Spannend

Vanmorgen weer leuke post van Margo. De beloofde zaadjes van de wonderbloem, dat wordt weer spannend komend voorjaar. Als verrassing gelbolletjes erbij, doe ze in een groot glas stond erbij dus ik pakte een flinke vaas, dat was niet nodig, maar ze groeien nog steeds grappig spul.

We doen niet zoveel, tenminste ik niet. Joop heeft achterstand bij de duivenadministratie, die heeft het extra druk, dat krijg je als je met vakantie gaat dan blijft de boel liggen.

Het is een tijd van afwachten, je kunt niets doen maar hebt er wel mee te maken.

Ria Woensdag 11 Oktober 2017 at 6:50 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Keuzes

'Jij wil zeker weer die kant...'

'Ik wil die kant...'

'Denk er nog maar even over, dan rol ik ondertussen even lekker door de opgedroogde blubber... mmm'.

Natuurlijk gingen we die kant.

Ria Dinsdag 10 Oktober 2017 at 4:54 pm | | Standaard | Zeven reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Goed gemutst

We zijn weer vol goede moed aan de nieuwe week begonnen.

Het was lekker vanmorgen met een zonnetje erbij, de poes zat weer op haar paaltje te kijken of er nog iets lekkers voorbij kwam. Van Didi en mij trok ze zich niets aan al waren we toch tamelijk dichtbij.

Ik maakte vandaag de tekening af waar ik al mee begon toen Joop in Nepal zat. Erg vrolijk is hij niet geworden of het moeten de kleuren zijn. Het is ook voor het eerst sinds heel lang dat ik het papier eens horizontaal heb gebruikt, nu ja, op naar het volgende hopelijk weer iets vrolijkers

Ook niet tussen alle kleuren wit open gelaten, het wit van de strepen en de ogen is niet ingekleurd, kortom ik probeerde eens wat anders.

Ria Maandag 09 Oktober 2017 at 6:11 pm | | Standaard | Vijf reacties

Rondje anders

Omdat Joop nog steeds niet aan een rondje lopen toe is, stapten we vanmiddag eens in de auto, een rondje toeren kan ook best gezellig zijn in een Golf.

We keken eens op Burgh, wat er zoal te koop staat waar we eventueel niet zouden willen wonen en dat was best veel. Er waren ook veel 'verkocht' borden, wij willen ook graag zo'n bord.

Het is best druk op Burgh en krap en vol, nee ook om te wonen vonden we niets.

Terug over Scharendijke, een stuk rustiger al en ruimer en eenmaal de Delingsdijk af, terug in Zonnemaire komt de rust je tegemoet.

Ik deed gelijk maar een wandelingetje daarna, het dreigde wel, maar het bleef droog in onze mooie polders.

Nu maar afwachten wat de komende week ons weer gaat brengen.

Ria Zondag 08 Oktober 2017 at 6:33 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , ,

Halve zolen

Eerst maar eens een paar fatsoenlijke schoenen gekocht vandaag. Ik had alleen nog twee paar oude waar totaal geen fatsoen meer in zat en ongeveer nog een halve zool, het verschil is duidelijk merkbaar

Het zijn dezelfde als mijn vorige alleen dit is het hoge model en een ander kleurtje, van Teva, superlicht.

Ik heb ze gelijk maar op waterdichtheid gestest vanmiddag en drie kwartier in de regen gelopen. Geen druppel lekkage, net als mijn jas, super! Mijn broek daarentegen was zeiknat, maar ja spijkerbroeken zijn nu eenmaal niet waterdicht.

Joop is alweer rwee dagen voor de duiven op stap, dat gaat gewoon door. Vanavond aten we gezellig bij de Smisse.  

Ria Zaterdag 07 Oktober 2017 at 5:43 pm | | Standaard | Vier reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,

Schot

Toch wel weer gezellig 's morgens bij het wakker worden, zo'n bobbel naast je. 'Ik ben er niet' riep de bobbel nog, maar ik wist wel beter.

Het was best een spannende dag vandaag, tenminste niet echt spannend, maar toch wel belangrijk. Wij hadden al begrepen dat de andere partij niet aanwezig kon zijn vanwege andere bezigheden, maar wij hebben inmiddels uitgebreid geparafeerd. gekrabbeld en gebabbeld met de makelaar.

Felicitaties zijn nog lang niet aan de orde, maar 'er zit schot in', zoals mijn zus zo treffend zei vanmorgen.

Ik had voor de gelegenheid mijn nieuwe Nepalese sjaal aangedaan (zie foto), dat brengt geluk.

