Ouderdom

Het is geen weer om foto's te maken, tenminste dat vind ik, behalve af en toe een mooie bui, maar ja die zag ik vandaag ook al niet.

Gisteravond onder het koken begon mijn rug opeens te prikken, wat zeg ik, flinke steken waren het en vandaag ook nog. Ik informeerde eens bij mijn zus of zij dat ook ooit eens had, maar haar advies was om maar gewoon even bij de dokter langs te gaan.

Onze familie heeft best wel een vlekkengeschiedenis, het verhaal van mijn zus mag er zijn, haar zoon was als kleuter ook al aan de beurt, dus we zijn alert.

Mijn geprik betreft een heel klein vlekje, de dokter keek er eens naar nam de maat en zei dat ze me over een half jaar terug wilde zien. Ik vroeg of ze het er niet gelijk uit kon snijden, dan was het maar weg, en ja dat kon wel maar de kans op een minder mooi litteken op je rug is groot, zei ze. Nou dat zal me echt een zorg zijn hoor, op mijn leeftijd heb je daar echt geen boodschap meer aan, dus volgende week is het weg.

Hoe ouder je wordt hoe meer narigheid je tegen komt. Ziektes, nieuwe kanker, terugkerende kanker, nog meer kanker, beroertes, hartproblemen, alzheimer, dementie, het is echt verschrikkelijk! Daar is mijn pukkel niks bij. Ik ben tot nu toe een gezegend mens en dat realiseer ik me elke dag.

Joop zegt altijd 'ik heb nooit niks' als hij weer eens iets mankeert, maar 'nooit niks' is toevallig wel 'altijd wat'.

Ria Donderdag 03 Oktober 2019 at 6:20 pm | | Standaard | Acht reacties

Denkwerk

Zo onder het breien verzin ik alvast wat ik daarna eens zal gaan doen. Nu had ik al nieuwe bollen gekocht, maar ik herinnerde me ineens die veel te grote rode trui, die moest ook nog overnieuw, ik ging eens op zoek maar kon hem nergens vinden. Misschien had ik hem al uitgetrokken er stond me nog zoiets bij, ja dat moest het zijn. Ik op zoek naar bollen die ook al nergens te vinden waren. Steeds meer begon het te dagen. Achterin de kast vond ik hem en trok hem eens aan en ja hoor, hij pastte precies, op de mouwen na, nu wist ik het weer, te lange mouwen is zo onhandig! 

Gisteren heb ik ze ingekort en nu is hij perfect, streepje loopt ook door tot onderaan nu. Ik ben tevreden.

Toch wel een kwalijke zaak dat ik dat dan niet meer weet vind ik...

Na al dat gebrei eerst het huis maar weer eens aan de kant gedaan, lekker gewandeld ook nog, al heeft Joop me wel opgehaald toen ik bijna thuis was vanmiddag, er kwam een bui aanzetten en met de was nog buiten wilde ik dat eerst liever binnenhalen.

En oja vanmorgen zag ik pas dat de Proppers die gisteren het 'onkruid' in het dorp onder handen namen al mijn pantjes hadden weggemaaid! Gewoon op onze eigen grond, niks van de gemeente bij! Ik ben boos! 

Van die mooie goed onderhouden rondjes om de paaltjes, dat is echt onkruid hoor, daar wordt niet naar omgekeken. Proplul! En als je het niet zeker weet kom je het eerst even vragen!

Het komt wel weer terug, maar ja zonde is het wel.

Ria Woensdag 02 Oktober 2019 at 4:56 pm | | Standaard | Tien reacties

Naaien en maaien

Nog even een paar draadjes denk je dan nadat de mouwen er ingezet zijn, maar nee hoor dat duurt bijna net zo lang als die mouwen inzetten. Maar hIj is klaar, en past, tenminste nog wel voordat ik hem waste...

Vanmiddag een rondje Schraphage waar vorige week nog mais werd gemaaid en ik weet het nu.

Het wordt gemaaid en gelijk vermalen (?) en weer uitgespuugd. 

Het lijken om en om hoopjes, blad en mais. En er was niemand die dat wist? 

Eenmaal thuis weer aan het volgende karweitje begonnen, maar dat vertel ik morgen wel.

Ria Dinsdag 01 Oktober 2019 at 7:09 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , ,

Komt goed

We waren vanmiddag even in Goes voor nieuwe schoenen voor Joop. Hij heeft nu één paar met onbuigzame zolen, tenminste bij één voet, maar zo kan hij nooit eens afwisselen.

Hij draagt ze hele dagen en eindelijk heeft hij helemaal geen pijn meer en hij kan nu ook weer goed lopen, wie had dat ooit nog gedacht na al die narigheid van afgelopen winter.

Een paar gepast, we zagen verder niet zoveel leuks, want het moeten wel degelijke schoenen zijn natuurlijk. Die hij al heeft zijn bruin, dus de nieuwe zijn zwart. Blauwe had ik ook wel leuk gevonden maar die waren er niet meer in zijn maat. Volgende keer misschien. Vrijdag zijn ze klaar.

Zodoende was de dag weer een beetje in de war, maar het was wel lekker weer, geen druppel regen en de zon kwam er zelfs nog even door.

Tussen de bedrijven door breide ik de halsbies aan de trui van Joop, nu de mouwen er nog in en duizend draadjes afhechten en hij is klaar! Vanmorgen heeft hij even gepast en zo te zien komt het goed. Wat zal hij straks toch netjes zijn met al die nieuwe spullen.

