook niet meer. Dat heb ik nu besloten omdat ik die mevrouw zie, dat wil ik niet meemaken.

Ik zie ook een meneer hoor, dik in de tachtig, elke dag met zijn hondje lopen en fietsen, dat hondje is zijn alles, maar ja die rijdt ook nog een paar keer op een jaar naar Denemerken naar zijn zoon... er zijn natuurlijk uitzonderingen.

Het wandelen alleen bevalt me eigenlijk uitstekend. Ik kan lekker doorlopen, foto's maken zonder dat ik op Didi hoef te letten, ik kan gaan op andere momenten van de dag en zonder na te denken op een terrasje gaan zitten, ik vind het wel fijn.

Dat neemt natuurlijk niet weg dat ik haar mis. elke dag en nacht, heel erg. 

Harry Vermeegen zegt het raak in zijn bedankje een paar weken geleden toen zijn hond pas overleden was

'jullie snappen hoeveel je van een hond kunt houden en dat dat soms meer kan zijn dan van een mens...'

Lees verder »

Ria Woensdag 24 Juni 2020 at 6:37 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Verrassing

Na een bijna slapeloze nacht eerst een rondje met Paule vanmorgen, voordat het warm zou worden. Hij begint het leuk te vinden geloof ik en we maakten een flinke wandeling, hij weet alleen nog niet dat hij niet steeds door mijn beeld moet lopen.

Joop fietste naar Scharendijke en bracht alweer een appelflap mee, dat moet ook weer geen gewoonte worden natuurlijk. Dan denk je dat je gezond bezig te zijn en dan elke keer een appelflap.

Daarna nog even naar de groenteboer op Nieuwerkerk voor wat verse spullen en toen was ik toe aan een middagdutje. Het is alweer te warm. Ik vind het niets.

Eind van de zomer vorig jaar kocht ik nog een paar plantjes in de uitverkoop bij de Fixet op Schuddebeurs, geen idee wat eruit zou komen en nu heb ik dit! Is het niet prachtig! Heel klein hoor, maar vol bloemetjes nu, mooi rood.

En nu heb ik nog zoiets, dezelfde dag gekocht, de knoppen zitten erin, maar ik heb geen idee wat eruit komt. Erg spannend dus.

Vroeg naar bed ik krijg nu (7uur) alweer slaap.

Ria Dinsdag 23 Juni 2020 at 6:21 pm | | Standaard | Drie reacties

Patatje mèt

Joop had al vroeg een afspraak met de dokter vanmorgen, maar toen bleek de dokter zelf ziek, dat kan ook gebeuren.

Mir kwam gezellig op de koffie met een vaderdagbij, maar moeder was ook best blij met zo'n leuke bij.

'Wanneer gaan we nu weer zoenen' vroeg ze toen ze weg ging en we al netalsof hadden gedaan, dus toen hebben we maar weer eens even geknuffeld, het werd tijd.

 Vanmiddag heerlijk gewandeld, wind, zon, twintig graden, thee bij Heleen, daarna liep ze mee naar het dorp en deden we nog een kopje thee op het terras.

Joop fietste, daar was het ook al lekker weer voor en vanavond heb ik weer patat gebakken, sla en een lekker gekruid kipfileetje erbij, heerlijk! 

Anders bakte ik altijd aardappels als ik zo'n soort menu had, maar sinds ik de patat herontdekt heb ben ik blij! Veel  lekkerder en veel minder vet.

Waar een mens toch al niet gelukkig van kan worden en voorlopig kunnen we nog even vooruit want de nieuwe staan alweer te bloeien op het land. Ja, dat zijn aardappelplantenbloemen op de foto!

Ria Maandag 22 Juni 2020 at 6:50 pm | | Standaard | Acht reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Het gaat zoals het gaat

We versliepen het eigenlijk een beetje, het was ineens na negenen, dat komt er van als je tegen de ochtend een tijd wakker ligt. Gelukkig was het toch zondag en hoefden we niet naar ons werk, o nee, dat hoeft toch al een tijdje niet meer.

Heerlijk gewandeld, het was er weer voor, wel veel wind, dus Joop was minder blij.

De rest van de dag gekleurd, hij moest af en ik wist niet goed hoe, maar het is gelukt.

Vanavond nog een rondje en de dag zit er alweer op.

Ria Zondag 21 Juni 2020 at 9:17 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Momentjes

Begonnen met een ochtendwandelingetje langs het tuintje van Digna, de klaprozen bloeien prachtig op het ogenblik, maar in het tuintje van Digna bloeit eigenlijk altijd wel wat.

Jackson stond me ook al op te wachten maar ik was vergeten iets lekkers mee te nemen, toch werd ik vriendelijk begroet en we maakten even een praatje.

In de Stoofweg stond deze schoonheid te bloeien en er was ook een aalscholver en een reiger.

Joop fietste helemaal via Serooskerke, Renesse, Scharendijke, hij heeft het nu echt te pakken hoor, wel af en toe een pauze voor ijs of wat vocht. Hij wordt wel af en toe ingehaald door oude dames die bijna niet trappen zei hij, dat zouden die oude dames misschien beter wel kunnen doen...

Vanmiddag weer een een rondje met mijn nieuwe vriendje, het gaat al beter, natuurlijk nam ik lekkers mee en was er wel af en toe een terugkeermomentje. Hij vindt me aardig zei hij en natuurlijk weet hij de kortste weg naar huis, maar dan is hij bij mij wel aan het verkeerde adres.

Eind van de middag dronken we nog even een drankje op het terras bij de Smisse waarbij ons (Joop) iets opviel...

