Schuur

Omdat er vandaag eigenlijk niet veel te beleven viel dwaalde ik net eens door mijn fotoarchief en kwam deze foto van vijftien jaar geleden tegen, toen de schuur nog netjes overeind stond en zelf de raampjes nog heel waren.

Ik ben daar lang niet meer geweest maar een dezer dagen ga ik zeker eens kijken, want inmiddels staat de boel op instorten. 

De schuur is in 2020 voor €1 verkocht aan BOEI. Zij hadden inmiddels een plan maar dat is afgekeurd.

Toen ik  deze link op mijn zoektocht aanklikte was ik toch wel verbaasd want eerder heb ik al eens ergens gelezen, maar dat kan ik ook gedroomd hebben natuurlijk, dat de schuur nog niet eens honderd jaar oud zou zijn en nu opeens tweehondervijftig jaar oud. Er zal waarschijnlijk wel al die tijd een schuur hebben gestaan...

Twee lokale ondernemers zijn met een plan gekomen blijkbaar, dus er wordt aan gewerkt. Er is tijd tot eind 2024 staat er, wat er dan daarna gaar gebeuren weet ik ook niet. Leuk dat het in elk geval nog niet van de baan is. Wordt vervolgd!

Twee kleine rondjes gedaan en gekleurd. Joop heeft zo goed als geen last van zijn getrokken kies dus dat valt alles mee. Ruim van tevoren met paracetamol beginnen helpt echt. Hij heeft zich nog wel rustig gehouden vandaag.

Ria Dinsdag 15 November 2022 at 6:56 pm | | Standaard

vier reacties

Sjoerd

Het zou toch zonde zijn als die schuur verloren gaat.

Sjoerd, (URL) - 15-11-’22 21:56
Jan K. alias Afanja

Hopelijk lukt het om de schuur te restaureren en er een goede bestemming aan te geven.

Jan K. alias Afanja, (URL) - 16-11-’22 10:16
Dhyan

Zo’n gebouw is niet te exploiteren, gemeente kan het beter terug kopen en er en brandweerkazerne of gemeenteopslagplaats van maken. Met 2024 hoef je ook niet blij te zijn als de schuur al op instorten staat.

Dhyan, - 16-11-’22 12:04
John

Prachtig exemplaar van een mooie schuur. Die moeten ze gewoon redden.

John, (URL) - 17-11-’22 08:50
(optioneel veld)
(optioneel veld)

Persoonlijke info onthouden?
Kleine lettertjes: Alle HTML-tags behalve <b> en <i> zullen uit je reactie worden verwijderd. Je maakt links door gewoon een URL of e-mailadres in te typen.