Ria Maandag 30 September 2019 at 8:00 pm | | Standaard | Vijf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Goedgekeurd

Het was even een paar uurtjes droog en ik trof het geweldig met mijn rondje Schapeweg. Heerlijk!

Of de boer die zijn aardappels nog niet binnen heeft ook zo blij is met al die regen weet ik niet, ik denk het haast niet, want het wordt nu wel weer heel erg nat ineens op het land, maar dat was nodig riepen ze steeds, dus ja....

Ik maakte een begin met het in elkaar naaien van de trui van Joop, het meeste breiwerk is klaar, alleen de V nog rond de hals. Spannend hoor, maar het duurt nog even want ik heb wol tekort en de winkel is pas donderdag weer open.

Vanavond kwam Mir gezellig even een hapje meeeten, de laatste maanden eten we geloof ik steeds hetzelfde als ze komt eten, maar het smaakt blijkbaar goed en de lampen zijn ook goedgekeurd.

Ria Zondag 29 September 2019 at 7:28 pm | | Standaard | Drie reacties

Hufters

Een folderbezorger die geen zin meer had blijkbaar. Ik snap niet dat iemand zoiets nog durft te flikken, maar ja wat dat betreft gebeurt er nog genoeg waarvan je denkt, hoe is het mogelijk.

Ik maakte geen foto's vandaag, het was buiig, maar toch nog lekker gewandeld en even naar Bolle voor de dierendag actie. Verder wat gebreid, Joop kan niet wachten tot zijn trui klaar is natuurlijk.

En nu ben ik moe. Versleten.

Ria Zaterdag 28 September 2019 at 6:41 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: ,

Schroefjes en foefjes

 

De lamp was er al vroeg vanmorgen dus Joop kon snel aan de slag, maar ja schroefje te lang, schroefje te kort, te dik, te dun, eindelijk één goed schroefje en een te lange, maar ik heb toevallig wel de knapste schroefjes en foefjes specialist in huis, altijd en overal een oplossing bij de hand.

En hij hangt! Ik vind hem prachtig, mooi rond, mooi licht, geen geschitter, nergens voor of in de weg. Hoe het er in het donker uit ziet zien we straks.

Verder een paar dingen verhangen en schilderijen omgewisseld. Et voila!

Ria Vrijdag 27 September 2019 at 5:22 pm | | Standaard | Zeven reacties

Speels

Kijk, de nieuwe lamp. Aan deze hoeven we totaal niet te wennen, fijn licht, ik heb er weer zo'n driestandenlamp ingedaan, geen geschitter aan je ogen en Joop is gewoon zichtbaar als hij aan is. Je kunt er ook heel goed speculaas bij eten, aan of uit dat maakt wat speculaas betreft geen verschil.

De kap staat hier nu een beetje scheef, dat mag best, hij kan ook nog lager of gewoon recht, het is een speelse lamp.

Mooie kap ook. Daar was ik wel heel benieuwd naar en omdat dat ook goed uitpakte heb ik vandaag nog een lamp voor in de keuken besteld, daar hadden we nog steeds niets, maar nu alles een beetje een plek begint te krijgen durf ik dat ook wel aan, die komt morgen en dan mag Joop hem ophangen.

Het was een grijze boel vandaag, veel regen ook, maar vanmiddag tussen de buien door toch nog een rondje kunnen wandelen. Daarna nog boodschappen gedaan en voor de rest gebreid aan de trui voor Joop, die moet eerst af.

Ria Donderdag 26 September 2019 at 7:25 pm | | Standaard | Acht reacties

Fijns

De tibouchina heeft een prominent plaatsje midden in de tuin gekregen want nu is hij wel op zijn mooist. Het heeft even geduurd maar het was het wachten waard.

De binnenplanten zijn naar binnen. Het is weer even een geregel om een plekje te vinden maar ook dat lukt weer wel.

De pakjes rolden binnen vandaag, spijkerbroeken, lamp.... Nu ja dat was het wel, maar wat een geweldige broek heb ik nu weer! Gewoon een 501 die past, ook in de lengte, Levi's verkoopt ook weer lengtematen! Zo blij mee!

De lamp is ook helemaal goed! Ik zie nu Joop weer zitten als ik die kant op kijk, met die andere lampen was hij een donkere vlek, heel raar en vervelend ook.

Eind van de middag kwamen Janny en Freek, dat was alweer een tijdje geleden. Gezellig bijgepraat en in Zierikzee bij de Werf gegeten, erg lekker!

Ria Woensdag 25 September 2019 at 9:26 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Grijs en blij

De oude grijze is versleten, ik breide hem ook nog in het rood en die is ook versleten. Zoveel gedragen die twee, zulke fijne truien. Ik keek eens of de wol er nog was en ja hoor en in de aanbieding ook nog, dus ik bestelde een nieuwe grijze, om nu gelijk ook nog een rode te doen vond ik ook weer overdreven.

Ze is al binnen met een persoonlijk touch van Han, ik mag dat wel.

Dus kijk ook eens bij het Wolhuis! Het is Sale maar natuurlijk ook nieuwe wolletjes.

Ik voel toch een soort van band :)

Binnenzitweer vandaag. Ik heb de hele dag in mijn oude grijze trui doorgebracht, beetje gewinkeld want die versleten broek moet ook vervangen worden, ook dezelfde als deze, al heb ik intussen ook wel een paar andere versleten natuurlijk.

Ria Dinsdag 24 September 2019 at 4:12 pm | | Standaard | Drie reacties
Gebruikte Tags: , , , ,