Ria Zaterdag 20 Juni 2020 at 6:17 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , ,

Pauze

Allebei vroeg op pad vanmorgen, ik op weg naar de papavers, Joop naar Scharendijke voor een kopje koffie bij Salud. Mijn rondje was niet zo heel lang (6,5km), met in mijn achterhoofd dat ik verder niet meer zou lopen vandaag, een mens moet ook niet overdrijven. Het fietsen gaat Joop steeds beter af, zegt hij zelf, het kost hem minder moeite en rusten onderweg is er niet meer bij, behalve voor een kopje koffie dan, maar dat heet pauze.

Na koffie en een boterham reed ik ook weer maar eens om wat boodschappen op Scharendijke, het lijstje met de broodnodige dingen lag al klaar en ik vergat het niet deze keer. Een praatje hier en daar en dan ben je zo een uur verder, Joop was dan ook nergens meer te bekennen, sterker nog, toen ik thuiskwam was hij daar ook alweer.

Een rustige middag verder, lekker zitten kleuren met het raam open.

Ria Vrijdag 19 Juni 2020 at 6:55 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Kijken en koken

Wisselend bewolkt noemen ze dat, of hier en daar een bui, dat kan ook. Mooi is het zeker, vooral als het droog blijft natuurlijk. Ik heb weer genoten vanmorgen, negen kilometer in de benen en zeker fijn om dat 's morgens gelijk al te doen merk ik nu. gewoon na de koffie gelijk de deur uit.

En dan klik ik maar wat in de rondte, zeker in dit seizoen met dit weer valt er genoeg te klikken.

Het is niet mijn streven de prachtigste foto's te maken. Natuurlijk valt de één mooier uit dan de andere maar vooral bij zo'n wandeling gaat het mij meer om de sfeer en het laten zien van wat ik zie. 

En dan heb ik nog de hele middag om een beetje te rotzooien, lekker buiten koffie en thee en gewoon wat dingen doen die nu eenmaal moeten.

 Wil je de rest van de foto's ook zien dan kan dat op Instagram en af en toe op Facebook

Lekker pasta gemaakt vanavond, goed gelukt! Koken lukt ook de ene keer beter dan de andere. Ik kijk tegenwoordig voor het slapen gaan vaak filmpjes over koken, best leerzaam en misschien als je maar vaak genoeg kijkt....

Ria Donderdag 18 Juni 2020 at 6:29 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , , ,

Voorbij

  Omdat het zo warm is overdag maak ik lekker 's morgens al een flinke wandeling, als het er dan niet meer van komt de rest van de dag, heb ik dat in elk geval maar te pakken.

 Mooie foto's gemaakt vind ik zelf, dat is ook waar ik het voor doe natuurlijk, twee vliegen in één klap eigenlijk drie, want thuis ook weer iets te doen en ook weer lekker  aan het kleuren.

Vanavond was de laatste les van de fotocursus. We begonnen met z'n tienen en er waren er nog vijf over, dat is wel jammer natuurlijk, al vind ik een klein clubje wel veel gezelliger.

Er was er gelukkig eentje zo attent geweest iets lekkers te kopen en een kaart waarop we allemaal iets schreven voor de docent, geen moment aan zoiets gedacht, want hij had het goed gedaan ondanks de corona toestanden.

Bij deze mijn dank en de best gelukte blur foto van hem van vorige week toen hij voor ons heen en weer fietste.

Kianooosh Gerami hij ontwierp pas de Zeeuwse kus, nu te koop als t-shirt.

Een beetje extra reclame van mij, ook kunstenaars beleven zware corona tijden denk ik zomaar.

Ria Woensdag 17 Juni 2020 at 6:43 pm | | Standaard | Vijf reacties

Tussen haakjes

Sinds een paar weken staan er een stuk of vijf bijenkasten onder aan de Binnendijk. Die mvrouw heeft een hele grote tuin, dus ze dacht zeker 'kom, laat ik eens wat bijen(kasten) uitnodigen'.

Geen bloemetje in de buurt te bekennen, ze staan tussen de bomen, die bijen zijn denk ik een beetje boos want ik ben al twee keer aangevallen nu, vanmorgen weer.

Het is dan zomaar 1 (één) bij hoor en ik loop bovenop de dijk, 's morgens in de vroegte, te genieten, en dan komt er zo'n rotzak rond mijn hoofd draaien. Niet op een paar meter afstand of zo, nee hij komt gewoon naar me toe en is van plan me dood te steken, zo voelt dat. Kortom ik kom voorlopig niet meer op de Binnendijk. Dat zullen dan wel rondjes Stoofweg worden. Gelukkig zijn de kersen bijna op.

In de Bosweg beginnen de papavers te bloeien, een prachtig gezicht en in de Korteweg de aardappels, het wordt een feestelijke boel buiten. Goed dat ik wat foto's maakte, want even niet die kant. (zie boven)

Toen we zaterdag op het terras bij de Smisse zaten, waar je nu trouwens heel luxe best ver uit elkaar kunt zitten als je dat wilt, zag ik al dat er bij de buurman (welke buurman, zou Joop zeggen), vanuit huis de achterbuurman, maar vanaf het terras gewoon de buurman, die daar pas woont, allemaal schilderijtjes (dacht ik) voor het raam stonden, maar het blijken tegels te zijn. 

Achterbuurman doet vanalles met tegels. Erg leuk. En mooi ook, denk ik... voor binnen en buiten, wat je maar wilt.

Gewoon weer een winkel in Zonnemaire! (toch zoiets dan)

Vroeger woonde daar huisschilder Wim Telle.

Ria Dinsdag 16 Juni 2020 at 6:50 pm | | Standaard | Zes reacties