(Wordt vervolgd)

Ria Vrijdag 06 Oktober 2017 at 6:57 pm | | Standaard | Zeven reacties

Back home

Gisteren eind van de middag ging hij de lucht in en keek nog eens achterom Kathmandu en de bergen achter zich latend. Het was kort en krachtig. Niet veel echte bergen gezien vanwege mistig weer en de tocht was zwaar, het zal waarschijnlijk de laatste zijn geweest.

Twaalf keer Nepal. De tijd zal leren of er nog een reis komt, zonder tocht.

Hij bracht weer mooie doeken mee, de meeste voor Marlies en een mooie rooie voor mij.

Ik was vanmorgen ook al vroeg op want om acht uur zou hij landen in Brussel, alleen ik hoorde maar niets, anders werd ik steeds op de hoogte gehouden. Dus ik deed eens een berichtje naar de taxi of hij er al in zat, reden ze al op de Zeelandbrug, telefoon was leeg.

Een reis met Qatar Airways waar hij de meeste tijd mee vloog en nu met gespaarde punten business class, lekker relaxed.

Ik heb weer gekookt, want ik kan dan wel zeggen dat ik goed voor mezelf zorg, koken komt er weinig van hoor. Soep, gebakken eitjes, stokbroodjes, gerookte vis, verder kom ik niet, maar daar overkom je in die twee weken ook niets van, maar gezellig samen eten is toch anders.

Ria Donderdag 05 Oktober 2017 at 6:20 pm | | Standaard | Elf reacties
Gebruikte Tags: , ,

Dididag

Didi is erg blij met haar supergrote buitendrinkbak en zolang het maar genoeg regent heeft ze drinken zat.

Natuurlijk staat er binnen ook nog wel een bak, maar dat is kraanwater, daar zit zo weinig smaak aan!

Ik ga er maar een vijvertje van maken, paar plantjes erin, beetje stenen, ik heb me er nog niet in verdiept of daar ook nog regels voor zijn.

Joop is met de terugreis bezig en zit op het moment in Doha te wachten. Onderstaand berichtje kreeg ik vanmorgen.

'Over een half uurtje begint de terugreis eerst met de taxi naar het vliegveld daar 3 uur wachten dan 5.5 uur vliegen 6 uur wachten 7 uur vliegen 2 uur taxi en dan ben ik weer thuis'

Ria Woensdag 04 Oktober 2017 at 6:45 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , , ,

Bollen

Fijne avond wandelingetjes de laatste dagen, overdag ook wel, maar er is veel wind overdag die 's avonds is gaan liggen. Nog steeds keelpijn en hoesten en kuchen het wordt tijd dat daar eens verbetering in komt al lijkt het nu wel los te komen, maar dat dacht ik gisteren ook al.

Gewassen zodat de meeste bacterien uit het beddegoed zijn als Joop thuis komt. Hij is vandaag afgezakt naar Kathmandu. Gekleurd en even naar Scharendijke voor een paar boodschappen.

De allerlekkerste peperbollen zijn er ook weer en omdat het schaaltje waar je uit mag snoepen leeg was nam ik maar een zakje mee. Dan moet ik oppassen dat ik ze niet allemaal achter elkaar op eet, dat is niet zo goed voor je darmen.

Ook de eerste bloembollen in een pot gedaan en de uitgebloeide blchrsntn in de kliko.

Ria Dinsdag 03 Oktober 2017 at 8:12 pm | | Standaard | Tien reacties

Aanpassen

Veel wind en best fris vandaag. Nog steeds verkouden waardoor je niet lekker slaapt met een verstopte neus en kriebelhoest. Van mij mag het nu wel over zijn.

Ik heb vanmorgen de tv geprogrammeerd om iets op te nemen, want Joop wilde toch Max Verstappen nog wel even zien winnen. Nu had ik dat nog nooit gedaan, maar samen kwamen we eruit in een videogesprek.

Morgen vliegt hij vanaf Pokhara weer terug naar Kathmandu om woensdagmiddag de terugreis te beginnen.

Van mij mag het morgen allemaal weer 'normaal' zijn, nou vooruit donderdag dan, ook al zal het dan ook nog wel even duren.

Lekker gewandeld vandaag, gisteren ook samen met Heleen. Wandelen moet, anders verstijven de mensen en hondenspieren. Er stond een flinke bries en de haven van Bommenede is op een enkel bootje na ook weer leeg. Ik klungel een beetje aan de tafel, bovenzitten heeft nu weinig nut en is ongezellig voor Didi.

Ria Maandag 02 Oktober 2017 at 6:02 pm | | Standaard | Zes reacties
Gebruikte Tags: , , , , ,